Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

14:28 | January 21, 2019

svar på kommentarer – målarfärg, snyggfilter och en helt vanlig ‘shit storm’

Är du nöjd med väggfärgen som du målade? Jag är ute efter en vit (men inte för vit) mer ombonad väggfärg att måla vardagsrummet i. Får man fråga om du vet NCS-koden? Ser riktigt fint ut Jag är ute efter en ljus väggfärg som inte känns för modern utan passar med naturmaterial och så måste den passa till en blå soffa. Tror du denna färgen skulle göra det?

Hej där, ja jag är så nöjd! Vill nästan måla vartenda rum i lägenheten i den färgen nu, haha. Det slutade med att det blev en 50/50 blandning av S0500-N och S 1000-N. Det är alltså en ljusare variant av färgen i mitten på första bilden här nedan. Däremot råder jag dig att testmåla först, det blir så olika beroende på vilken vägg man målar på. Jag upplever att den passar till både “varmare” och “kallare” inredning i övrigt vilket var precis vad jag var ute efter. Lycka till, kram!

Haha, I lost myself… Undrade bara vad det är för typ av genre i Mikaelornas bok?

Haha, jag förstår! Det är poesi, närmare bestämt Insta-poesi vilket innebär kortare dikter som är lätta att förstå och relatera till. Mycket kärlek, sorg och livet i övrigt behandlas i boken. Den är underbar, kram!

Paris är verkligen en av världens vackraste städer! Särskilt på våren och sommaren. Var ni upp i Eiffeltornet då? Brukar ju vara lång kö där, men säkert värt det för utsikten!

Visst är den! Jag skulle säga att Paris ligger på topp två av mina favoriter i Europa, där Stockholm faktiskt hamnar på första plats. Jag är så kär i Stockholm, hehe. Nej, jag har inte varit uppe i Eiffeltornet sedan jag var tonåring och var i Paris med pappa. Jag tycker det är alldeles för lång kö och utsikten är fin men går att få på andra platser i Paris. Åker man längst upp i Eiffeltornet tycker jag att det är så högt så man får inget riktigt grepp om staden. Jag föredrar att njuta av Paris från en roof top bar eller restaurang och Eiffeltornet är som vackrast när man beundrar det från marken, eller vad säger du? Kram!

Hej Linn! Tack för en toppenblogg. Har förstått att du är perfektionst, men det är jättetråkigt att du retucherar dina bilder… Syftar nu på den på din rygg där man tydligt ser att det är smoothat på vissa ställen och skarpare på andra. Finns ingen som ser perfekt ut och tror alla hade mått bättre av färre retucherade bilder i sociala medier. Blandannat H&M slutade retuchera sina bilder helt 2018 och har fått så mycket positiv feedback att de sprider kroppspositivism genom att inte photoshoppa kroppens bristningar. Kram!

Hej kära du! Tack för din kommentar och jag uppskattar verkligen konstruktiv kritik. Jag är, precis som du skriver, otroligt noggrann med mina bilder. Jag älskar att ta fina bilder och förmedla en känsla här i bloggen och jobbar mycket med ljus, kontrast, färger och skärpa i mina bilder. Däremot är den “utsuddade” känslan på bilden du refererar till i det här inlägget ett resultat av hög ISO, väldigt låg bländare (vilket gör endast en liten del av bilden skarp) samt efterbehandling eftersom det är så dåligt ljus att fotografera i just nu. Inte ens jag skulle sitta och sudda ut och retuschera min rygg, haha, däremot använder jag ofta färdiga actions/filter i Photoshop och då kan det vara antingen kontrasten eller en annan inställning som gör att bilderna ibland blir mer “perfekta”. Jag tar alltid med mig er läsares kritik och ska verkligen tänka på det framöver. På tal om det så satt vi och jämförde selfie-kameran i min nya iPhone XS Max med en äldre häromdagen. Jag tyckte jag såg så “filtrad” ut i min nya mobil och mycket riktigt, de har lagt till ett “snyggfilter” i kameran som inte går att ta bort? Det är så sjukt! Jag tycker att en strävan efter mindre perfekta och fixade bilder är jättebra och något jag själv ska tänka mer på. Jag uppskattar verkligen att du lägger fram din kritik så fint, det sista jag vill är att påverka er läsare på ett negativt sätt, kram!

