Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

09:58 | November 4, 2018

svar på kommentarer – vegetariskt, sjukvården och investeringar

Tack för svaret Linn. Spännande att höra. Det var inte meningen att kritisera bloggen utan allmän nyfikenhet. Jag ser inte hela texten när jag läser bloggen på ipad (har en gammal ipad) en tredjedel av texten till höger hamnar utanför bilden. Tycker också det är mycket ”accept vilkor” innan man når fram. Men man vänjer sig.

Hej där! Åh, jag uppfattade det absolut inte som kritik men tyckte det var kul att utveckla och svara på din kommentar i ett eget inlägg så tack för att du lämnade avtryck. Det var en bugg i bloggen för ett tag sedan men det ska vara fixad så jag hoppas det fungerar på din Ipad igen? Annars får du gärna höra av dig och accept-villkoren är nya. Det är för att GDPR (General Data Protection Regulation) har införts och det är alltså för er användares säkerhet. Så att era uppgifter inte ska komma i fel händer om man ska förklara det enkelt, du kan läsa mer om Dataskyddsförordningen här. När du har kryssat i det en gång på din surfplatta, mobil eller dator borde det dock inte upprepas igen förrän du raderar historiken. Kram!

Intressant inlägg, kul att få veta lite mer om vad som händer i bakgrunden. Jag gillar nya bloggen bättre, läser mest på pc med chrome och tycker det känns som om bilder och text fått ta mer plats. Men nu när jag öppnade en random metroblogg (följde flera där förut, alla har flyttat….) så ser det ut precis som här. Antingen minns jag väl fel eller så har de ändrat!

Hej där! Ja jag tror att de flesta portalerna ändrar till bredare bilder och snyggare outlay. Jag gillar också min nya design så mycket bättre, vad kul att du också gör det. Kram och ha en fin dag!

Hej, det hade varit kul om du ville skriva ett inlägg om själva processen med att starta företag. Typ hur man börjar, hur man kommer i kontakt med fabriker, väljer material, finansierar osv. Har själv planer på att starta företag i framtiden men har ingen aning om hur man går till väga.

Hej där! Tack för din kommentar, jag sitter och filar på ett inlägg som handlar om just det så det kommer, vad kul att du har planer på att starta företag, det är så sjukt roligt, läskigt också och man känner verkligen att man lever, haha. Bästa känslan! Kram så länge!

Jag har stört mig så länge på att mina kashmirplagg blir noppiga. Kan du rekomendera någon specifik kam?

Jag har lite olika, en från Soft Goat och en från Davida men de är precis lika bra båda två och ser ut precis som den jag rekommenderade. Kram och hoppas det fungerar!

Hej, vi renoverar vårt hus vid havet på västkusten. Vad är det för typ av yttertak (färg) ni har o på stuprännorna?

Hej där, åh det var ett tag sen nu men om jag inte minns helt fel så är det ett zinktak. Jag minns tyvärr inte varifrån vi köpte det dock, hehe. Sorry, jag hade stenkoll på allt när vi renoverade huset men minns inte allt tyvärr. Hoppas du hittar rätt! Mattias är inte hemma men om du inte blir klokare av mitt svar så hör av dig igen så kollar jag med honom om han minns. Kram!

Jag har alltid varit jättekänslig för energier, på gott och ont, eftersom jag är högkänslig (hsp). Det är ju bra att vara lyhörd för sin omgivning, men framförallt har jag sett det som en börda. Jag blir otroligt uttröttad av att ta del av andras energier och sinnesstämningar och jag har inte förmåga att skärma av det. Jag tycker precis som du att vi alla borde tänka på vilka energier vi sänder ut! Tänk vad glad man blir av ett litet leende av en främling. 

Ah, jag kan inte ens tänka mig att vara i din sits, det måste vara otroligt energikrävande men jag hoppas att du klarar av att hantera det på bästa sätt. Jag håller verkligen med, fler leenden åt folket, haha, kram!

