Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

10:05 | November 23, 2018

den perfekta basgarderoben – ljusa toner

vit blus här // vit mössa här // vita jeans här // vit polo här // beige kappa i ullmix här // vita stövletter här // beige halsduk här // beige body här

Hej hjärtan!

För ett par veckor sedan lade jag upp ett inlägg där jag tipsade om hur du får till den perfekta basgarderob här. Och nu fortsätter vi fylla på men med mer fokus på ljusa, vita och beiga plagg. Beiga och ljusa toner behöver inte bara vara för vår- och sommarhalvåret om ni frågar mig, det piggar även upp i höst- och vintermörkret som vi befinner oss i just nu. För mig är beige en precis lika användbar färg som grå och därför vill jag se till att ha en hel del sådana plagg i min basgarderob.

Förr i tiden hade jag en garderob som inte ens var i närheten av lika genomtänkt som idag men sen började jag tänka “bas” och byggde upp en garderob av enkla och klassiska plagg som passar till det mesta. Det är bland det bästa jag gjort, haha! Jag gillar som bekant att organisera och idag har jag en garderob där jag ser precis vad jag har, vad jag saknar och behöver införskaffa. Det mesta går att använda ihop och det är väldigt sällan som jag inte har något att matcha ett lite mer utstickande plagg med.

Om du skall investera i en basgarderob befinner vi ju oss i exakt rätt tidpunkt med tanke på stundande Black Week. Däremot ska vi vara försiktiga med att överkonsumera tycker jag men man kan ju passa på och investera i saker man faktiskt behöver när alla varumärken har så bra rabatter på sitt ordinarie sortiment. Det går att göra många fynd och leta efter klassiska plagg som ni kan ha i garderoben i flera år framöver, det är mitt bästa tips.

Men innan dess, stäng in dig i ditt hem en kväll med en kopp te i ena handen och gör en rejäl utrensning av allt du inte använder. Det finns massor av tjänster där du kan sälja vidare eller skänka allt du inte använder till välgörenhet. Sen är det bara att författa en lista med det du behöver fylla på för att få den perfekta basgarderoben. Anpassa efter din egna stil och börja inhandla plagg som är tidlösa och lätta att matcha.

Här har ni en liten checklista över de viktigaste basplaggen: De perfekta jeansen, en klassisk t-shirt (gärna en vit, en grå och en svart), en vit skjorta i klassisk modell, en tvådelad kostym, stickad tröja gärna i olika basfärger, en tidlös kappa som fungerar år efter år, en svart bikerjacka som bara blir snyggare för varje gång du använder den, en lite dyrare väska i fint material som du kan ha livet ut, ett par ljusa byxor, ett par svarta byxor eller jeans, ett par stövlar, ankelboots, flats, sneakers och pumps med lagom klackhöjd, en snygg kjol som går att ha både på kontoret och till fest som fungerar både på vintern och sommaren och sist men inte minst “den lilla svarta”.

Här har ni några av mina Black Friday-favoriter som passar perfekt i den ljusa basgarderoben:

1. vit skjorta här // 2. vita sneakers här // 3. de perfekta ljusa jeansen här // 4. beige stickad polo här // 5. vit t-shirt här // 6. beige kappa här // vit skjorta här // 8. vit kashmirtröja här // 9. vita byxor här

Wakakuu har ett helt magiskt bassortiment, kika in alla ljusa plagg här som är på 25-30% rabatt!

Och till den mörka basgarderoben:

1. svarta kostymbyxor här // 2. svarta pumps här // 3. svart polotröja här // 4. svart blus här // 5. svart kappa här  // 6. svart blus här  // 7. den lilla svarta här //  8. svarta jeans här // 9. svart skjorta här

Kika in alla mörka plagg som är på 25-30% rabatt här!

Lycka till med basgarderoben nu!


1 kommentarerEn kommentar om “den perfekta basgarderoben – ljusa toner”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här