Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

10:08 | January 30, 2019

svar på kommentarer – OCD, likasinnade läsare och vinterskor

Gör också tumme upp! Vet inte om det är för att jag alltid läser via mobilen, men jag märker ingen större skillnad på bilderna. Förresten, såg en man jag kände igen när jag var ute och åt lunch idag. Kom rätt snabbt på att det var din pappa haha!

Tack för din kommentar! Jag är så glad att så många av er gillar upplägget med mobilbilder i vissa inlägg här i bloggen, jag kommer definitivt fortsätta med det och runt 70% av all min trafik kommer från mobil och precis som du säger så upplever man inte bilderna på samma sätt på en mindre skärm och då kan man ju tumma lite mer på kvaliteten. Vad roligt att du gillar det! Och mysigt att du såg min pappa idag! Jag saknar honom så mycket även om vi pratar varje dag. Får jag gissa, han hade hatt på sig och pratade med alla runt omkring sig, haha. Kram fina du!

Väldigt intressant läsning , det känns skönt att veta att jag inte är ensam med mitt “städberoende” haha ! Jag fullkomligen älskar att ha det rent och snyggt omkring mig , min man är inte lika ordningsam men grymt duktig på att lagamat och fixa andra saker i hemmet . Men precis som Mattias uppskattar han ett snyggt hem med ordning och reda , jag tvingar aldrig min man att ha samma inställning till det, utan bara han tilllåter mig att fortsätta i samma spår så behöver inte han tänka på det . win win haha. 

Haha, då är vi två “städberoende”! Mira frågade mig på kontoret häromdagen “Linn, vad heter det där du har, OCD? Vad står det för?”. Hahaha! “Obsessive cleaning disorder” sa jag men det står det ju egentligen inte för utan Obsessive-compulsive disorder. Jag tyckte däremot att min betydelse var riktigt bra för att förklara mig med en bokstavskombination och visst har jag en light version av det. Eller en light version av det enligt mig själv, kanske mer enligt andra då men jag mår i alla fall inte dåligt av det, tvärtom skulle jag vilja påstå, haha. Kram!

Så rolig läsning, jag känner igen mig så mycket i det du skriver! Jag får också panik när jag ser andra människors high chaparall skrivbord på datorn. Smart att organisera garderoben efter färg, jag sorterar efter typ av plagg istället. Men inom varje “kategori” hänger jag sen alla plagg från ljust till mörkt. Så alla kortärmade tröjor är samlade men ändå organiserade efter färgskala.

Hej där! Åh, jag organiserade också mina kläder efter plagg förut men eftersom jag gillar att klä mig ton i ton blev det lättast att få översikt och välja outfit nu när alla ljusa plagg finns i samma garderob. Översta delen av mina garderober är hängare och undre är lådor eller hyllor så det blir perfekt för då kan jag hänga alla ljusa överdelar upptill och lägga alla ljusa underdelar i hyllorna under så det har fungerat riktigt bra för mig men det beror ju på vilken förvaringslösning man har också så klart. Kram och tack för din kommentar!

Haha känner igen mig i mycket det du skriver! Här har du också en städ- och ordningspolis. Låter ljuvligt med städhjälp! Inget vi prioriterar i nuläget men i framtiden vill jag absolut ha städhjälp. Har två små barn och vill hellre lägga tid på dem. Men är du nöjd med städningen? Du går inte runt och ”efterarbetar”? Det är min rädsla, att jag ska köpa in städhjälp och sen ändå städa… Tack för ett kul inlägg!

Välkommen in i gemenskapen, hehe! Det verkar som att vi är några stycken här i bloggen. Åh, jag tycker du tänker så rätt, man kan ju lägga oändligt med tid på att städa och den tiden är mycket bättre att lägga på varandra. Jag städar och fixar mycket ändå men slipper i alla fall att dammsuga, damma och tvätta vilket jag, tro det eller ej, inte alls gillar. Jag “efterarbetar” sällan när städaren har varit här men det beror kanske på om man har en duktig städare eller inte. Det kan ta ett tag att hitta rätt så ge inte upp och instruera om hur du vill ha det så brukar det bli bra. Mitt problem är snarare att jag skäms lite om vi har lyckats stöka ner för mycket, haft fest eller så. Då kan jag “för-städa” istället, haha. Och jag klarar absolut inte av att vara hemma samtidigt som de städar, då vill jag hjälpa till annars känner jag mig dum. Kram!

Haha i vårt hem är det precis tvärtom. Jag lägger saker överallt om min sambo går och plockar efter mig.

Vad härligt att höra! Vi har många vänner som är som vi, att en i relationen är stökig och den andra ordningssam. Det är dessutom väldigt många killar som är ordningssamma och tjejer som är stökiga av våra vänner. Jag tänker i alla fall att man kompletterar varandra. Mattias går mer på känsla och det är kanske därför han är så duktig på att t.ex. laga mat, jag går mer på inövat beteende och är riktigt dålig på att laga mat men väldigt ordningssam. Vem vet? Kram!

Härligt det ser ut! Tycker det är riktigt läskigt att gå ut sådär på isen, oavsett hur mkt folk eller hur tjock den är. Vad har din vän för skor på sig? Ha en fin dag!

Haha, jag håller med! Sophias skor är från Inuikii, mina också faktiskt. Jag har Sofias modell i beige och brukar få så mycket frågor om dem. De är underbara nu när det är mycket snö och slask när man vill ha ett par nättare men ändå varma boots.

Hej Linn! Du som gör så fina helgfrukostar: kan du berätta vad du brukar göra? Alltså: vad som behövs för en magisk frulle hemma.