For me, I usually sense other people’s energy more when I’m in a crowded place or one on one. You can feel the tension, awkwardness, excitement as one big mass of emotion when you’re in a large crowd. And you’re super sensitive in a one on one situation. It’s hard to feel people’s individual mood and energy in a crowd unless the crowd is spread out. It’s interesting because I’m not much for large crowds. I like the sporadic crowd some people over here some over there. The energy and mood feels more sporadic and less suffocating. I don’t know maybe it’s just me. Also one on one energy isn’t bad either. Although, being an introvert I much prefer a three or four person crowd that way we don’t always have to figure out ways to feed off of each other’s energy. Although not as personal, the flow of energy feels more constant to me when there’s at least two or three more people with me. 

Hi there! So interesting arguments and I can agree, when you are one-on-one it some times takes more energy if you don’t know the person well enough. That’s also why I don’t book nearly as many meetings nowadays that I used to do. It takes to much of my energy in one day. I don’t have a problem with big crowds though but I understand your reasoning. And I also prefer a crowd of 3-6 people, then the energy is often better and with a more even flow, depending on the people of course, haha. Take care!

Spännande med färg! Vi har precis köpt lägenhet och har massa skoj framför oss. På Malta är det vanligt att lghter säljs halvfärdiga, dvs utan dörrar, kök och badrum. Vi har 124 kvm fördelat på master bedroom med ensuite badrum, gästrum och separat större badrum, ett extra rum som blir WiC & kontor, ett tvättrum och hall/kök/vardagsrum i stor öppen planlösning. Panorama-fönster från golv till tak i alla rum som samtliga har utgång till terrassen som går hela vägen runt mot tre gator. Jag är i extas! Och för första gången är jag sugen på nåt annat än vitt på väggarna. Ser fram emot att se ert resultat!

Åh, vad kul med ny lägenhet, stort grattis. Bilder kommer och hoppas att du kan få lite inspiration. Kram!

Haha blir det inte dyrt när du ändrar om så ofta. Jag har alltid ljust på väggarna men byter ut till mörka kuddar, mattor, krukor och gardiner under hösten. Och fram med det ljusa detaljerna igen under vår/sommar.

Haha, så kan man också göra! Jag älskar att göra om, ute på landet tänkte vi mer långsiktigt och att vi ville skapa ett ställe som känns mer neutralt så att det håller sig över tid men i lägenheten ändrar vi mer ofta. Det är ju kul också tycker jag!

Tack för alla svar! Jag har varit så nyfiken på ruin retreat ett tag! Har letat överallt efter bilder på badrummen och bastun men hittat ingenstans! Kan du inte ta lite kort runt om i huset?

Hej där! Jag bad Angelika ta lite bilder på rummen och badrummet när vi var där. Om du missade inlägget så hittar du det och fler bilder från magiska Ruin Retreat här. Kram!

Hjälp! Jag kan knappt läsa din blogg på Mobilen. Är det nån inställning jag har eller nån ändring som gjort att den inte är mobilanpassad? Jag älskar ju din blogg!

Hej, vad glad jag blir att du älskar min blogg, tack fina du! Det var en bugg i mobilversionen som är löst. Tack för att du kommenterade så jag fick nys om det. Kram!

Jag kan inte heller läsa bloggen på mobilen sen några dagar tillbaka det verkar ha hänt något?

Yes, det var en bugg, tack för att du kommenterade! Det är så bra om ni gör det när någonting inte fungerar som det ska för då mailar jag vår teknikavdelning direkt så att de kan lösa problemet. Kram!

Åh ett väskinlägg vill jag också se! Förstår känslan om skrytigt men liksom du kan ju vinkla det till ett mer praktiskt perspektiv om du förstår hur jag menar? Jag skulle ex gärna läsa om de väskor du köpt vintage (vilka sidor är bra, vad ska man tänka på mm), samt vad du tycker om kvalitén / användningsområdet på dem du har (varit så användbara som du trodde vid köp, är kvalitén bra eller ej, hade du köpt den om du fick välja om idag). Kram!

Jaaa, inlägg om väskorna! 

