Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

10:41 | December 16, 2018

lite tips för att lyckas med julförberedelserna

Hej söndag!

Det är väl knappast en hemlighet att jag ÄLSKAR julen, mammas stora kärlek för högtider smittade av sig på mig redan tidigt i livet och jag har lyckats föra många av hennes traditioner vidare och kommer fortsätta med det. I år har däremot tiden sprungit ifrån mig, jag har jobbat för mycket helt enkelt, men som tur är har jag hela nästa helg på mig att förbereda inför julafton och komma ikapp.

Det viktigaste tycker jag är att man inte stressar i samband med jul, jag brukar välja ut några saker som jag vill lägga extra krut på och resten betalar jag hellre för. Jag har t.ex. försökt att baka lussekatter efter mammas recept varje år sedan hon gick bort men de blir inte ens i närheten av lika goda så nu köper jag alltid lussekatter istället, det är inte värt tiden och besväret helt enkelt.

kottar här, band här och kanelstänger här från Panduro Hobby // bokstavsstämplar här, lacksigill liknande här,lackstång här och snöre här från Granit // etiketter här och presentpapper här från Lagerhaus 

Jag har några tips jag tänkte dela med mig av som underlättar mina julförberedelser och det första är min inköpslista över tillbehör till att slå in alla julklappar med. Jag tycker att presentinslagning är en del av hela upplevelsen när man öppnar en julklapp och de bästa tillbehören hittar jag på Panduro Hobby, Granit och Lagerhaus. Tre av mina favoritbutiker faktiskt!

pepparkakskit Panduro Hobby här

Kommer ni ihåg att jag misslyckades med min kristyr till pepparkakorna förra helgen? Jag googlade fram ett kristyr-recept eftersom jag inte hade min receptpärm till hands och det gör jag ju aldrig om. Nu hittade jag så klart mitt kristyr-recept i bloggen och ni ska blanda ett paket florsocker, två-tre matskedar vatten, 4-5 droppar ättikssprit och en äggvita. Tricket är att kristyren ska vara som en trög smet och inte flytande. Det blir lättare att dekorera pepparkakorna då och den här kristyren stelnar riktigt ordentligt! Skulle smeten bli för trög så addera lite vatten. Panduro Hobby har de överlägset bästa redskapen om ni vill lyckas med pepparkaksbaket.

bordsplacering hjärtan i björk Panduro Hobby här // bokstavsstämplar Granit här

Och sist men inte minst! Använd er av naturen. Jag hittade tyvärr inga kottar förra året men annars är det lättaste så klart att gå utanför dörren för att hitta det och granris som jag alltid använder till vår dukning. I år skulle jag vilja göra en lite annorlunda dukning på julafton men jag har inte riktigt bestämt mig för vad ännu. Vi har en hel del nytt porslin, servetter och annat som jag kommer ha som utgångspunkt.

Varenda inspirationsbild jag hittar med juldekoration hamnar som en pin i min jul-anslagstavla på Pinterest och om ni behöver lite inspiration så hittar ni den här!

Om ni har några grymma jul- eller dukningstips så får ni gärna dela med er, puss & kram!


0 kommentarerLeave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här