Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

08:54 | January 3, 2019

mina mål 2018 – hur gick det egentligen?

Ok favoriter!

Innan jag lägger upp mina mål för år 2019 tänkte jag att vi skulle kika på mina mål inför förra året och hur det gick. Jag kallar det som sagt nyårsmål och inte löften då jag vet att jag alltid skriver ner alldeles för många mål och jag vill inte bli för besviken på mig själv om jag inte lyckas med alla. Det ska däremot bli kul att gå genom listan med er nu och skratta lite åt mina misslyckanden, haha.

Mina mål 2018

→ Trivas i vår lägenhet

Det kanske låter som ett luddigt mål men ni vet att vi sedan vi skaffade lantställe inte har trivts så bra i vår lägenhet, eller egentligen har vi nog aldrig gjort det, haha. Den har dock otrolig potential och jag trivs så bra i vårt område så en flytt är absolut inte aktuellt, jag gillar att bo in mig och stanna på samma ställe en längre tid för det tar alltid något år innan jag känner mig hemma. Vi startade vårt renoveringsprojekt av lägenheten i höstas och nu är det egentligen bara lite detaljer och möbler kvar. Jag vill antagligen göra en platsbyggd arbetsplats med bokhyllor och mina ambitioner är att vi ska vara helt klara i vår och då bara kunna njuta av vår “nya” lägenhet. Vi trivs redan så mycket bättre här sedan vi slipade golven och målade om så det känns fantastiskt!

Kommentar: Check! Vi har målat om, bytt ut möbler och trivs bättre än någonsin i lägenheten. Nu kommer vi låta den vara tills vi om ett år eller två antagligen säljer den och flyttar. Jag hade nästan kunnat tänka mig att sälja den, bo på landet ett tag och sen köpa nytt när vi hittar en riktig drömlägenhet. För ska vi gå genom allt vad en flytt innebär så ska det vara för att det är en större och annorlunda planerad lägenhet.

→ Bli mindre detaljstyrd

Japp, det här blir min stora utmaning, jag fick så mycket bra feedback från Michaela, Damon och Mattias när vi var ute på landet. Jag berättade nämligen att jag önskar att släppa mer på mitt kontrollbehov, framförallt när det kommer till mitt jobb. De peppade mig verkligen och vi pratade mycket om 80/20-principen som alltså innebär att 20% av orsaken ofta ger 80% av effekten. I mitt fall handlar det främst om att inte hänga upp mig på för mycket smådetaljer i mitt arbete och när jag jobbar tillsammans med Matilda. Detaljer som jag ser är det ofta ingen annan som tänker på och jag vill kunna ha ännu mer tid åt att göra mitt jobb ännu bättre. Någon som känner igen sig kanske? Jag har i alla fall redan börjar träna på att släppa taget och nöja mig, även om det är svårt!

Kommentar: Haha, fail! När jag skrev ner de här målen visste jag inte att jag skulle starta ett nytt företag med produktion i Kina. Jag har tvingats vara mer detaljstyrd än någonsin för att få till en design och kvalitet som jag är riktigt stolt över och kan stå för till hundra procent. Däremot har allt arbete med det lett till att jag har tvingats vara mindre detaljstyrd i mitt andra jobb….

→ Bli bättre på att delegera

Den här punkten hänger mycket ihop med den här ovan! Jag är VERKLIGEN en sådan där person som hellre gör saker själv än delegerar. Jag tycker att det blir mycket bättre när jag gör det själv, haha, så är det kanske inte alltid men så känner jag verkligen i 9 fall av 10. Jag vet inte om det är min tilltro till mig själv som är för stark men jag vill verkligen ge andra människor en chans. Jag märker i mitt jobb med Matilda hur vi blir bättre och bättre för varje gång vi jobbar tillsammans. Matilda var grym redan när vi började jobba ihop men hon jobbade inte på samma sätt som jag. Jag vill alltså bli bättre på att se andra människors styrkor och ge dem en chans att bevisa de här styrkorna för mig. Förstår ni hur jag menar?

Kommentar: …och med tanke på förra punkten så har jag också blivit bättre på att delegera till Matilda. Jag är en kontrollmänniska och kommer nog alltid vara det i viss utsträckning men jag har lärt mig att Matilda löser många av våra vardagliga puckar med bravur och ofta ännu bättre än vad jag hade gjort det. Så här ger jag faktiskt mig själv godkänt men jag kan bli ännu bättre.

→ Att omge mig av människor som är bättre än mig

Japp, det här är verkligen mitt mantra under 2018. Jag vill teama upp med människor som är likasinnade men som är betydligt bättre än mig på vissa saker. Jag är redan en bra bit på vägen och Elina (som hon heter) som jag kikar på en affärsidé tillsammans med är verkligen en sådan person. Hon är så grym på så många saker som jag inte har en aning om och vice versa. Jag tror på att alla ska ägna sig åt det de är bäst på för att man ska bli så effektiva som möjligt ihop. Det är även min inställning till utvecklingen av bloggen under 2018 vilket jag kommer berätta mer om för er om ett par veckor.