Haha, jag har fått så många önskemål om det här så jag ska bara fila på ett bra upplägg så det känns bra att lägga upp det här i bloggen sen ska jag börja kika på det. Kram och tack för era kommentarer!

Kul att läsa allas kommentarer och dina svar. Jag gillar verkligen idén men reser typ aldrig så kommer nog inte få användning för så många av produkterna MEN blev väldigt glad över att läsa att du ska sälja dom styckvis! Då kan man köpa det man verkligen vill ha/behöver och prova sig fram därifrån utan att det blir för dyrt. Älskar organisering och hade jag rest mycket och haft råd hade jag definitivt köpt allt haha!

Vad kul att du gillar idéen att sälja dem styckvis, jag vill som sagt att mina produkter ska vara tillgängliga för alla och jag gillar att man kan köpa en produkt och testa om det passar en innan man köper fler. Ska bli så kul att höra sen vad du tycker! Kram och ha en fin helg!

Var är orginalinlägget? hade varit super om du länkat! tack!

Sorry, där skulle vara en länk men det blev något fel, här kan du se de första proverna jag sydde upp. Kram!

Samma här med synen! Från knivskarp till lite närsynt o glasögon. Det har inte blivit värre i värre – om det är någon tröst. 3 år sen jag fick glasögon, som jag använder när jag känner för det. Kul med proverna! Kram

Hej där, åh tack för att du bryr dig! Verkar dock inte som att det är något fel på min syn så att jag behöver glasögon men det kan vara bra att veta att det kan gå så snabbt, någon gång kommer ju synen försämras gissar jag. Kram och ta hand om dig!

Hej! Hoppas det blir bra med ögonen. Är det kontoret? Undrar var de fina elementskydden är från?

Ja precis, det är en bild från kontoret så jag vet tyvärr inte vem som har byggt elementskydden. Kram!

Jag har alltid tyckt att du verkar vara en så genuint fin varm människa. Svårt att finna sådana vänner som finns kvar även när det blåser.. Kram

Men fina du! Tack för din gulliga kommentar, den gjorde min dag, kram och ta hand om dig.

Hej Thelma! Jag velade mellan MM och GM men väl i butik var MM solklar för mig som är 163cm, GM såg groteskt stor ut. Haft den i snart två år och använder nästan varje dag i ur och skur, den håller fint. Man ska nog vara lite varsam med att inte packa för tungt för att inte belasta axelbanden för mycket, fastän väskan verkligen rymmer allt och lite till. Köpte klassiska monogram med beige insida och tycker den funkar bra alla säsonger. Den lilla pochetten man får med är en perfekt clutch och skönt att kunna “stänga” in plånbok osv i eftersom väskan är öppen. Ångrar mig inte en sekund, bästa väskköpet!

Håller med om att det är en så bra och användbar väska. Jag har packat jättetungt i min väska och visst har axelbanden blivit mer slitna men de kommer hålla ett bra tag till så trots att man har mycket i väskan skulle jag säga att den håller så bra. Kram och tack för att du svarade på kommentaren du också, jag älskar när ni läsare hjälper varandra. Kram!

Hej Linn, Har du testat foam rolling? Min pojkvän tror helt på det och gör det flera gånger i veckan på gymmet. I London som jag bor har det blivit otroligt vanligt och man ser både killar och tjejer göra det på gymmet.Jag har varit lite velig emot det, men eftersom jag själv efter några års kontors jobb nu börjar känna av spänningar i nacke, rygg och alla möjliga ställen ska faktiskt försöka ge det ett försök. Ett litet tips bara, man vet ju aldrig!

Åh, tack för tipset! Min massageterapeut tipsade mig också om det och jag har faktiskt en ute på landet så det ska jag testa. Tack igen för att du bryr dig, det betyder så mycket när ni läsare engagerar er. Kram!

Ett litet tips överlag när man jobbar mycket på nära håll och fokuserar mycket på samma avstånd är att lyfta blicken regelbundet i någon sekund för att få ögat att arbeta mer normalt. Man kan även uppleva att man ser sämre på em/kväll om man suttit mycket vid datorn under dagen. Synen är extremt lättpåverkad av stress. Det kan visa sig på många olika sätt, Synbortfall, ljusfenomen, nedsatt synskärpa, svårt att fokusera mm. Det kan även ta lång tid innan det blir som vanligt igen.

