Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

16:29 | October 10, 2018

brun kappa och svarta stövlar

brun kappa med bälte här // tröja med polokrage här // svarta stövlar här // skinnkjol liknande här // väska Fendi liknade här

Hej godingar! 

Vilken härlig onsdag jag har haft, vi har städat på kontoret och jag har fått en massa jobb gjort. Jag har rensat min mailinkorg och sorterat ett helt gäng mappar i datorn. Jag fick dessutom en liten uppenbarelse i morse på väg till kontoret. Jag går nämligen ofta och lyssnar på musik, just nu är jag helt insnöad på Bollywood-musik som jag blir så glad av. Nu när det bara blir mörkare och kallare ute för varje dag som går så tycker jag att alla borde sätta på en bra låt i lurarna och dra lite extra i smilbanden.

Jag har ju bara ett par kvarter mellan lägenheten och kontoret och trots det går jag förbi dussintals av pendlare som är på väg till jobbet varje dag och herregud vad de flesta ser deprimerade ut. Det är klart att vi inte kan gå runt och vara glada hela tiden, man kanske går och bär på något otroligt tungt, men vi andra, som kanske också har gått genom jobbiga saker men känner att “Fan vad livet är underbart ändå”, vi kan väl sluta en pakt och lova varandra att möta människor med ett leende på väg till jobbet på morgonen?

Jag har alltid tänkt att jag är en ganska avskärmad typ som inte bryr mig så mycket om andra människors energier (förutom mina närmsta så klart) men med åren har det blivit mer och mer påtagligt hur mycket det påverkar mig. Det räcker att jag får ett leende av en främling på väg till jobbet på morgonen, och så känner jag mig genast fem kilo lättare och skuttar vidare mot kontoret. Som t.ex. den äldre kvinnan i morse som stod och beundrade Charlie i smyg, när jag såg henne vände hon sig om, tittade mig rakt in i ögonen och log stort. Vi behövde inte säga ett ord till varandra och trots det gjorde hon min dag.

Jag tog med mig hennes härliga energi till kontoret och hoppas verkligen att jag smittade av den på en kollega eller två under dagen!


4 kommentarer4 kommentarer om “brun kappa och svarta stövlar”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Jag har alltid varit jättekänslig för energier, på gott och ont, eftersom jag är högkänslig (hsp). Det är ju bra att vara lyhörd för sin omgivning, men framförallt har jag sett det som en börda. Jag blir otroligt uttröttad av att ta del av andras energier och sinnesstämningar och jag har inte förmåga att skärma av det. Jag tycker precis som du att vi alla borde tänka på vilka energier vi sänder ut! Tänk vad glad man blir av ett litet leende av en främling <3

  Reply
 • Ah, jag kan inte ens tänka mig att vara i din sits, det måste vara otroligt energikrävande men jag hoppas att du klarar av att hantera det på bästa sätt. Jag håller verkligen med, fler leenden åt folket, haha, kram!

  Reply
 • For me, I usually sense other people’s energy more when I’m in a crowded place or one on one. You can feel the tension, awkwardness, excitement as one big mass of emotion when you’re in a large crowd. And you’re super sensitive in a one on one situation. It’s hard to feel people’s individual mood and energy in a crowd unless the crowd is spread out. It’s interesting because I’m not much for large crowds. I like the sporadic crowd some people over here some over there. The energy and mood feels more sporadic and less suffocating. I don’t know maybe it’s just me. Also one on one energy isn’t bad either. Although, being an introvert I much prefer a three or four person crowd that way we don’t always have to figure out ways to feed off of each other’s energy. Although not as personal, the flow of energy feels more constant to me when there’s at least two or three more people with me. 🙂

  Reply
 • Hi there! So interesting arguments and I can agree, when you are one-on-one it some times takes more energy if you don’t know the person well enough. That’s also why I don’t book nearly as many meetings nowadays that I used to do. It takes to much of my energy in one day. I don’t have a problem with big crowds though but I understand your reasoning. And I also prefer a crowd of 3-6 people, then the energy is often better and with a more even flow, depending on the people of course, haha. Take care!

  Reply