Sandra: Haha sista biten fick mig att skratta! Det kanns som att fa manniskor funderar sa mycket som jag gor. Alltsa allt satter sig i huvudet for mig! Hur kan rymden vara oandlig, den maste val ta slut nagonstans? Men om den tar slut, hur ser ingenting ut? Inget ar ju inget…men det maste ju vara nagot? Hur lange skulle det ta at flyga till stjarnan jag ser pa himlen ikvall? Varfor har djur som grodor och kangurus utvecklats till att hoppa istallet for att ga? Vad tanker min hund pa? Vad kan en hund tanka pa? etc etc etc x 1000000 haha!

Haha, exakt så! Kul med igenkänningsfaktor för ibland tänker jag att jag lägger så mycket onödigt tid på min nyfikenhet, tänk så mycket annat jag hade kunnat åstadkomma under den tiden. Samtidigt så är jag väldigt glad att jag är så för jag lär mig otroligt mycket av det. Däremot förbjöd jag mig själv att se dokumentärer och läsa om / tänka på rymden för ett par år sedan. Det känns så ogreppbart och jag mådde nästan lite dåligt när jag insåg hur små vi är. Kram fina du!

L: Alla (ja – alla) i min omgivning inkl jag själv funderar över sådana frågor konstant, så nej det är nog inte så att det är väldigt få människor som gör det, som du upplever. Stockholmare alltså………

Sandra: Hej ‘L’. Kanske tar jag det fel med det later som att du tog min kommentar negativt eller egocentriskt pa nagot satt? I vilket fall var det absolut inte sa jag menade. Kanske alla gar och funderar pa samma saker som jag – jag har inte diskuterat med nagon sa det ar val bara att jag inte vet! Sedan ar jag inte fran Stockholm och bor inte dar heller, kommer fran Jamtland! Ha en bra dag!

Så bra svar Sandra, jag tyckte inte att din kommentar kändes negativ på något sätt! Och ‘L’, jag uppfattar inte alls att alla tänker på sånt lika mycket som jag gör, det kanske är de du umgås med i så fall. Ofta när jag tänker högt om sådana saker så tycker jag att min omgivning fort tappar intresse och inte alls verkar lika intresserade som jag. Så precis som med allt borde vi nog inte dra alla över en gräns, inte stockholmare heller för den delen, hehe. Kram på dig!

Åh jag vill få tag på denna! Verkar vara slut. Har så fina yogabyxor med ananas på – skulle verkligen vilja få tag på denna matta!

Åh, jag kikade precis på Grounded Factorys hemsida och det verkar inte som att den finns längre tyvärr så jag vet inte var man får tag i den, men hoppas att du hittar en. Kram!

Får man fråga var den gröna blusen kommer ifrån?

Hej där, klart du får gulliga du! Den kommer från Zara och jag köpte den i våras, kram!

Det här var bara konstigt. De 3 saker du avskyr är alltså det där?! Herregud vad du nu verkar snobbig och dryg – fick en helt annan bild av dig nu. Trist!

Haha, vilken shit storm det blev här då! Ibland går saker väldigt snabbt och jag hoppas att ni läsare tar i beaktning att jag också bara är människa när ni läser mina texter. Jag svarade på frågorna väldigt hastigt och var på ett visst humör när jag gjorde det. Jag uppfattade frågan mer som tre saker jag ogillar, avsky är ett otroligt starkt ord så klart och jag känner sällan avsky faktiskt. Utifrån mina erfarenheter den dagen och tankar som befann sig i mitt huvud just då så skrev jag tre saker jag kunde komma på som jag ogillar. Jag är ledsen om någon tog illa upp, det var inte meningen! Jag lägger till snobbig och dryg på listan över fördomar då helt enkelt, haha. Kram på dig!

Visst? Jättemärkligt.. @Linn – om nån vill ”lära känna dig för snabbt” kanske du ska ta positivt. Hur kan du ”AVSKY” det? Du är ingen prinsessa som man långsamt, lååååångsamt måste approcha. Men det var ju verkligen bra att veta om dig – känns fantastiskt otrevligt. Och att du avskyr människor som klagar över sin situation men ”inte gör något åt det”. Vart ska jag börja? Alla KAN inte göra vad som helst för att ändra saker. Du har massa pengar att välja en lall-karriär och göra saker du tycker är kul. Herregud har du ingen världsuppfattning alls? Förstår verkligen inte hur du kan avsky en sådan sak. VAD gör det dig om någon vill ventilera att hen otrivs med sin situation utan att ”göra något åt det”? Nej, du får ta och skärpa dig för det här var bara pinsamt och korkat. Vad hände med att du är så ”positiv” och glatt inställd till livet, det sket sig.