Tack för infon fina du, mmmm, jag har verkligen förstått det nu och ska vara så mycket mer försiktig framöver. Hälsan är faktiskt det viktigaste vi har. Kram och ta hand om dig!

Hey Linn. Det kanske hjälper om du inte sitter vid din dator och tar en paus ? Mobiler och datorer påverkar verkligen synen det kanske triggat något ? Kram

Ja, det verkar så! Framförallt att jag har suttit med dålig hållning under en längre tid vilket har gjort att jag är väldigt spänd i ryggen och nacken vilket kan påverka synen. Tack för omtanken kära du, kram!

Sjukvården har blivit fruktansvärd i Sverige. De tar alltid invandrare först; iaf i min stad. Är rejält trött på detta men en kvinna på 27 har ingen säg. Hoppas verkligen det fixa sig med ditt öga fina du! Stor kram.

Hej där! Jag visste faktiskt inte om jag skulle ta med din kommentar eller ej då jag har väldigt svårt att tro att personer med utländsk bakgrund får vård före andra medborgare oavsett var man befinner sig i Sverige men jag tycker absolut att det är viktigt att vi kan prata om det om det är så du upplever saken så din kommentar fick vara med den här gången. Däremot tycker jag att den är på gränsen till rasistisk så tänk gärna på hur du uttrycker dig till nästa gång. Det låter lite som en slutsats du kanske har dragit på egen hand. Jag tycker i alla fall att alla har rätt till vård oavsett etnisk bakgrund och att hjälp ges i den ordning man söker den, bortsett från i akuta fall så klart.

Vilken otroligt tråkig och trångsynt kommentar. Mina vänner som är invandrare upplever precis samma problem med vården som jag som etnisk svensk gör. Sluta bidra till ett ”vi och dem”-samhälle och skylla problem på invandrare.

Håller med!

Hej Linn! Som svar på din fråga så var min ögonläkare i London. Det märkliga är att mitt startade på ett liknande sätt som ditt. Därefter kändes det som att min syn blev sämre, bland annat med ljuskatter (imprints) som jag tror att det är du beskriver, samt även ”halos” som jag tror du beskriver när du säger att det är ljust runt föremål. Min läkare beskrev att våra hjärnor normalt sätt filtrerar bort dessa fenomen men om man är stressad och framförallt om man börjar fokusera lite på synen (vilket hände mig när jag oroade mig över det röda i första läget) så blir man medveten om det. När mitt var värst så kunde en stark lampa sitta kvar i min syn i minuter. Samma så kunde det ljusa runt föremål vara väldigt starkt. Min läkares råd var att sluta oroa mig över det så skulle det försvinna. Det kunde jag dock inte göra så jag gick privat till en neurolog och fick en MRI trots att han sa exakt samma sak som ögonläkaren redan innan undersökningen. (Är så imponerad att båda läkarna förstod vad som försigick.) Så det var ju lite onödigt men vad gör man inte när man är panikslagen. Jag gick till en naprapat och akupressur faktiskt som hjälpte mig med avslappning men mitt härstammade inte från spänning i nacke eller rygg utan stress i livet i allmänhet. Men det hjälpte jättemycket med just stressen. Ditt låter väldigt likt det jag gick igenom och om det är det så behöver du inte alls oroa dig. Det försvinner i takt med stressen (PS. jag har också migrän). Stor kram till dig!!

Hej där! Åh tack fina för ditt svar, vilken invecklad historia men ja, det låter ju verkligen som att det hade med stress att göra. Jag tror att min kan vara en kombination av både stress och för mycket tid framför skärmen. Jag känner mig sällan stressad men jobbar ju mycket och kan tänka mig att min hjärna ibland bara filtrerar bort känslor av stress för att jag tänker att jag inte har tid med det, haha. Det låter kanske lite flummigt men jag hoppas det låter begripligt ändå. Istället sätter det väl sig som spänningar i rygg/nacke och när jag gick ur en stressig period så kom symptomen, så typiskt. Men jag har verkligen fått mig en tankeställare och ska vara mer försiktig från och med nu. Tack igen fina du, vet inte vad jag hade gjort utan er läsare. Kram!