Vad kul att du gillar mina frukostar! Lätt, jag gör ett inlägg om det, tack för tipset. Kram!

Ang shitstorm: Så trist med sådana där pekpinnekommentarer. Förstår inte varför man ska hålla på så. Det är ju uppenbart att man svarar 3 saker som man kommer att tänka på just då som är störiga. Jaja jag hoppas att du inte börjar censurera dig för att vissa vill tolka fel. Om du nästa gång du får den frågan svarar krig, pedofiler och cancer kommer jag sluta läsa din blogg!! Och jag ”hatar” också folk som gnäller över saker men inte gör något åt dem, och det har inget med pengar att göra. Tycker bara att om man inte vill/kan göra något åt saken så lägger man energi på fel saker om man fortsätter gnälla om det. Men folk är olika.

Haha, tack för din kommentar och jag lovar att inte censurera mig och så hoppas jag att du stannar kvar. Och jag håller verkligen med, jag tänker väldigt mycket på vad som ger och tar energi i livet. Det är klart att man kan vara missnöjd över något men antingen gör man något åt det eller så accepterar man det, inte gnäller om det för det tar bara onödig energi från en.  Med det inte sagt att man inte får klaga ibland, det är bra att ventilera men jag syftade framförallt på upprepat gnällande. Kram och tack för din kommentar!

Måste bara säga att jag förstod dig iaf till 100% över saker du ogillar. Inte alls så konstiga elr udda. Så jobbigt med människor som är för på och inte har tålamod att låta relationer växa ömsesidigt. Att man t.ex. skickar 10 sms, ringer o ständigt vill ses o inte låter den andra personen att ens få tillfälle till att ta intiativ! Jag tröttnar direkt o tappar intresse! Även det du skriver människor som gnäller över sin situation men inte gör något, så klart finns det de som inte kan göra något åt sin situation men det finns såååååå många, många, många som kan faktiskt göra något åt saken och som medmänniska, kollega, granne, vän, partner m.m. är det frustrerande att se! I alla fall för mig! Sedan finns det de som tar tag i sitt liv o gör något åt sin situation, tar ansvar för sitt liv o lycka! Ibland byter bana helt, går från en trygg fast anställning till att börja plugga till något de egentligen velat göra för länge sedan men inser att det inte är försent ännu för några få lyckliga år är bättre än inga. De lever fattigare men gladare. Även vissa som väljer att skilja sig fastän det är så bekvämt men de inte orkar vara olyckliga mer. De människorna ser jag upp till & blir inspirerad av. 

Hej där! Skönt att höra och jag ser också upp till de som vågar göra förändringar om det är olyckliga trots att det är bekvämare att stanna kvar där man är. Well said! Kram och tack för din kommentar.

Missade inlägget som skapade så mycket kritik mot dig. Kan bara hålla med dig om att alla människor, oavsett förutsättningar, kan resa sig upp och göra det bästa av situationen. Det handlar om inställning inte pengar eller annat. Du är ett bevis på det tycker jag, som om din pengar och materiella ting då skulle underlätta dom mammas och brors bortgång. Hur kan folk ens resonera så?! Ta inte åt dig av sådana kommentarer, osar avundsjuka tycker jag. Att du dessutom besvarar dessa följare på ett vuxet sätt tyder på att du är en fin människa, precis den uppfattning jag har om dig!

Tack fina du för peppen, din kommentar och alla de andra under det här inlägget gjorde verkligen min dag! Jag är så glad att de flesta av er inte alls uppfattade mitt svar som negativt. Jag vill verkligen gå på ren känsla ibland när jag svarar på frågor eller kommentarer här i bloggen och uppskattar verkligen att ni känner likadant. Kram!

Grattis! Verkligen en ära. Jag blev otroligt besviken att jag inte fick bli det till min brors barn då de valde en av hans frus kusiner.

Tack gulliga du! Åh jag förstår men nästa barn kanske. Jag förstår föräldrarna också, för det måste vara svårt när båda har närstående som man vill ha som gudmor eller gudfar. Då får man kompromissa helt enkelt, kram!

Helt med dig om det där med snö! Mycket är fint, inte slask som här i Sthlm…Eller ishalka så man knappt kan gå. Du kunde ju alltid göra ett inlägg om herrmode t.ex? Snygga kläder för killar, så man får lite nya idéer och tips. Du har ju koll på det och vad som passar till vad, så det tror jag skulle bli riktigt bra!

Hej kära du! Haha, jag håller med, det har varit lite kämpigt den här vintern med mycket halka och slask. Vanlig snö hade varit lite mysigare, vi får hoppas det kommer mer och blir lite kallare helt enkelt. Åh, tack för tipset men det känns inte alls som mitt expertisområde, jag tipsar gärna om julklappar och presenter till män men herrmode finns det så många som är bättre på än jag. Tack för din kommentar och ha en fin vecka, kram!


2 kommentarer2 kommentarer om “svar på kommentarer – OCD, likasinnade läsare och vinterskor”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Ang den som inte blev gudmor till sin brors barn – jag och mina syster pratade om det häromdagen (ingen av oss har barn än, men kul att prata och drömma om tycker iaf jag!), att när(om!) jag får barn tänker jag nog välja en annan än min syster som gudmor, för att jag vill att det ska vara ännu en vuxen person i barnets närhet, en moster finns där ändå förhoppningsvis. Förstår att det kan vara lite känsligt och såklart att man får vara besviken, ville bara dela min synvinkel på det hela.

    Reply
  • Bra input! Så hade jag nog också tänkt. Ju fler desto bättre 😍 kram!

    Reply