Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

08:31 | November 20, 2018

gröt till frukost

God morgon på er!

Jag sitter och äter gröt och snart kommer Matilda hit så ska vi fota ett samarbete. Gröt är ganska nytt för mig, jag har aldrig ätit det, varken när jag var barn eller i vuxen ålder fram tills för några veckor sedan och nu är jag helt besatt, hehe. Det är lite typiskt mig, att vara ganska anti något och sedan sakta men säkert få upp ögonen för det för att till slut bli alldeles beroende.

Det går snabbt i svängarna helt enkelt och jag ändrar ofta uppfattning om saker och ting men inte mig emot, jag är bara glad att det händer något. Tänk så tråkigt det hade varit om man aldrig ändrade på sig?

Receptet är superenkelt, 1,5 dl havregryn, 1,5 dl mandelmjölk, en nypa kanel och in i kylen över natten. Så egentligen är det här en overnight oats men ska jag vara ärlig vet jag inte riktigt vad skillnaden är. Vanlig gröt värmer man upp va? Jag ska genast googla det! Oj, tiden bara flög iväg och nu ska jag vara klar om en halvtimme, bäst att hoppa in i duschen.

Ha en fin dag så länge godingar, puss & kram!


11 kommentarer11 kommentarer om “gröt till frukost”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Vilken mysig frukost!

  Reply
 • Visst är frukost det bästa som finns 😀

  Reply
 • Jag har perioder när jag äter gröt till frukost med äppelbitar och kanel – mums! Gott och nyttigt! Men är det verkligen gott att äta kallt?

  Reply
 • Åh, kall overnight oats är det godaste som finns tycker jag, haha! Jag testade göra varm gröt i helgen och toppade med äpple och kanel, äpplet och kanelen var supergott men jag måste nog vänja mig vid varm gröt alltså, haha, jag har en bit kvar. Om du testar overnight oats måste du berätta vad du tycker, haha. Kram!

  Reply
 • Vart kommer underläggen ifrån ? 🙂

  Reply
 • Receptet är detsamma men man brukar göra gröt på havregryn och vatten (men antar att det går att göra med mjölk också men tar längre tid). Så 1,5 dl havregryn, 1,5 dl vatten, en nypa salt. Koka upp på spisen och när det blir bubblor i det brukar jag stänga av värmen och röra runt tills det är klart. Går att göra i micron också. Samma recept men värm i ca 2 minuter, rör runt och värm i en minut till, rör runt och så är det klart att äta. Dock brukar jag hellre göra det på spisen än i micron för jag tycker konsistensen blir bättre på spisen. Det du har gjort, precis som du skrev, är overnight oats =)

  Reply
 • Tack snälla för receptet! Jag testade i helgen, däremot tog jag mandelmjölk istället för vatten och det blev lite slajmigt, jag ska testa med vatten nästa gång och hoppas det blir bättre. Jag är inte helt såld på varm gröt än men det kommer hoppas jag. Kram!

  Reply
 • Ser ju magiskt gott ut med gröt! 🙂

  Reply
 • Eller hur 😀

  Reply
 • Prova 1 dl havregryn, 1 msk chiafrön och 2 dl mandelmjölk. Mums 🙂

  Reply
 • Åh, jag gjorde det här receptet i helgen men med 1,5 dl mandelmjölk för jag hade inte mer men det blev helt perfekt. Så gott och jag älskar ju chiapudding så det här var det bästa av två världar. Tack för tipset, kram!

  Reply