Kommentar: Eftersom jag valde att starta ett bolag på egen hand och har haft en begränsad budget så har jag fått göra mycket själv, men jag har också teamat upp med en grym agent, en frilansdesigner som har omvandlat mina designdrömmar till riktiga ritningar och jag har haft möten med personer som redan har gjort den resan jag nu står inför. Jag har lärt mig så otroligt mycket under 2018 och ser fram emot att teama upp med ännu fler grymma människor under 2019.

→ Driva bolag

Jag driver ju mitt enmansbolag som rör bloggen och det vill jag bli ännu bättre på i år, både genom att involvera Matilda mer och genom vissa förändringar som kommer ske löpande under året. Jag är som ni vet väldigt sugen på att starta ett bolag till och för varje dag jag jobbar med den här affärsidéen så känns den mer och mer självklar, så kul!

Kommentar: Check! Alltså, jag är så nöjd med mitt jobb med bloggen under året. Under vissa perioder vet jag knappt hur jag har lyckats få ihop det men med hjälp av världens bästa Matilda som började halvtid hos mig och ännu bättre struktur och planering så har det gått vägen. Jag har världens bästa och mest engagerade läsare (ni alltså) och fantastiska samarbetspartners. Så tacksam!

→ Förändra och förbättra bloggen

Det kommer ske en hel del förändringar med bloggen som sagt och nu är det inte långt kvar, i slutet av januari får jag berätta allt för er och det ska bli så kul att få se vad ni tycker. Ni är absolut viktigast i den här bloggen och jag vill fokusera mycket på att förbättra användarvänligheten så lite längre fram kommer jag be om er input. Det ska bli så roligt!

Kommentar: När jag skrev mina mål inför 2018 var det inte officiellt att jag skulle flytta bloggen från Metro Mode till en egen domän. Men den 1a mars skedde alltså flytten och det är ett av de bästa besluten jag tagit på länge. Nu ligger jag under agenturen Cube och trivs som fisken i vattnet. Det är galet att det inte ens har gått ett år för det känns som att jag har jobbat med alla på Cube i flera år redan, på ett bra sätt alltså. Jag känner mig som en i familjen och trivs väldigt bra med allt ifrån hur de sköter den administrativa delen till vilka samarbeten de säljer in osv. Underbart!

→ Mer tid utan mobil/dator

Jag måste ändå säga att jag är duktig på att inte använda min mobil för mycket, kanske för att den är en så stor del av mitt jobb så sitter jag inte och scrollar lika mycket som andra. När Instagram kom minns jag att jag nästan blev beroende av att scrolla ända ner till den senaste bilden jag såg innan jag la undan mobilen. Då fick jag verkligen mig en tankeställare och drog ner på mitt mobilsurfande rejält. Däremot älskar jag ju att jobba och jag spenderar alldeles för mycket av min tid varje dag framför datorn. Jag är ganska säker på att jag kommer misslyckas med det här målet redan nu, haha, för jag tänkte jobba mer än någonsin i år men det är en fin tanke och jag ska i alla fall försöka dra ner lite på datortid under kvällar och helger.

Kommentar: Fail! Haha, jag har jobbat mer än någonsin, främst framför datorn men jag har varit bättre på att minska min skärmtid under kvällar och helger. Det mesta jag gör på mobilen är jobbrelaterat så när jag är ledig är jag ganska duktig på att lägga ifrån mig mobilen faktiskt, tro det eller ej.

→ Yoga minst 3 ggr per vecka

Det känns så bra att vara back on track med yogan och nu ska jag bara försätta så här under årets gång. Jag blir en bättre människa av yoga och mitt minimum för att må så bra jag bara kan är tre gånger i veckan och allt över det är bara ett plus.

Kommentar: Check! Jag har fan varit duktig på att träna i år. Det blev mycket yoga nästan hela året, mycket träning i vårt gym på landet i somras och i november började jag på Becore. Sedan dess har det blivit mycket Megaformer och Barre. Jag har nog snittat runt 3-4 pass i veckan under större delen av året, fantastiskt!

→ Äta hälsosamt

Jag berättade ju för er i veckan att jag knappt vet vad som har hänt med mig! Jag blir mer sugen på en nyttig smoothie under mina arbetsdagar än en bulle eller godis som förr och jag äter godis max en dag i veckan. Det känns nästan för bra för att vara sant, haha, men skulle suget komma tillbaka så ska jag försöka motstå det och välja mer hälsosamma alternativ. Jag blir så mycket piggare när jag lyckas hålla mitt sockerberoende i schack.