Hej där! Självklart förväntar jag mig inte att någon ska behöva tänka på hur de approachar mig, var dig själv bara. Jag förstår att mina svar kan ha misstolkats nu när jag läser dem i efterhand men jag orkar faktiskt inte ens förklara vad jag menade eller vad det var jag syftade på i just den stunden, jag tror inte att det gör någon skillnad gällande din uppfattning av mig ändå. Angående min “obefintliga verklighetsuppfattning” och att pengar alltid skulle vara lösningen på mina problem så växte jag upp med en sjukskriven mamma och i princip inga pengar alls. Jag fick sällan stöd eller hjälp hemifrån, min uppväxt kretsade mycket kring problematiken gällande min bror och jag fick ofta klara mig själv. Jag förlorade min mamma och min bror inom loppet av två månader och flera gånger under årens gång har jag kunnat välja att lägga mig ner och bara ge upp men det har jag inte gjort. Det är sällan jag har klagat för den delen också! Så ja, jag har kanske lite svårare för människor som beklagar sig över triviala saker som de faktiskt hade kunnat göra någonting åt. Det är mycket möjligt men självklart känner jag ingen avsky inför dem. Jag är ledsen om det uppfattades så. Ha en fin vecka, kram!

Vad synd att du fick skit för det här inlägget. Jag älskar när du vågar vara ärlig och ”mänsklig”, alla har saker som man stör sig på! Och vissa dagar kanske man känner avsky för de sakerna, eller bara uttrycker sig operfekt (jag gör det varje dag). Jag hoppas att du fortsätter att skriva som du faktiskt känner och inte rädd för att trampa någon på tårna. Jag tror att de flesta av dina läsare uppskattar dina personliga inlägg och har överseende med fel ordval i mellanåt, jag menar- man märker ju tydligt att du inte menar något illa i din text! Du är otroligt duktig på att svara på kritiken på ett sakligt sätt. Jag hade blivit sur och käftat emot haha tur att jag inte jag en blogg!! Hej hej Kram på er alla

Alltså, vad vore jag egentligen utan mina läsare som kommer till mitt försvar så som du precis gjorde? Tack snälla för det och du sätter verkligen fingret på precis vad jag känner. Jag vill inte alltid behöva moderera mina tankar och känslor för att det ska passa alla. Jag tror att många bloggare, inklusive jag, har blivit försiktigare med hur vi uttrycker oss just för att det så lätt kan misstolkas och användas emot oss. Därför är det så skönt att ibland få skriva rakt från hjärtat utan att tänka så mycket! Att svara sakligt på kritik är definitivt något jag har lärt mig av att ha en blogg, jag har förstått att jag aldrig kommer kunna vara alla till lags, hur mycket jag än försöker och det har varit en nyttig insikt för mig att ta med mig även i det “verkliga” livet. Tack för din kloka kommentar, kram!

Måste bara säga att du är så fin i brunt hår! Jämförde med för ett år sedan ( de bilderna här i bloggen du lagt ut) och du passar så mycket bättre i brunt då dina ansiktsdrag kommer fram mer!

Tack fina du! Jag trivs så bra i mörkt just nu men man ska aldrig säga aldrig, det är inte omöjligt att jag ljusar upp det fram mot sommaren igen men oavsett så kommer jag inte göra det så ljust som jag har haft det tidigare för jag tycker också att jag passar mycket bättre i lite mörkare. Kram och ha en härlig vecka!


13 kommentarer13 kommentarer om “svar på kommentarer – målarfärg, snyggfilter och en helt vanlig ‘shit storm’”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Tack så hemskt mycket för svar på min färgfråga och kul att du blev så nöjd med väggfärgen. Ska helt klart ta en tripp till färgaffären. Kram

  Reply
 • Det var det lilla 😀 Vad kul, hoppas du blir lika nöjd som jag! Kram

  Reply
 • Måste bara säga att jag förstod dig iaf till 100% över saker du ogillar. Inte alls så konstiga elr udda. Så jobbigt med människor som är för på och inte har tålamod att låta relationer växa ömsesidigt. Att man t.ex. skickar 10 sms, ringer o ständigt vill ses o inte låter den andra personen att ens få tillfälle till att ta intiativ! Jag tröttnar direkt o tappar intresse! Även det du skriver människor som gnäller över sin situation men inte gör något, så klart finns det de som inte kan göra något åt sin situation men det finns såååååå många, många, många som kan faktiskt göra något åt saken och som medmänniska, kollega, granne, vän, partner m.m. är det frustrerande att se! I alla fall för mig! Sedan finns det de som tar tag i sitt liv o gör något åt sin situation, tar ansvar för sitt liv o lycka! Ibland byter bana helt, går från en trygg fast anställning till att börja plugga till något de egentligen velat göra för länge sedan men inser att det inte är försent ännu för några få lyckliga år är bättre än inga. De lever fattigare men gladare. Även vissa som väljer att skilja sig fastän det är så bekvämt men de inte orkar vara olyckliga mer. De människorna ser jag upp till & blir inspirerad av❤️

