Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

17:11 | November 27, 2018

svar på kommentarer – hudvård, Jul för alla och hur jag och Mattias träffades

Beklagar sorgen! Förstår att det är väldigt jobbigt. Själv förlorade jag min pappa för nästan 8 månader sen och har gråtit varje dag sedan dess. Ja, i princip ett år nu eftersom det var då vi fick reda på att han hade cancer. Så livet är förjävligt och varje dag en kamp. Minsta motgång får mig att bryta ihop och jag kan verkligen känna igen paniken du fick över att din pappa skulle vara allvarligt sjuk för jag har blivit som en hönsmamma över min egen mamma. Hon behöver hjälp med så mycket och jag e helt överbeskyddande för det enda som kan vara värre än att förlora en förälder (och i ditt fall även en bror) är väl att förlora båda föräldrarna så jag förstår verkligen din ångest! Jag vill tacka dig för din blogg där du sprider så mycket värme och hopp att det finns en väg tillbaka till ett okej liv även om man lever med en oerhörd sorg. Tycker du ska vara riktigt snäll mot dig själv idag, pallar du träna så gör det annars haffa den där godispåsen och gå hem, byt till myskläder och gosa med vovven och killen. Ta hand om dig! 

Fina, fina du! Jag beklagar verkligen sorgen, trots det jag har gått genom så har jag så svårt att sätta mig in i hur det är att förlora en pappa, han har ju en helt annan plats i mitt hjärta men något som har gjort mig väldigt glad är att han sedan mamma gick bort även har försökt axla hennes roll till viss del. Han har blivit mycket mer av en höns-pappa som oroar sig, något han aldrig gjorde förut, så gulligt tycker jag! Det är ju absolut ingenting man kan kräva utav den föräldern som finns kvar men jag hoppas att din mamma känner sig starkare när den värsta sorgen har lagt sig och att ni kan gå vidare tillsammans. Och åtta månader är ingenting, känn aldrig att du sörjer för mycket utan låt det ta den tid det tar för dig. Jag sörjde intensivt i två-tre år skulle jag säga men även år fyra och fem var jobbiga då och då men på ett helt annat sätt. Du är inte ensam och om du inte redan gör det så skulle jag verkligen rekommendera dig att gå i samtalsterapi, det kan vara absolut skitjobbigt men hjälper långsiktigt det kan jag lova dig. Massa kramar och ta hand om dig kära du!

Linn! Beklagar sorgen stackare ! Men glad att höra att din pappa är okej!! Jag har verkligen haft en sådan jävla hemsk dag. Har precis börjat ett nytt jobb, vilket är såklart jätte kul och jag trivs som fisken i vattnet men idag satt vi alla i ett möte och det serverades bara bubbel vatten, jag dricker aldrig det !!!!!! Men var så törstig. Efter 20 min råkade jag rapa rätt ut, jag dör. Detta har aldrig hänt mig innan asså det kom utan att jag kunde kontrollera det. Jag kommer typ få sparken. Jag bad om ursäkt och hälften skratta och resten blev helt tysta. Försöker glömma detta…. kommer jag få sparken?

Hej Linn! Vilket fint namn, hehe! OCH TACK för din kommentar. Jag skrattade högt och rakt ut när jag läste den på väg till mitt träningspass och jag lovar att de som vände sig om och stirrade trodde att jag hade tappat det fullständigt, haha. Så tack för att du fick igång mina endorfiner. Visst är det häftigt, att jag kan ja en riktig skitdag och så går jag in och skriver av mig här i bloggen och får så mycket kärlek tillbaka från er. Det är ofattbart och din kommentar var precis vad jag behövde. Jag är dessutom helt säker på att du absolut inte kommer få sparken, du kommer bara få en massa roliga vänner på jobbet som kommer skratta åt det där tillsammans med dig så länge du jobbar kvar, och i värst fall så hör av dig så får du börja jobba med mig istället, haha. Massa kramar och kärlek till dig!

