Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

11:08 | January 10, 2019

På andra sidan natten – mina favoriter

Hej älsklingar! 

Jag hade ju tänkt att På andra sidan natten skulle ligga på mitt nattduksbord så jag kunde ta fram och läsa några dikter ur den då och då. Hur länge tror ni att jag klarade hålla mig? Jo, det kan jag tala om för er, ett par ynka dagar! Jag är så dålig, haha, men jag skyller på att jag inte är van vid att läsa poesi. I vanliga fall slukar jag tjocka romaner i ett nafs så det här gick av bara farten. En kväll när jag skulle gå och lägga mig fastnade jag och sen kunde jag helt enkelt inte sluta. En eloge till Michaelorna som har skapat något så enkelt men ändå så vackert, det är verkligen en konst som är få förunnat.

Ska vi kika på mina favoritdikter?

Jag har aldrig varit med om kärlek vid första ögonkastet men jag föreställer mig att det skulle kännas precis så här, pang mitt i hjärtat! Har ni varit med om det någon gång?

Det här var en självklar favorit sedan innan, den här lilla dikten fastnade jag nämligen för redan under tjejernas lanseringsfest då den är med på en av deras posters som man kan köpa hos Wall of art.

Annars måste jag säga att jag överraskade mig själv! Poesi är kanske lite som musik, man kan inte riktigt förklara varför man fastnar för en låt, precis som att jag inte riktigt kan förklara varför nästan alla mina favoritdikter ur På andra sidan natten handlade om kärlek och relationer.

Jag trodde att dikterna jag skulle falla pladask för var Hamiltons dikter om sorg eftersom jag kan relatera till det så mycket. Istället var alla mina topp tre skrivna av Forni, på tredje plats kommer “Kapitel fem” som handlar om kärleken man upplever när man har varit tillsammans i några år, den slår allt.

På andra plats kommer den här lilla godingen, jag fastande framförallt för “tills döden skiljer er åt?”…”den här kärleken går inte att skilja åt”. Och jag tänker så här, att om jag någon gång har älskat en person så mycket som jag älskar Mattias så kommer den kärleken alltid att finnas kvar. Även om vi någon gång väljer att gå skilda vägar så kommer jag ta med mig kärleken vi delade för resten av mitt liv.

Så känner jag inför alla jag en gång har älskat och alldeles för ofta tycker jag att vi människor slänger bort allt det vi har delat tillsammans med någon annan. I min värld är det lite konstigt att man kan älska någon så högt och i nästa sekund existerar denne inte för en längre. Jag önskar att jag alltid lyckas gå vidare, förlåta det som har varit och tar med mig kärleken vi delade förevigt.

Och så min favorit “Min typ av romantik”. Jag vet inte varför och jag vill inte ens försöka utveckla varför den här dikten är min favorit. Jag tappade andan när jag läste den, det får räcka.

Har ni läst På andra sidan natten än? Någon favorit? 


6 kommentarer6 kommentarer om “På andra sidan natten – mina favoriter”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Nä. Det är inte riktig poesi enligt mig haha. Det är bara ord som alla kan hitta på!! Ha en bra helg <3

  Reply
 • What? Det här är poesi i dess finaste form om du frågar mig. Att skriva något så enkelt som ändå berör så mycket, det är en konst. Vad är poesi enligt dig då? Jag blir verkligen nyfiken för “modern poesi” tilltalar verkligen mig medan jag sällan läser annan poesi då jag tycker den känns för ansträngd och för långt ifrån den verklighet jag lever i. Kram och ha en fin vecka!

  Reply
 • Jag tycker att det ar otroligt vackert!! har inte last den men lagg gärna ut fler at oss.

  Reply
 • Visst är de fina! Du borde verkligen köpa “På andra sidan natten”, jag tyckte så mycket om den så jag har beställt fler Instapoesi böcker. “Milk & Honey” och “The sun and her flowers” av Rupi Kaur som vi väl nästan kan kalla modern av Instapoesi. Det ska bli så kul att läsa hennes böcker och jag hoppas att Forni & Hamilton skriver fler, kram!

  Reply
 • Ja och mina favoriter är där Forni skriver om sin kärlek och relation med D. Ni verkar förövrigt vara så fina mot varandra hela gänget!

  Reply
 • Tack fina du, vi har fått höra det en hel del den senaste tiden vilket gör mig så glad! Jag måste säga att jag är så stolt över mina vänskapsrelationer. Många av mina vänner känns verkligen som familj, vi stöttar, lyfter varandra och vill bara varandras bästa. Det är en underbar känsla!

  Reply