  Reply
 • Hej där! Skönt att höra och jag ser också upp till de som vågar göra förändringar om det är olyckliga trots att det är bekvämare att stanna kvar där man är. Well said! Kram och tack för din kommentar. 

  Reply
 • Så olika man kan uppfatta saker. Jag kan absolut relatera till alla tre saker som du, just den dagen du besvarade frågorna avskyr. Uppfattade inget drygt eller otrevligt alls. Trist att en del fick en dålig uppfattning om dig utifrån dina svar. Herre gud, man kan ju inte tycka lika som alla andra alltid och du ska verkligen inte behöva tassa på tå för att behaga allas olikheter.
  Kram påre ❤

  Reply
 • Hej där, tack för din kommentar, jag håller med och vi ska vara glada att vi är och tycker olika 😀 Kram fina du <3 Ha en bra kväll!

  Reply
 • Missade inlägget som skapade så mycket kritik mot dig. Kan bara hålla med dig om att alla människor, oavsett förutsättningar, kan resa sig upp och göra det bästa av situationen. Det handlar om inställning inte pengar eller annat.
  Du är ett bevis på det tycker jag, som om din pengar och materiella ting då skulle underlätta dom mammas och brors bortgång. Hur kan folk ens resonera så?!
  Ta inte åt dig av sådana kommentarer, osar avundsjuka tycker jag. Att du dessutom besvarar dessa följare på ett vuxet sätt tyder på att du är en fin människa, precis den uppfattning jag har om dig!

  Reply
 • Tack fina du för peppen, din kommentar och alla de andra under det här inlägget gjorde verkligen min dag! Jag är så glad att de flesta av er inte alls uppfattade mitt svar som negativt. Jag vill verkligen gå på ren känsla ibland när jag svarar på frågor eller kommentarer här i bloggen och uppskattar verkligen att ni känner likadant. Kram!

  Reply
 • Ang shitstorm: Så trist med sådana där pekpinnekommentarer. Förstår inte varför man ska hålla på så. Det är ju uppenbart att man svarar 3 saker som man kommer att tänka på just då som är störiga. Jaja jag hoppas att du inte börjar censurera dig för att vissa vill tolka fel. Om du nästa gång du får den frågan svarar krig, pedofiler och cancer kommer jag sluta läsa din blogg!! 😉 Och jag ”hatar” också folk som gnäller över saker men inte gör något åt dem, och det har inget med pengar att göra. Tycker bara att om man inte vill/kan göra något åt saken så lägger man energi på fel saker om man fortsätter gnälla om det. Men folk är olika.

  Reply
 • Haha, tack för din kommentar och jag lovar att inte censurera mig och så hoppas jag att du stannar kvar. Och jag håller verkligen med, jag tänker väldigt mycket på vad som ger och tar energi i livet. Det är klart att man kan vara missnöjd över något men antingen gör man något åt det eller så accepterar man det, inte gnäller om det för det tar bara onödig energi från en.  Med det inte sagt att man inte får klaga ibland, det är bra att ventilera men jag syftade framförallt på upprepat gnällande. Kram och tack för din kommentar!

  Reply
 • Skulle du vilja svara på vad du har för storlek på den gröna skjortan? 🙂

  Jag är vanligtvis en L-XL på Zara pga mina breda axlar, men S-M i många andra butiker, och beställde hem den i S, M och L men undrar nästan om jag borde haft den i XS???

  Din ser ut att sitta perfekt på dig så känns som att det skulle hjälpa mitt val att veta vad din är för storlek! ❤️❤️❤️

  Tack för en underbar blogg!

  Reply
 • Hoppas på snabbt svar då de konstant säljer ut på hemsidan, så man måste vara snabb på knappen! 🙂 Hoppas att du haft en fin helg! <3

  Reply
 • Hej där! Ah, jag förstår. Ja den är ju lite oversized så jag tog XS i min 🙂 Ha en fin kväll! Kram och vad glad jag blir att du gillar bloggen.

  Reply