Beklagar att din farfar gått bort. Önska jag kunde säga att jag haft en fantastisk dag, men det har vart skit. Det syns inte utåt, men på insidan går jag sönder. Jag känner en utmattning och deprimerande känsla som börjar äta mig inifrån. Jag vill inte må såhär, känna eller tillåta. Men att vända är tungt. Går till en fantastisk bra psykolog. Men att känna känslor, våga prata om dom, de är läskigt. Tack för du delar med dig i högt & lågt. Kram

Tack kära du! Och vad glad jag blir att du skrev av dig lite här idag, för det är ok att må skit och jag vet precis hur läskigt det kan vara att prata om det. Jag är mycket bättre på att skriva om jobbiga saker i min blogg än vad jag är på att prata om det i verkliga livet kan jag lova. På något sätt finner jag det lättare att sätta ord på mina känslor i text. Jag har aldrig känt mig utbränd men tyckte ofta att min sorg påminde om och gav mig samma symptom som när man blir utbränd och det var hemskt. Min terapeut berättade att det är ungefär samma saker som sker i hjärnan vid utbrändhet och sorg så jag tror att jag förstår lite av den känslan du har. Ta det på allvar, berätta det för människor omkring dig och forsätt gå hos din psykolog oavsett vad. En känslan av meningslöshet kände jag väldigt ofta och det är ingenting att leka med, jag kan bara lova dig att det kommer bli bättre så kämpa på, håll ut och försök se de små sakerna i livet. Kram och hör av dig om jag kan göra något mer!

Vart kommer underläggen ifrån?

Hej där, våra runda underlägg kommer från Rum21 här, kram!

Älska detta inlägget. Tack för att du tagit din tid finaste!!

Klart jag tar mig tid och svarar på era kommentarer, det är ni läsare som gör den här bloggen till vad den är, massa kramar!

Du har säkert delvis rätt. Och när jag ändå har dig på tråden så vill jag passa på att tacka dig för den du är Linn! Du är riktigt bra ska du veta och en sann inspirationskälla för alla som har en tuff period i livet. Du har hjälpt mig och säkert många andra för den delen med att vända på kakan och le, istället för att se ut som man har sålt smöret och tappat pengarna; om du förstår vad jag menar. Hoppas att du också har en riktigt fin dag!

Tack snälla du vad glad jag blir! Din kommentar gjorde min dag och jag förstår precis vad du menar med din fina liknelse, haha. Jag är tacksam varje dag för att jag har så kloka läsare och för att ni lämnar så många avtryck här i bloggen. Det glädjer mig att jag att jag kan ge någonting tillbaka också. Ta hand om dig kära du, kram!

Alltså WOW vad söt du är! Sjukt naturlig. Älska det!! Tack för att du visa att man kan vara snygg naturligt. Ha en bra vecka Linn.

Och WOW vad jag blev glad av din kommentar, tack fina du! Den värmde verkligen och jag hoppas du får världens finaste vecka, kram!

Jag har perioder när jag äter gröt till frukost med äppelbitar och kanel – mums! Gott och nyttigt! Men är det verkligen gott att äta kallt?

Åh, kall overnight oats är det godaste som finns tycker jag, haha! Jag testade göra varm gröt i helgen och toppade med äpple och kanel, äpplet och kanelen var supergott men jag måste nog vänja mig vid varm gröt alltså, haha, jag har en bit kvar. Om du testar overnight oats måste du berätta vad du tycker, haha. Kram!

Receptet är detsamma men man brukar göra gröt på havregryn och vatten (men antar att det går att göra med mjölk också men tar längre tid). Så 1,5 dl havregryn, 1,5 dl vatten, en nypa salt. Koka upp på spisen och när det blir bubblor i det brukar jag stänga av värmen och röra runt tills det är klart. Går att göra i micron också. Samma recept men värm i ca 2 minuter, rör runt och värm i en minut till, rör runt och så är det klart att äta. Dock brukar jag hellre göra det på spisen än i micron för jag tycker konsistensen blir bättre på spisen. Det du har gjort, precis som du skrev, är overnight oats.

Tack snälla för receptet! Jag testade i helgen, däremot tog jag mandelmjölk istället för vatten och det blev lite slajmigt, jag ska testa med vatten nästa gång och hoppas det blir bättre. Jag är inte helt såld på varm gröt än men det kommer hoppas jag. Kram!

Prova 1 dl havregryn, 1 msk chiafrön och 2 dl mandelmjölk. Mums!

Åh, jag gjorde det här receptet i helgen men med 1,5 dl mandelmjölk för jag hade inte mer men det blev helt perfekt. Så gott och jag älskar ju chiapudding så det här var det bästa av två världar. Tack för tipset, kram!

