Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

08:34 | October 29, 2018

vecka 44 – mysiga event, A Star is Born och portad från landet

veckans planer

Hej måndag! Jag älskar den här dagen, framförallt efter en lugn helg när jag känner mig extra utvilad. Då är det här nästan veckans bästa dag, efter helgen så klart. Jag gillar att planera veckan som kommer och allt jag måste göra och jag har tänkte på det en hel del på sistone, att när man jobbar för sig själv så som jag gör så har man nog sällan söndagsångest. Jag jobbar mest hela tiden, framförallt sedan jag valde att starta mitt nya företag men det känns ok för jag jobbar var, när och hur jag vill. Jag älskar det och har väldigt svårt att någonsin se mig som anställd hos någon annan igen, men vem vet, och ett av mina livsmotton är som ni vet att “man ska aldrig säga aldrig”. Nu kikar vi på veckans planer! Idag har jag som vanligt min administrativa dag, jag ska svara på mail, betala fakturor och så ska jag på återbesök hos ögonläkaren. I morgon jobbar jag med Matilda och vi ska filma hemma hos mig till ett Instagram-samarbete. På lunchen ska jag kila bort till Nobis och fira Sara som har gjort en kollektion för Davida, jag älskar ju cashmere så det ska bli kul att se vad dem har hittat på. Sen blir det jobb resten av eftermiddagen och på kvällen ska jag och Mattias till L’Avventura där Michaela styr middag/event. Vi har inte varit där ännu så det ska bli extra roligt! På onsdag blir det jobb och en paus på lunchen för då ska jag på massage för att fortsätta att mjuka upp nacken. På torsdag jobbar jag tillsammans med Matilda igen och på kvällen har Cube inflyttningsfest, de bytte ju kontor innan sommaren och nu är det dags för fest, äntligen. Det ska bli så mysigt att få hänga lite mer med alla, många av dem har jag daglig kontakt med angående samarbeten och bloggen men vissa av dem träffar jag alldeles för sällan. Och i helgen är jag portad från landet, haha! Mattias har grabbhelg, eller dem ska hänga där till lördag så jag kan åka ut på lördag kväll om jag vill men just nu känner jag verkligen för att va i stan. Det händer så sällan nuförtiden och jag är sugen på en riktigt stökig kväll på fredag, en sån där stökig kväll som jag körde minst en eller flera kvällar i vecka för bara något år sedan, haha. Vad fan hände egentligen?

veckans bästa

Jag trillade över en ny tjänst på Instagram som heter Simple Feast, företaget har tydligen gjort succé i Danmark och de levererar helt enkelt vegetariska måltider hem till dörren varje måndag. Maten ska vara superfräsch och det tar max 10 minuter att tillaga/värma upp rätterna. Man får mat för tre dagar och man måste beställa för minst två personer. Mattias äter inte vegetariskt, och jag gör det väldigt sällan men jag testar gärna så “hans” portioner kommer bli lunch till mig dagen efter istället, perfekt. Ibland är vegetariskt supergott och mättande men ibland gillar jag det inte alls eller blir inte riktigt mätt. Jag tycker däremot att det är värt ett försök att köra vegetariskt några gånger i veckan, både för djuren men också för vår planets skull och jag hoppas att Simple Feast är tjänsten som lär mig att tycka om vegetariskt på riktigt. Nu låter det här som värsta samarbetet, haha, men det är det absolut inte och jag har betalat lika mycket som alla andra för att testa det här en vecka. Som ni vet sedan tidigare har jag inte ens hakat på “Mathem”-trenden än vilket är lite konstigt eftersom jag tycker det är så tråkigt att gå och handla men eftersom jag även ogillar att laga mat så tror jag att det här kan passa mig nästan ännu bättre. Och för er som undrar om det här inte blir tråkigt för Mattias så kan jag berätta att vi gillar så olika mat redan som det är så det händer ganska ofta att vi äter helt olika rätter till middag. That’s just us!

veckans sämsta

Det här kan vara både veckans sämsta men också det bästa som har hänt mig, jag råkade nämligen signa upp på en årsprenumeration av Headspace, det var inte alls meningen, jag ville egentligen testa meditaionsappen i en månad men istället blev det ett år. 1000 kronor drogs från mitt konto och det går inte att ångra köpet, haha! Typiskt, men positivt är att jag mediterar tio minuter om dagen just nu och märker verkligen skillnad så det vore väl inte helt fel om jag lyckas meditera minst tio minuter om dagen i ett helt år, hehe. Jag har ju velat komma igång med meditation hur länge som helst nu och den där tusenlappen kanske blir en bra spark i baken.

