Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

10:58 | September 30, 2018

höstlistan

1. Beskriv din höst i tre ord!

Jobb, landet och återhämtning!

2. Vad kommer du äta i höst?

Jag är som ni vet ingen mästerkock men jag är sugen på att göra lite grytor och goda soppor i höst…

3. Vad kommer du dricka i höst?

…och alla som känner mig kommer bli chockade när dem läser det här men jag är sugen på riktigt gott rödpang. Jag undviker gärna det när jag är ute på middagar och fest för jag kan bli så trött av det men jag älskar egentligen rödvin och ser mig själv framför brasan på landet med ett glas rödvin i ena handen och en ostbit i den andra.

4. Vad kommer bli ditt mest använda plagg i höst?

Åh, svårt men jag tror det blir någon av mina älskade kappor, kanske den här:

5. Vad gör du om dagarna egentligen?

Jadu, jag bloggar, skriver, fotar, mailar, förhandlar och designar! Jag gillar att jobba hela tiden och visste att det skulle krävas mycket av mig nu när jag startar ett företag helt på egen hand men inte ens jag hade kunnat föreställa mig hur mycket det var att göra, men jag har kul absolut hela tiden och lär mig så sjukt mycket nya saker varje dag. Inte bara om att starta ett nytt bolag utan även om mig själv. 

6. Vad gjorde du vid den här tidpunkten för ett år sedan?

För exakt ett år sedan var jag och Mattias i Hongkong med våra vänner Mikaela och Jonathan, vilken resa! Jag hade definitivt kunnat åka tillbaka till Hongkong om några år igen men ska jag göra en längre weekend till en storstad så har jag några nya ställen som ligger högt upp på min lista, bl.a. Moskva och Rio De Janeiro.

7. Vad läser du?

Jag är i slutet av Malin Persson Giolito’s bok ”Störst av allt” som en läsare tipsade mig om. Så mörk men fantastisk bok! Parallellt har jag påbörjat Jossans bok ”Idag är jag fri” och jag älskar den. En otroligt stark berättelse om Jossans liv och varför hon valde att sluta dricka alkohol, jag tycker att alla borde läsa den boken!

8. Vad tittar du på?

GAME OF THRONES, men det vet ni ju redan. En annan fantastisk serie som jag redan har kollat klart på och som ni måste se är Sharp Objects på HBO. Amy Adams är en av mina favoriter just nu, vilken skådespelerska! Serien är lite ”långsam” ibland, Mattias gillar inte det alls men jag älskar det, den är så vacker!

9. Vad var bäst med sommaren?

Att vara hemma mycket, det blev så mycket mer harmoniskt i år än de åren då vi reser flera veckor. Landet har verkligen höjt vår livskvalitet flera gånger om. Och så resan till Mykonos så klart! Den glömmer jag aldrig och jag tänker fortfarande tillbaka på vår Mykonos-vecka med jämna mellanrum och då sprids ett stort leende över mina läppar. 

10. Vad har du för höstplaner?

Hösten kickstartades ju förra helgen med tre dagars bröllop i Frankrike, och den här helgen är jag och hjärtat på yogaretreat med Yogiakademin i Skärgården. Utöver det är min plan att jobba, jobba, jobba. Lansera mitt företag och hålla tummarna för att ni kommer älska produkterna lika mycket som jag gör. Ahh, det ska bli så spännande!

11. Vad är det bästa med hösten?

Att det är kallt ute och att man får värma sig inomhus, gärna framför en brasa med en kopp kaffe i handen. 

12. Hur höstmyser du?

Jag kommer som sagt hänga en hel del ute på landet, varenda helg framöver tills vi gör upp andra planer. Det kommer garanterat bli en och annan middag eller festkväll inne i stan senare i höst. Jag kommer spendera mycket tid ute i skogen och det retar mig lite att jag inte hann gå min kantarell-runda innan löven blev gula och började falla av träden. Nu blir det mycket svårare att spotta de gula svamparna bland löven men jag kommer ge det några försök ändå, wish me luck!

13. Vad har du på TO-DO listan just nu?

Ehhhh, jag orkar inte ens börja rabbla upp alla punkter, haha! Jag jobbar ju med Kanban-metoden i Trello som ni vet och just nu har jag en att göra-lista som är punkter över vad jag MÅSTE lösa asap, sen har jag en backlog för mitt jobb med bloggen, en backlog för mitt företag, en privat backlog och sen en backlog tillsammans med Matilda, haha! Aja, det är bara att köra på och ta en sak i taget som man brukar säga!

14. Vad är det sämsta med hösten?

I perioder kan det ju bli lite väl grått och trist, allt hänger på vädret och hur många soldagar vi får. Och så är det synd att folk isolerar sig mer, jag kommer sakna uteserveringar fulla av liv och gillar inte alls alla deprimerade ansikten man möter på väg till kontoret på morgonen. Jag önskar att människor var mer närvarande på väg till jobbet. Titta upp från mobilen ibland och möt dina medmänniskor med ett leende istället för en rynka mellan pannan varje gång. Det är faktiskt vi svenskar riktigt dåliga på, skärpning!

15. Bästa musiken för regniga dagar?

På hösten lyssnar jag gärna på både gamla men också lite senare klassiker. Lou Reed, Buffalo Springfield, Creedence Clearwater Revival, Pearl Jam, Ed Sheeran och Jason Mraz är bara några exempel. Vi har ju Sonos-system i alla rum både på landet och i lägenheten i stan och jag älskar att sätta på musik i hela huset när jag går runt och fixar. 


4 kommentarer4 kommentarer om “höstlistan”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Linn snälla !!!! Mattias kyckling palliard recept !!! Puss

  Reply
 • Haha, sorry! Mattias gör paillarden på känsla varje gång men jag ska försöka beskriva det så bra jag kan. Grundingredienserna är ruccolasallad, avokado, tomat, champinjoner och frästa pinjenötter. Ugnsstekt kycklingfile (gärna Minute-filéer som är tunnare än vanlig kycklingfilé) som läggs ovanpå salladen, och det viktigaste av allt, såsen. Den gör han på Hellmans majonäs (viktigt att det är Hellmans, den är godast), vit tryffelolja (finns i matbutiken bland andra oljor), några droppar vitvinsvinäger, salt och peppar. Fördela såsen i klickar över hela salladen och riv riktigt mycket parmesanost över hela kalaset. Hoppas det smakar, puss!

  Reply
 • Hej fina Linn! Vill tipsa om en bok som jag precis läste klart. “De kommer att drunkna i sina mödrars tårar” av Anyuru, läs den! Så himla fin bok, och väldigt poetisk t skrivet 🙂 Kram

  Reply
 • Alltså, gulliga du! Jag rös till lite och fick gåshud när jag läste din kommentar. Det känns så häftigt att ni läsare är som mina vänner, ni vet vad jag gillar för kläder, mat och vilka böcker jag läser. Jag hittade boken på Storytel och började lyssna direkt, den verkar så bra redan nu i början så tack för tipset. Vet inte vad jag hade gjort utan er, puss och kram!

  Reply