Alltså du har så himla fint hemma!! Kan du inte göra typ ett “hemma hos” inlägg där man får se hur hela din lägenhet ser ut i samma inlägg?

Hej där! Åh det kommer massa fler bilder från vår lägenhet i ett inlägg i veckan så håll utkik. Tack snälla, kram!

Hur träffades du och Mattias? Du har säkert skrivit om det förut, då kanske du bara kan länka till det inlägget om det går? Kram!

Hej där! Vad kul att du frågar, jag har garanterat nämnt det tidigare men minns inte om jag skrivit ett inlägg om det! Vi var lite bekanta innan vi blev tillsammans och hade träffats ganska många gånger ute. Samma dag som vi blev “in a relationship” på Facebook skickade en gammal tjejkompis en bild till mig som var tagen 4 år tidigare där vi satt bredvid varandra på en middag på Sturecompagniet. Vi skrattade högt båda två för ingen av oss kom ihåg den andra från den kvällen. Så vi var helt enkelt inte mottagliga för varandra då och det säger ju en hel del om att man ska mötas vid rätt tidpunkt i livet. Kram!

Så lik din mamma på första bilden. 

Åh, det tar jag som en komplimang, tack fina du! De första åren efter att mamma och Matti hade gått bort tyckte jag det var så jobbigt när jag såg dem i min egna spegelbild eller på foton men idag blir jag bara varm i hela kroppen. Kram!

Åh, så tråkigt att höra om din farfar, beklagar verkligen sorgen oavsett hur nära eller avlägsen den känns. Skönt att din pappa mådde bra i alla fall <3 Jag har ingen toppendag här heller. Brukar inte känna mig överhopad med arbete (som inte kan skjutas på) men just nu gör jag faktiskt det. Som tur var vet jag också att jag kommer fixa det galant om jag bara håller huvudet kallt och tar en sak i taget. Men ibland hjälper det mig att fråga mig själv om en uppgift (som jag tycker känns superviktigt) verkligen är det genom att dubbelkolla: kommer någon dö, bli allvarligt skadad eller påverkad negativt om jag inte gör et här idag? Förvånansvärt många gånger är svaret nej och då kan man förmodligen skjuta på det om man har en dålig dag. Gäller att ta hand sig så bra som möjligt och då kan jobb både vara en hjälpande eller stjälpande hand på vägen. Heja dig oavsett vad du bestämmer dig för att göra i eftermiddag och ikväll!

Haha åh, tack snälla Clara för din kommentar! Ibland är det så skönt att skriva av sig också när man har en skitdag och jag är glad att du skrev av dig just här. Jag känner igen känslan av för mycket arbete som samlas på hög. Jag fick verkligen en tankeställare när jag fick problem med min syn för någon månad sedan och nu när allt är bra igen är det är lätt att falla tillbaka i gamla mönster så jag får hela tiden påminna mig själv om att ta det försiktigt och ditt tips var ju alldeles strålande, haha. Tack för det, kram fina du!

Om du vill hjälpa någon, kolla med arbetsförmedlingen om de har någon som du kan få lönebidrag för? Finns många som har svårt att ta sig in på arbetsmarknaden men har vilja och kunskap. Ett plus är att personen får en lön och inte bara arbetslöshetsersättning. Sen förstår jag att man hellre tar tex en student. Vill väcka tanken bara! Jag själv är i en jobbig sits och hade blivit skitglad av möjligheten.

Tack för tipset! Det låter som en jättebra idé och jag ska kolla upp olika möjligheter. Om du besitter kompetenser som du tror att jag letar efter får du jättegärna skicka ditt cv till mig på [email protected] så kikar gärna jag på det. Annars önskar jag dig all lycka till och håller tummarna för att du får ett nytt jobb snart. Kram!

Tänker att det kanske finns möjlighet att ta in en student som praktikant som har studiemedel och vill få praktisk erfarenhet? Har sett flera personer söka praktikplats på FB senaste dagarna, exempelvis i gruppen Social Media Girls and Ickebinäris. Kanske kan hitta någon där?

Hej där! Tack för tipsen, jag försökte hitta FB-grupperna men utan resultat tyvärr. Du kan inte länka? Låter som helt rätt forum för mig att hitta någon i. Kram!

