Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

10:31 | February 18, 2019

vecka 8 – sockerdetox, meditation och vattenläcka på landet

Hej måndag! Ledsen för dålig uppdatering förra veckan men med min feber som kom och gick som den ville så hamnade jag lite efter. Det är väl det enda som inte är särskilt optimalt när det kommer till mitt jobb, att jag inte kan sjukanmäla mig på samma sätt som många andra kan. Men ny vecka och nya tag! Jag mår mycket bättre och räknar med att jag är helt frisk nu, det känns så i alla fall. Ska vi kika på veckan?

veckans planer

Idag ska jag ägna bloggen en massa kärlek! Lite senare kommer det ett inlägg fullmatat med bilder från förra veckan och helgen och jag ska svara på alla kommentarer. Jag väntar på en leverans av nya barstolar så när DHL ringer ska jag kila hem och ta emot sändningen och sedan tillbaka till kontoret igen. Efter jobbet ska jag på ett megaformer-pass och sen blir det kvällsjobb. Jag ligger lite efter p.g.a. förra veckans sjukdom. I morgon är Matilda här, vi ska fota lite och jobba med hemsidan, det känns som en never ending story ibland men nu är snart det mesta klart. På kvällen har jag ett Cycle-pass och på onsdag är min dag helt mötesfri så då ska jag sitta med Masha och gå genom den grafiska profilen och allt jobb hon gjort hittills. På torsdag startar jag morgonen med meditationsevent som Michaela håller i tillsammans med Indiska. Jag hade ju tänkt bli bättre på att meditera men det går verkligen upp och ner. Jag hoppas att jag får en nytändning under torsdagens event. På fredag blir det antagligen halvdag i stan för vi måste ut och kolla hur det går med vattenläckan på landet och träffa byggarna sedan jobbar jag därifrån på eftermiddagen och jag hoppas så att det börjar bli lite ordning där ute nu för jag saknar landet så mycket.

veckans bästa

Jag kan träna igen! Jag körde ett träningspass igår och har mått bra efteråt så jag hoppas verkligen att jag är helt frisk nu. Jag har bokat in träningspass var och varannan dag den här veckan och mår så mycket bättre mentalt redan efter ett pass, det är galet. Jag blir verkligen en bättre person av att träna och det blir så tydligt när jag är sjuk och missar träningen under några dagar.

veckans sämsta

Jag har även satt upp ett mål för mig själv att vara sockerfri den kommande månaden. Mitt sockerberoende har blivit mycket bättre det senaste året som ni vet men förra veckan eskalerade det, haha. Antagligen för att jag var sjuk och tyckte synd om mig själv! Det började med filmkväll och godis när jag kom hem från London, sen åt jag godis måndag, tisdag, torsdag, fredag, lördag och söndag. Igår var det så illa så att jag åt glass och godis istället för mat till middag. Socker är verkligen som heroin för mig och när det har gått så här långt så att jag byter ut mina måltider mot godis så måste jag köra en ordentlig detox innan jag kan unna mig det då och då igen. Någon som känner igen sig?

veckans låt

Yes, min musikinspiration just nu kommer från mina träningspass, haha! Även den här låten, men det här är ett lite annorlunda låttips. Det är inte en låt som ni ska sätta på och ha i bakgrunden idag, den här låten ska ni lyssna på när ni känner er extra mottagliga för intryck. Framförallt intryck och tankar gällande meningen med och inställningen till livet. Det var en spinning-instruktör som satte på den här låten under ett pass. Jag var hög på endorfiner och behövde höra exakt de här orden vid just det tillfället. Kanske ska ni sätta på den här låten efter ett yogapass, när ni precis har mediterat eller när ni är ute och går. Berätta gärna vad ni tyckte när ni har lyssnat på den och om den tilltalade er lika mycket som mig?

Ha en fin måndag så länge, puss & kram!


6 kommentarer6 kommentarer om “vecka 8 – sockerdetox, meditation och vattenläcka på landet”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Jag känner igen mig!! Åh, har helt förlorat kontrollen över mitt godisberoende. Hur funkar detox? 😀

  Reply
 • Haha, åh! Men häng på mig med en sockerfri månad då? Jag kommer köra sockerfritt fram till min födelsedag som är den 28 mars tänkte jag. Jag gillar att ha ett datum och mål för att lyckas stå emot. Med detox menade jag egentligen bara att jag ska utesluta socker och sötsaker, nu i början brukar jag även undvika livsmedel med för mycket socker i som t.ex. bröd, granola och annat som triggar mitt sötsug. Efter ett tag brukar jag däremot kunna äta precis som vanligt igen bara jag undviker lösgodis, det är min största last. Kram!

  Reply
 • Jag känner mig verkligen igen i sockerberoendet. Helt sjukt vad man kan stoppa i sig. För mig funkar det bäst att hålla mig ifrån det helt. Sätta upp sockerstopp för en bestämd period och undvika allt av godis eller läsk mm med socker i (av och till äter jag ju tex yoghurt innehållandes socker men de överdriver jag ju inte med så de känns ju ok, haha). Nu tex har jag sockerstopp från 2 januari till 31 mars då jag ska fira lite födelsedagar runt den dagen. Önskar verkligen jag kunde få en balans, att inte vräka i mig massor när jag väl får äta vad jag vill. Provade för några år sen att det var tillåtet att enbart äta socker på lördagar, tanken var ju att jag kanske tillslut skulle minska intaget av socker för varje lördag, men de blev antagligen mer och mer godis för varje gång haha. Lycka till med din detox 🙂

  Reply
 • Åh, men då funkar vi ungefär likadant. Jag har dock kunnat hålla det på en ganska lagom nivå de senaste åren men blir jag sjuk eller är bakis så brukar det spåra ur igen, haha. Jag ska också vara sockerfri till slutet av mars så då kan vi peppa varandra. Kram och lycka till du också!

  Reply
 • Jag kunde också byta måltider mot godis tidigare. Men så skulle jag prata om kost med mina konståkare en gång och läste på om vad man behöver få i sig vid varje måltid och att godis inte fick ersätta en vanlig måltid. Sedan dess har jag kunnat hålla mig ifrån godis så att jag bara äter 1-2 dagar i veckan och det blir ju inte så mycket eftersom jag sett till att äta mat innan. Så bestäm att du ska ta reda på vad man behöver och att du ska berätta det för någon annan, det funkade på mig =)

  Reply
 • Åh, det låter som en dröm men tyvärr sträcker sig mitt beroende mycket längre än mitt sunda förnuft, hehe. Jag hade ju t.o.m. en hälsocoach ett tag som lärde mig jättemycket om vad jag borde stoppa i mig och inte. Jag har läst Foodpharmacy-boken och flera andra liknande böcker men trots det så faller jag ibland tillbaka i sockerfällan. Däremot är jag jätteglad att det funkar för dig och tack för kommentaren och ditt avtryck här i bloggen. Kram!

  Reply