Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

11:58 | November 7, 2018

den kreativa processen – bra eller dålig?

Hej hjärtan, 

Kan vi bara stanna upp lite och prata om hur det är att ha ett kreativt jobb? Här om dagen berättade jag ju om min lilla kris och ganska många gånger under resan med uppstarten av mitt nya företag så har jag sagt till Matilda att jag tror att jag håller på att bli galen, haha. Ena dagen känns allt bra, nästa dag är jag hur peppad som helst men sen vissa dagar så tvivlar jag på precis allt jag har åstadkommit. Dagen därpå är de här känslorna som bortblåsta och så håller det på. Ibland är det till och med så att jag går igenom alla dessa faser under en och samma dag. Så idag sa Matilda “Ta det lugnt Linn, allt det där är en del av den kreativa processen” och googlade fram en bild där det stod:

The creative process

1. This is awesome
2. This is tricky
3. This is shit
4. I am shit
5. This might be ok
6. This is awesome 

Hahaha! Är det bara jag som inte hade sett den här förut? Jag skrattade så mycket och igenkänningsfaktorn är skrämmande. Den enda skillnaden är väl att jag sällan tänker att “Jag är skit” däremot ifrågasätter jag ofta det jag har skapat och vem vet vad det grundar sig i. Jag tycker den här listan är så applicerbar på oss som har kreativa jobb och plötsligt känns det inte längre som att jag håller på att bli galen.

Någon som känner igen sig kanske?

Från och med nu, så fort jag tvivlar på mig själv, ska jag läsa upp den här listan och påminna mig själv om att det faktiskt går över. Fast varje gång ja har tvivlat och ifrågasatt det jag gör så mynnar det alltid ut i att jag kommer på en lösning som jag inte tidigare hade tänkt på vilket innebär att mina produkter hela tiden utvecklas och blir lite bättre.

Jag går ofta genom de här stegen oavsett om det gäller att ta fram produkter och hemsidan till mitt nya företag eller om det är att fota och redigera ett samarbete till bloggen. Jag släpper sällan ifrån mig någonting som jag inte själv tycker känns 100% och om det är bra eller dåligt vet jag egentligen inte men det kanske är ok att känna att allting är skit ibland också? Det verkar ju som att det är precis som Matilda sa, att det är en del av den kreativa processen, eller vad säger ni?


6 kommentarer6 kommentarer om “den kreativa processen – bra eller dålig?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Haha jag känner igen mig! Särskilt det där om att man kan gå igenom typ alla känslor på en dag!

  Reply
 • Visst är den kreativa processen galen, kul att du känner igen dig! Eller kul och kul, det är skitjobbigt, haha, men du förstår vad jag menar. Kram!

  Reply
 • Hhhaha ååå jaaa!! Tack för att du delade med dig!

  Reply
 • Skönt att jag inte är ensam om att gå genom den kreativa processen, hehe. Kram!

  Reply
 • Haha, den är underbar! Får en att ställa helt rätt frågor till sig själv så den är nog programmerad i oss av en anledning =)

  Reply
 • Haha exakt 😛 Kram fina du!

  Reply