Har med migrän med aura som ofta triggas av anspänningar i nacke och rygg (tycker Magnesium hjälper bra utöver massage och stretch), av överansträngning (när jag gör för mycket på en gång) eller så kommer den när jag slappnar av efter en stressig period. Likadant var det när jag gick in i väggen, var när jag varvade ner och slappnade av som jag blev sjuk. Har på, nära håll, sett andra som har fått problem med synen sådär oförklarligt och utan migränhuvudvärken och det trodde man berodde pga akut stressreaktion. Typiskt också eftersom det ofta blir extra svårt att slappna av med när något sådant händer. Hoppas att det blir bättre för dig och att du får hjälp, kram!

Tack fina du! Ja, precis så var det för mig, haha. När jag hade varit på yogaretreat och skulle varva ner så kom symptomen. Och jag håller med ju mer man tänker på det och stressar upp sig desto värre blir symptomen. Kram och tack för din kommentar.

Hej! Råder dig absolut att göra en MR för att utesluta tex synnervsinflammation, syns inte alltid på tester som görs av ögat utan enbart på MR. Exakt så var det för mig, alltid bra att kolla iallafall. lycka till!

Hej där, åh tack får tipset men de uteslöt synnervsinflammation direkt då de testade mitt synfält och det inte fanns några anmärkningar. Jag frågade verkligen ut läkaren i måndags som förklarade att man inte heller vill röntga i onödan då det ju är farligt att göra det för ofta. Men skulle mina symptom förvärras så ska jag återkomma och då kommer de röntga men nu hoppas jag att det är spänningar i nacken som det beror på. Kram och tack för din omtanke.

Hej, Vad heter han mer än Conny och vilken klinik jobbar han på? Har själv stora problem med spända muskler i axlar, rygg och nacke.

Maila mig på [email protected] så kopplar jag samma er! Han är grym, kram!

På akuten utesluter/konstaterar läkaren akut farliga tillstånd som orsak till symtombilden och hanterar dessa. Såklart kan även ofarliga sökorsaker som råkat hamna på akuten också behandlas där. När akutläkaren uteslutit farliga orsaker men inte kan ge ett klart besked på varför ett specifikt symtom uppstått så är det ju en mottagning man får komma till. Lite missförstånd ute i landet vad akuten är till för. Inte alltid man får svar på alla frågor där och då, det är därför man får återbesök… I ditt fall inom 2 veckor och dessförinnan besked om att det iaf inte beror på ngt farligt. Vad inom sjukvården är du trött på?

Hej där, åh jag menade inte det som kritik just mot akuten, jag förstår så klart att de undersöker de mest akuta och farliga tillstånden men det var dem som rådde mig i telefon att åka in just eftersom mitt synfält var påverkat. Jag syftade främst på att många läkare verkar så främmande för yttre faktorer så som stress och även hur man mår rent psykiskt. Bara en liten försäkran om att det faktiskt kan bero på just det hade åtminstone lugnat mig rejält. Kram!

Hej Linn, jag har tänkt beställa ditt fina Notes du nord set på nätet. Två snabba frågor.. är det mjukt eller stickigt? Jag är så känslig av mig och vill ha ett mysigt set och vilken storlek har du på det? Vill ju gärna att tröjan ska vara lite rymlig men inte för pösig heller..tack!

Åh, jag förstår precis för jag var jättekänslig mot det förut men har vant mig. Jag hade inte beställt det här då eftersom det är ull. Ett tips är istället att kika in Davida, min vän Sara har designat superfina set i cashmere för dem som jag tror du kommer älska. Där snackar vi silkeslena plagg som inte kliar det minsta. Om du ändå vill testa så har jag storlek S i mina byxor och M i tröjan från Notes du Nord. Jag gillar när tröjor sitter lite löst, kram!

