Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

08:27 | September 13, 2018

pampasgräs hos Floristkompaniet

Äntligen!

Det var Carro som hade med sig ett gäng pampasgräs till kontoret när vi flyttade in i de större lokalerna förra hösten. Då berättade hon att säsongen för pampasgräs tydligen är väldigt kort, i princip några veckor under augusti-september så när jag letade efter de här fina gräsen var de så klart slut överallt. Sen läste jag hos Petra förra veckan att de fanns hos Floristkompaniet som bara ligger ett stenkast från kontoret så jag och Matilda kilade dit så att jag äntligen fick lägga vantarna på några.

Pampasfjädrar kostar runt 100-lappen styck, alltså svindyra, men de håller ju för evigt om vi ska jämföra dem med andra snittblommor. Jag har en vas hemma med vass som jag plockade ute på landet i vintras och tycker det är så fint som dekoration så jag får se om de här får bo i stan eller på landet, jag har inte riktigt bestämt mig än.

Det är lite konstigt men jag har faktiskt aldrig varit inne på Floristkompaniet tidigare, bara gått förbi. Jag handlar nästan alla mina blommor på Bunches snett över gatan från kontoret men Floristkompaniet kan man gå till bara för att beundra alla fantastiska växter de har, så mycket fint och butiken ligger på Norrlandsgatan 16 här i Stockholm.

Det kommer bli fler besök dit under hösten, det är jag säker på!


4 kommentarer4 kommentarer om “pampasgräs hos Floristkompaniet”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • De är snygga, men man ska inte ha döda (torkade) växter hemma, det ger dålig (död…) energi i hemmet. Då är det bättre att köpa konstgjorda vass om du vill ha dem hela året. Alternativt, plocka friska i naturen och ha i vas med vatten. 🙂

  Reply
 • Haha, jag tror å andra sidan en hel del på olika energier men den tanken har aldrig slagit mig. Jag tänker nog främst på energier som människor och djur ger ifrån sig. Jag har haft vass hemma ett bra tag nu och inte känt av någon skillnad men utveckla gärna ditt resonemang. Kram!

  Reply
 • Jag sprang och köpte nu på en gång!! Så fina 😀

  Reply
 • Visst är de 🙂 kram

  Reply