Förstår att du inte vill ta in någon att jobba utan lön, men finns många som behöver praktisk erfarenhet för att få ett jobb. Så om du kan erbjuda erfarenhet av relevanta arbetsuppgifter och referens för framtida anställning så tror jag många är intresserade av det. Har inget emot praktikanter om man gör det av rätt skäl, det jag inte gillar är (stora) företag som sätter det i system för att de är snåla och ”utnyttjar” folk. Men din situation är annorlunda.

Jag håller med! I min bransch och i modebranschen har man hört om så många företag som satt det i system och det kanske är därför det har fått lite dåligt rykte. Jag tänker själv att det här vore drömmen att få vara med om om jag hade studerat och haft praktik. Tack för feedback, det betyder

Min mamma har haft mycket lidande i princip hela mitt liv. Nu är hon fri ifrån lidandet men har vården som hjälper henne. Jag kan inte beskriva vilken lycka eller lättnad det är. Lättnad kring hur mycket man fått bära ända sedan liten. Hur omvärlden och samhället har dömt en, fastän man inte har gjort någonting än stå upp för ens älskade mamma. Man har fått ta så oerhört mycket skit pga sin egen mamma så ingen anar och detta ifrån vuxna människor som ska verka som förebilder. Har du erfarat detta samma? Vissa tycker exempelvis det är tragiskt att min mamma nu har behov av vården men vaddå hon har ju lidit hela sitt liv spelar ingen roll om man jobbar eller äger ett boende eftersom lidandet aldrig tar slut. Människor är så egoistiska och vill inte sätta sig in i någons lidande. Bara för att personen inte lever ett ‘vanligt’ liv eller enligt normen är man tragiskt. De riktigt tragiska människorna är de människor som inte kan känna empati eller vara glad att en människa fått ro.

Hej kära du! Vad tråkigt att människor runtomkring din mamma har varit missunnsamma, det låter fruktansvärt. Det är klart att hon ska få den hjälpen hon behöver, det har alla rätt till. Jag har aldrig upplevt det du beskriver men min mamma var ju samtidigt bara sjuk en väldigt kort tid. Jag hoppas ni kommer möta mer värme och kärlek från era medmänniskor framöver. Massa styrkekramar!

Så himla fint, vart köpte du ramarna som du fäst på skåpen? Kram

Listerna kommer från D-cor! Vad kul att du gillar det, kram.

Va? Behöver du försvara att du gillar hiphop? Konstigt!

Haha, ja jag har många vänner som tycker att hiphop är en alldeles för “svår” genre att lyssna på, men jag håller med, det är lite konstigt, haha. Jag älskar det, kram!

Hej Linn! Jag kan rekommendera Spa by Us på Riddargatan 3B. Jag fick en underbar lyxbehandling av Disa Ångström, ja det kan inte bli mycket bättre, som en konsert ha ha. Jag har också väldigt torr hy så jag använder Circadia som de rekommenderade. Ansiktstvätten är en olja av soja och jag är inte lika torr i pannan längre. Jag har tidigare provat La Mer som också är bra men den är väldigt dyr. Säljs på NK. Jag har också anmält mig till Nema Problema och följer gärna med dig! Integration är ett väldigt viktigt och intressant ämne. Jag har varit läxhjälpare för ensamkommande flyktingungdomar på ett gruppboende i Järfälla som har väldigt givande. 

Hej där! Vad kul att du tipsar om Spa by Us, jag har varit där många gånger och dem är så duktiga. Jag måste erkänna att jag faktiskt aldrig tog tag i att gå till en hudterapeut. Jag bytte rengöring till en mild för känslig hy och mina utslag är som bortblåsta så jag hoppas verkligen att det var det som var problemet. Tack för tipset om Circadia, det ska jag kolla upp! Och vad KUL att du följer med på Nema Problemas “Jul för alla”, det är så viktigt. Vi hörs på mailen, kram!

Jag fick likadan hy nu när hösten kom. Använder bara parfym- och alkoholfri rengöring och ansiktskräm!! Avene och La Roche Posay har flera bra alternativ för känslig hy. OCH!!! Beställde hem Jojobaolja för hört att det ska vara bra för känslig hy – RÄDDAT min hy!!!! Hett tips!! Håller för övrigt med dig helt om hiphopen.