Du kan verkligen det där med att klä dig snyggt – riktigt elegant outfit här också! Sen vill jag även passa på att tacka för råd om halsduk till kamelfärgad rock, som jag frågade om. En mörkröd fick det bli – passar riktigt bra i kombination! Hoppas det blir bättre med ögonen!

Men åh, vad glad jag blir! vad kul att det passade, kan tänka mig att det blev hur snyggt som helst. Kram och tack fina du!

Hej Linn! Vad är det för app du har i din iPad för organisering? Ser väldigt organiserad ut. Sofia

Det är Trello, jag är helt besatt av den appen, du kan läsa mer här! Kram

Tycker att det börjar bli lite väl många samarbeten i bloggen nu. Fattar att det är så du tjänar pengar men VARJE gång jag går in och läser så är det bara samarbeten, samarbeten och samarbeten. Läsarna börjar tröttna.

Haha, jag “älskar” kommentarer där personen i fråga (i det här fallet du) talar för “alla mina läsare”. Du får hemskt gärna tala för dig själv och jag respekterar din åsikt men du kommer inte lyckas få mig att tro att alla känner som du och att det är någonting jag därför borde må dåligt över. Jag gör mitt absolut bästa för att lägga upp så många inlägg som möjligt mellan mina samarbeten och jag hade en intensiv period med samarbeten i början av oktober men nu i november blir det knappt några alls. Jag försöker planera mina samarbeten så  bra som möjligt och så att de inte ska krocka för mycket men ibland finns det önskemål från kund om publiceringsdatum som jag inte kan styra över vilket jag hoppas att du kan ha överseende med det. Tack för din kommentar, kram!

Så himla bra att Fundler och andra tjänster förenklar sparandet. Vi tjejer måste våga investera lika mycket som killarna! Jag har själv påbörjat min sparresa nu och blir så inspirerad av att se hur andra gör! Kram

Jag kunde inte sagt det bättre själv, vad kul att du har kommit igång, nu kör vi! Kram

Det är i ISK det sparas väl hos Fundler? Bästa kontoformen. Tänk bara på att den årliga avkastningen ska bli högre än schablonskattesatsen + 0,5 procentenheter för avgiften annars blir de ingen vinst.

Yes, det stämmer och jag håller verkligen med!

Hej Linn! Jag är lite inne just nu på att köpa en kompaktkamera som komplement till min systemkamera. Kommer ihåg att du gjorde något liknande för något år sen? Hur gör du nu? Vad fotograferar du med? Ps. Älskar din blogg, den är så snygg, välgjord och personlig. Puss!

Tack fina du vad glad jag blir, jag älskar att fotografera och jobba med bilder och innehåll så det värmer mitt kreativa hjärta. Jag fotar främst med min Canon Eos 6D Mark II och mitt EF2.8 24-70mm-objektiv. Men det stämmer att jag köpte en mindre kamera för ett tag sedan och det är en Canon G7X. Den får följa mig med ut under kvällstid ibland och är helt brutalt bra att filma med, jag kan verkligen rekommendera den. Kram!

Men hur gjorde du med blommorna? Hur sitter de fast? Supersnyggt!

De magiska blomsterarrangemangen till min middag har Floristkompaniet gjort med oasis. De är riktiga proffs, kram!

Love the outfit!!! Vart är vita blusen och byxorna från? Kram!

Åh, båda två är gamla från Zara, hoppas du hittar några liknade, kram!

Jag har precis samma känsla; hur ska man någonsin kunna gå tillbaka till att vara anställd när man har vant sig vid att vara egen? Så som jag ser det är livet för kort för att jobba åt någon annan (såvida man inte stormtrivs på sitt jobb förstås!), jag vill använda all tid till att infria mina egna drömmar. Och jag skulle aldrig orka dras med söndagsångest, som du nämner, år ut och år in. Jag vill ju längta tills nästa gång jag jobbar! Sen är det klart att det finns nackdelar med att vara egen också, men det positiva tycker jag klart överväger… 

Hehe, vilken tur att jag inte är ensam. Ja, självklart finns det nackdelar, som t.ex. att man jobbar mest hela tiden, hehe. Men jag tycker precis som du, att fördelarna överväger nackdelarna. Kram och ha en fin dag!

