Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

15:38 | October 26, 2018

skaldjursfrossa med bästa vänner på landet

Det var något magiskt i luften när jag vaknade upp på landet i helgen och dimman låg tät över vattnet när jag tittade ut genom fönstret.

Hela förra veckan roddade jag och letade dekoration inför helgens middag som hade fått bo på bordet över natten.

När jag hade yogat, duschat och gjort mig iordning inför dagen så var det dags att börja duka…

…och jag tror faktiskt aldrig att vi har haft en så här fin dukning på landet någonsin.

Så här mysigt såg det ut från terrassen, jag ÄLSKAR vår matsal ute på landet!

Jag var klädd i vitt från topp till tå, dagen till ära!

Jag älskar att klä mig helvitt, det känns så festligt!

Jag plockade lite löv och ekollon ute i trädgården så att dukningen skulle få de rätta höstkänslan. Inte för att det behövdes kanske, blommorna gjorde verkligen sitt men vi hade inte tygservetter så att det räckte till alla (fail, men det var också den enda detaljen jag lyckades missa) så jag fick helt enkelt dekorera tallrikarna med annat.

Strax efter lunch kom skaldjuren och det var dags att lägga upp allt på de fina skaldjursplatåerna som jag hade hittat hos en kökshandlare tidigare i veckan.

Skaldjuren var som av en annan värld…

…och vi fick snabba oss på för sen skulle de ut i kylan igen. Jag är så glad att det var kallt ute i helgen för platåerna är alldeles för stora för att få plats i kylen…

…och vi ville slippa stå och packa upp allt när gästerna kom.

Ok, bara en bild till på dukningen….

Eller två, hehe! Förlåt men jag var så himla nöjd med allt! Jag kollade lite inspirationsbilder på Pinterest och sedan gjorde jag ett collage med vilket färg-tema jag ville att dukningen skulle ha.

Lagom tills skymningen började gästerna trilla in…

…och vi gjorde chips med gräddfil, hackad rödlök, löjrom och dill som blev en riktig succé.

Snart var det fullt hus! Helena, Gustav, Granen, Markus, Ida, Petra, Damon, Daniel, Mattias och Michaela hade varit på kusinträff så hon kom lite senare.

Det här var så gott, ni måste testa!

Alltså, hur söt är inte Gustav och Helenas hund Lilo, hon ville vara med husse hela tiden…

…så när vi stod och minglade runt köksön i början av kvällen var hon så klart med.

Charlie är inte så van vid att vi har hundar på besök men efter lite medling gick det hur bra som helst. Lilo ville gärna lägga sig i soffan bredvid Charlie ett par gånger men då började hon skälla, det finns visst gränser, haha.

Sen var det dags att slå sig till bords…

…jag gör nästan alltid bordsplacering när vi har middagar på landet. Främst för att respektive inte ska hamna bredvid varandra men jag försöker också tänka på helheten och hur jag tror kommer bli trevligast.

Jupp, det knäpptes av en hel del bilder…

…och vi är ett snackigt gäng, haha, så jag hade gott om tid att ta fina bilder till bloggen…

…och de andra också så klart!

Markus agerade duktig Insta-husband!

Vi skålade och drack gott Chablis…

…och så var det dags att hugga in, jag tror aldrig att jag har ätit en så god skaldjursplatå någonsin faktiskt och sedan skrattade vi bort resten av kvällen. Det blev dans runt köksön och vi var i säng först in på småtimmarna. Fan vad jag älskar mina vänner alltså, tack alla för att ni gjorde det här till den härligaste kvällen på länge!


10 kommentarer10 kommentarer om “skaldjursfrossa med bästa vänner på landet”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Alltså vad vackert. Helt magiskt. Grattis, helt underbart fint!

  Reply
 • Tack fina du och detsamma, kram <3

  Reply
 • Guuud, nästa gång vill jag bli inbjuden!

  Reply
 • Haha ja varför inte 😀 Kram

  Reply
 • Men hur gjorde du med blommorna? Hur sitter de fast? Supersnyggt!

  Reply
 • De magiska blomsterarrangemangen till min middag har Floristkompaniet gjort med oasis. De är riktiga proffs, kram!

  Reply
 • Love the outfit!!! Vart är vita blusen och byxorna från? Kram!

  Reply
 • Åh, båda två är gamla från Zara, hoppas du hittar några liknade, kram!

  Reply
 • Hej,
  vi renoverar vårt hus vid havet på västkusten. Vad är det för typ av yttertak (färg) ni har o på stuprännorna?

  Reply
 • Hej där, åh det var ett tag sen nu men om jag inte minns helt fel så är det ett zink-tak. Jag minns tyvärr inte varifrån vi köpte det dock, hehe. Sorry, jag hade stenkoll på allt när vi renoverade huset men minns inte allt tyvärr. Hoppas du hittar rätt! Mattias är inte hemma men om du inte blir klokare av mitt svar så hör av dig igen så kollar jag med honom om han minns. Kram!

  Reply