Tack för tipset! Jag köpte en rengöring från La Roche på Apoteket efter ditt tips och den fungerar så bra. Jag har blivit av med mina utslag runt ögonen helt och min hy känns redan mycket bättre, hallelujha. Däremot håller jag på att bli galen eftersom jag måste använda den med bomullsrondeller, det tar så lång tid att få bort allt smink och det går åt en hel del pads. Det känns därför även väldigt omiljövänligt. Du har inget tips? Tack för tipset om Jojobaolja också, det ska jag kolla upp direkt. Kram bästa du!


10 kommentarer10 kommentarer om “svar på kommentarer – hudvård, Jul för alla och hur jag och Mattias träffades”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Såg att min kommentar om arbetsträning kom med, och bra svar! 🙂
  Själv bor jag för långt bort för att söka. Buhu! 😘

  Reply
 • Nej vad tråkigt, men jag önskar dig all lycka till med ditt jobbsökande. Kram och ta hand om dig!

  Reply
 • Hehe, tur du att du lyfte min kommentar här – hade helt missat att du frågat om länken. Den gruppen hittar du här: https://www.facebook.com/groups/470806746584150/ (säg till om jag ska mejla den i stället).

  Försöker minnas var jag har sett fler efterlysningar men minns tyvärr inte om det var i någon grupp eller i mitt flöde men går säkert fint att efterlysa det själv annars. Lycka till!

  Reply
 • Tack snälla för länken! Jag har ansökt om att få bli medlem i gruppen och hoppas att jag blir godkänd annars hör jag av mig. Tack för hjälpen, kram fina du.

  Reply
 • Åh vad kul att la Roche fungerade! JO jag har tips för det också haha – jag har köpt till Bioderma Sensiblo H2O micerllärvatten (också apoteket och anpassat efter väldigt känslig hy!), den får bort allting på en gång så jag kombinerar den och även en rengöring från avene (avene anti redness cleansing lotion). Funkar jättebra!

  Och jojobaoljan vill jag återigen slå ett slag för haha! Min hy har liksom blivit så len och fin sen jag började använda den. Innan var min hy så som du beskrev – otroligt jobbigt. Och kom ihåg att skippa parfym och alkohol i produkter 😍❤️

  Reply
 • Hej igen här fortsätter tipsen haha. Som dagkräm har jag 2 favoriter som är super:
  1. Avene – Skin recovery cream Rich
  2. La Roche posay – Toleriane Sensitive Riche

  Kram fina du

  Reply
 • Haha, du är bäst! Jag behöver en dagkräm för den jag använder nu svider lite tyvärr, så störigt. Så tack för ännu fler tips, ska kolla in direkt. Nu när jag ändå har dig på tråden, du har inte något tips på nattkräm och ögonkräm som funkar om man är känslig? Kram!

  Reply
 • Wow, tack för alla grymma tips! Jag har ett micellärvatten från Estee Lauder hemma så jag ska testa om det går lättare då och om det funkar för min hy annars får det blir det du tipsade om. Parfym och alkohol ska jag också akta mig för! Jag älskar ju däremot att testa olika skönhetsprodukter och har möjligheten att göra det i och med mitt jobb så jag hoppas att min hy bara behöver en paus så jag kan gå tillbaka till andra produkter längre fram. Kram och tack igen <3

  Reply
 • Hej Linn,

  Tack för en inspirerande blogg, bor i USA sedan över 10 år och din är den enda svenska blogg jag läser!

  Vi ska till Hong Kong över jul och jag vill minnas att du skrev en guide för ett tag sedan. Google skickar mig vidare till dina gamla blogg och där går den o ge att läsa, kan du länka?

  Tack på förhand!

  Madeleine

  Reply
 • Hej Madeleine! Tack snälla vad glad jag blir. Det låter inte helt fel att bo i USA! Och wow vad roligt med Hongkong, det är en helt fantastisk stad. Här hittar du Den ultimata Hong Kong-guiden https://linnherbertsson.se/2017/09/26/den-ultimata-hong-kong-guiden/ Hoppas du får användning av mina tips, jag känner verkligen att vi hann uppleva det bästa under vår lång-weekend där och jag tog även med tips från läsare som vi inte hann utforska. Enjoy och trevlig resa, kram!

  Reply