Kul att du vill prova på mer vegetariskt! Däremot reagerade jag på att du skrev “Mattias äter inte vegetariskt”, vilket jag tycker är en konstig sak att skriva och har en negativ klang. Så han äter aldrig yoghurt med flingor? Pocherade ägg? Tryffelrisotto? Smoothies? Du förstår nog var jag vill komma. Nu när det är extra viktigt att äta vegetariskt med tanke på vårt otroligt stora klimathot, tror jag att en enkel kommentar som den kan påverka folk negativt och tro att vegetariskt är något dåligt när det finns 1 miljard olika vegetariska rätter att välja på. Tråkigt också att han verkar ha en inställning att han inte ska äta vegetariskt. Lovar dig att det finns massa vegetariska rätter han skulle älska bara han vågar prova. När man har en så stor följarskara som du har tycker jag att det är viktigt att trycka på hur viktigt sådana här saker faktiskt är. T.ex., om alla i Sverige skulle äta vegetariskt en dag i veckan skulle det motsvara koldioxidutsläppet från 233 000 bilar under ett år. Det är väldigt, väldigt mycket och om bara en till person börjar äta vegetariskt en gång i veckan från din följarskara gör det stor skillnad. Något som är värt att tänka på! Kram

Hej där! Jag menade det absolut inte det som något negativt, jag kanske skulle ha lagt till ordet “tyvärr”. Och jag nämner ju längre ner i inlägget att jag vill testa mer vegetariskt just på grund av fördelarna det har för miljön och jag hoppas att det kan påverka andra att tänka likadant för jag tycker som du att jag som har en större skara följare har ett visst ansvar att skriva om just sånt här och jag försöker påverka så mycket jag kan. Jag måste bara börja med mig själv först och lära mig att äta mer vegetariskt innan jag hoppas att jag kan påverka ännu fler. Ledsen om jag uttryckte mig oklart och självklart äter Mattias vegetariskt ibland också om man ska se det så. Kram!


4 kommentarer4 kommentarer om “svar på kommentarer – vegetariskt, sjukvården och investeringar”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Gillar verkligen de här inläggen, så bra upplägg att svara på ett och samma ställe så alla läsare får ta del av svaren, så mycket roligare än att “bara” ( skriver så för att jag uppskattar att bloggaren svarar överhuvudtaget, inte alla som gör det!) svara i kommentarsfältet. En sak ang Magnetröntgen, det är egentligen ett slarvigt ord för det används ingen strålning alls, utan det är med hjälp av magneter bilderna tas och är inte farligt för kroppen på det sättet som vanliga röntgen är, hoppas dock att dina problem går över! Är ganska läskigt med MRT tycker jag, men såklart vill man ju hellre veta vad det är för del än att avstå undersökning. Kram!

  Reply
 • Hej där! Tack, vad kul att du gillar det <3 Ah, sorry, jag är inte så påläst gällande röntgen och det kanske inte var MR som läkaren syftade på men han sa i alla fall att man inte vill röntga i onödan då det inte är bra att utsättas för det för ofta. Ha en fin måndag kära du <3 Kram!

  Reply
 • Vilken rasistisk och sorglig kommentar om sjukvården, blev ledsen i hela kroppen.

  Stackars människa som tror att det finns ett vi och dom.

  Hoppas att du som skrev kommentaren lär dig att alla människor är exakt precis lika mycket värda och att saker som händer dig eller som du råkar ut för inte har någonting med någons ursprung att göra. Jag inte bara tror, utan vet, att du talar osanning när du påstår att vissa skulle få en bättre vård än vad du får på grund av deras ursprung.

  Hoppas du börjar dela med dig av kärlek och förståelse till människor i din omgivning istället för att vara så bitter och hatisk.

  Reply
 • Word! <3

  Reply