veckans låt

Shallow med Bradley Cooper och Lady Gaga. WOW, vilken låt och film alltså, jag rekommenderar alla att se A Star is Born som går på bio. Vi såg den förra veckan och nu går Shallow på repeat i mina hörlurar. Har ni sett den? Vi fick tips om att se filmen från alla våra vänner som sett den och den är verkligen otroligt välgjord. Jag visste dock inte att Bradley Cooper spelade alkoholist/missbrukare i filmen (jag har nog aldrig sett någon spela så bra i den rollen) så det var svårt för mig att njuta av själva kärleksrelationen. Min mamma var tillsammans med en alkoholist (han vad nykter när de träffades) som vi bodde tillsammans med i flera år under mina tonår. Det har resulterat i att jag ganska snabbt kan avgöra om en person lider av ett alkoholmissbruk men det framkallar även en hel del obehagliga känslor hos mig när minnena från den perioden av min uppväxt väcks till liv. Det blev helt enkelt lite för mycket för mig under filmen så jag stängde bara av och fällde inte en enda tår under tiden som resten av publiken satt och grät. Däremot har jag stor respekt för att alkoholmissbruk är en sjukdom och att den även drabbar de finaste personerna, så som Bradleys rollkaraktär i filmen. Aja, nu ska jag inte spoila mer, ni måste se filmen helt enkelt för oavsett vad så är den så otroligt välgjord och alldeles fantastisk!


9 kommentarer9 kommentarer om “vecka 44 – mysiga event, A Star is Born och portad från landet”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Jag har precis samma känsla; hur ska man någonsin kunna gå tillbaka till att vara anställd när man har vant sig vid att vara egen? Så som jag ser det är livet för kort för att jobba åt någon annan (såvida man inte stormtrivs på sitt jobb förstås!), jag vill använda all tid till att infria mina egna drömmar 😀 Och jag skulle aldrig orka dras med söndagsångest, som du nämner, år ut och år in. Jag vill ju längta tills nästa gång jag jobbar! Sen är det klart att det finns nackdelar med att vara egen också, men det positiva tycker jag klart överväger… 🙂

  Reply
 • Hehe, vilken tur att jag inte är ensam. Ja, självklart finns det nackdelar, som t.ex. att man jobbar mest hela tiden, hehe. Men jag tycker precis som du, att fördelarna överväger nackdelarna. Kram och ha en fin dag!

  Reply
 • Kul att du vill prova på mer vegetariskt! Däremot reagerade jag på att du skrev “Mattias äter inte vegetariskt”, vilket jag tycker är en konstig sak att skriva och har en negativ klang. Så han äter aldrig yoghurt med flingor? Pocherade ägg? Tryffelrisotto? Smoothies? Du förstår nog var jag vill komma. Nu när det är extra viktigt att äta vegetariskt med tanke på vårt otroligt stora klimathot, tror jag att en enkel kommentar som den kan påverka folk negativt och tro att vegetariskt är något dåligt när det finns 1 miljard olika vegetariska rätter att välja på. Tråkigt också att han verkar ha en inställning att han inte ska äta vegetariskt. Lovar dig att det finns massa vegetariska rätter han skulle älska bara han vågar prova. När man har en så stor följarskara som du har tycker jag att det är viktigt att trycka på hur viktigt sådana här saker faktiskt är. T.ex., om alla i Sverige skulle äta vegetariskt en dag i veckan skulle det motsvara koldioxidutsläppet från 233 000 bilar under ett år. Det är väldigt, väldigt mycket och om bara en till person börjar äta vegetariskt en gång i veckan från din följarskara gör det stor skillnad. Något som är värt att tänka på!
  Kram

  Reply
 • Hej där! Jag menade det absolut inte det som något negativt, jag kanske skulle ha lagt till ordet “tyvärr”. Och jag nämner ju längre ner i inlägget att jag vill testa mer vegetariskt just på grund av fördelarna det har för miljön och jag hoppas att det kan påverka andra att tänka likadant för jag tycker som du att jag som har en större skara följare har ett visst ansvar att skriva om just sånt här och jag försöker påverka så mycket jag kan. Jag måste bara börja med mig själv först och lära mig att äta mer vegetariskt innan jag hoppas att jag kan påverka ännu fler. Ledsen om jag uttryckte mig oklart och självklart äter Mattias vegetariskt ibland också om man ska se det så. Kram!

  Reply
 • Hur kommer det sig att du ser alkoholism som en sjukdum? Och du måste se Bohemian Rhapsody!

  Reply
 • Det är absolut en sjukdom och klassificeras även som det av WHO. Tack för tipset, vi tänkte faktiskt se den i veckan, den verkar så bra 😀

  Reply
 • Jag hade gärna delat din uppfattning för kamratandan, men det är absolut ett tillstånd man väljer själv; som med alla missbruk. Du är grym ändå! ;D

  Reply
 • Jag håller inte med men alla får tycka olika så klart. Ha en fin dag!

  Reply
 • Du har säkert delvis rätt. Och när jag ändå har dig på tråden så vill jag passa på att tacka dig för den du är Linn! =) Du är riktigt bra ska du veta och en sann inspirationskälla för alla som har en tuff period i livet. Du har hjälpt mig och säkert många andra för den delen med att vända på kakan och le, istället för att se ut som man har sålt smöret och tappat pengarna; om du förstår vad jag menar. Hoppas att du också har en riktigt fin dag!

  Reply