Kommentar: Check! Jag vet som sagt inte vad som har hänt, och visst har jag stundtals haft svackor med mer godis men överlag när jag ser tillbaka på året så har jag inte varit alls lika sugen på socker som tidigare år. Jag tror det hänger ihop med att jag har skött träningen så pass bra och druckit betydligt mindre alkohol. Är jag bakis blir jag så sugen på godis och det kan hålla i sig i flera dagar efter.

→ Skriva mer om karriär, företagande och Influencer marketing

Ni kanske redan har märkt så vill jag skriva mer om mitt jobb och kommer göra just detta i bloggen framöver. Förra året konsultade jag en del och då blir jag ganska bunden i mitt avtal till min kund att inte dela med mig för mycket av det jobb jag utför å deras vägnar men sedan i höstas har jag inte tagit på mig fler konsultuppdrag utan ska lägga all tid på mitt varumärke Linn som ska utvecklas till Linn 2.0, hehe. Jag vet att ni är många som uppskattar mina inlägg om Influencer marketing också så det ska jag skriva mer om!

Kommentar: Check och fail skulle jag vilja säga. Jag hamnade i något sorts vakuum där jag jobbade jättemycket med mitt nya företag men inte kunde dela allt med er så jag har skrivit en hel del om det i bloggen men inte på det sättet jag önskar. Det får bli ett nytt mål nu under 2019 helt enkelt. Influencer marketing som bransch har utvecklats något enormt under bara det senaste året och jag bestämde mig redan i januari för att tacka nej till fler föreläsningar. Det tog så mycket tid att förbereda sig varje gång (mitt motto är att alltid vara mer påläst än min publik om jag ska stå på en scen, hehe) och den tiden har jag velat lägga på uppstarten av mitt företag istället. Så här i efterhand känns det som att jag tog helt rätt beslut!

→ Bli mer spontan

När jag och Mikaela gick ut och åt middag tillsammans innan jul satt vi och pratade om lite allt möjligt och vi började prata om spontanitet. Då sa jag att jag ändå uppfattar mig själv själv som en hyfsat spontan person. Då skrattade Mikaela rakt ut och sa att hon inte känner någon mer självdisciplinerad människa än jag med fasta rutiner som sällan får ruckas på. Och då slog det mig! Det är verkligen en sådan person jag har blivit, mestadels för att jag behövde rutiner när jag gick genom mina värsta sorgperioder och sedan har jag blivit bekväm idet. Jag mår otroligt bra av rutiner, att alltid ligga steget före och att vara organiserad. Men jag älskar livet, att hitta på galna grejer och släppa på alla hämningar så det är något jag verkligen ska göra mer i år. Jag har redan tackat ja till en jobbresa till Köpenhamn med vår säljchef när vi kommer hem från Thailand, som jag egentligen inte alls har tid med men det kommer bli en riktigt kul upplevelse.

Kommentar: BIGGEST FAIL EVER! Haha! Jag började året bra men så fort jag startade mitt nya AB krävde min kropp om möjligt mer rutiner än vanligt. Jag har fått tacka nej till middagar, roliga fester och resor för att hinna och orka med allt annat men det har varit så värt det och jag har hunnit med så mycket roligt ändå och funnit en bra balans.

Hur gick det med era nyårsmål/löften? Vad gick bra och vad gick mindre bra? 


4 kommentarer4 kommentarer om “mina mål 2018 – hur gick det egentligen?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Vad kul att läsa <3 Jag hade inga direkta mål tyvärr, men detta år har jag det!

  Reply
 • Vad kul! Lycka till 🙂 kram

  Reply
 • Haha, låt mig gissa: du ska skapa en egen portal precis som Tunis o Forni! Big fail!

  Reply
 • Vilken tråkig kommentar! Jag förstår att du inte brukar läsa min blogg för då hade du vetat precis vad det är för ett företag jag ska starta. Och om det var en inbakad diss ämnad för Michaela och Petra i din kommentar så kan jag berätta att jag har följt tjejernas hårda arbete med deras livsstilssajter varje dag och tycker att de gör ett helt fantastisk jobb med både Forni och Her Hour. Och var dissen ämnad för mig så kan jag säga att jag ska göra något helt annat, nämligen fysiska produkter, däremot kommer jag skapa mycket innehåll kring produkterna på hemsidan och bygga den likt en livsstilssajt men mer nischad. Oavsett vad man väljer att ägna sig åt så tycker jag att vi borde pusha varandra. Det häftigaste av allt med att starta ett nytt företag eller dra igång ett projekt är att man faktiskt vågar även med vetskapen om att man kan misslyckas. Kram på dig!

  Reply