Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

18:58 | September 11, 2018

en liten pärla på Biblioteksgatan

Jag och Matilda gillar ju miljöombyte som ni kanske har märkt!

Vi har dessutom blivit ännu bättre på det sedan vi lovade varandra att vi skulle testa fler nya ställen och mysiga caféer. Vi har dock några stammis-ställen där vi bränner halva dagskassan men sällan tar några bilder.

Espresso House är ett, Blueberry och Joe & The Juice två andra. Och så har vi vår lilla pärla på Biblioteksgatan, Wiener Caféet.

Jag älskar Wiener Caféet, främst under vår- och sommarmånaderna när de har sin mysiga uteservering för här är tyvärr lite för stökigt och fullsatt för att kunna sitta och jobba i ett par timmar under vinterhalvåret.

Däremot kan jag rekommendera att gå hit en fredagseftermiddag och beställa ett glas champagne tillsammans med ett utav deras fantastiska bakverk.

De har dessutom amerikanska pannkakor (min favorit) med lönnsirap på brunch-menyn under lördagar och söndagar.

Det är faktiskt en av få saker jag saknar sedan vi skaffade lantställe, att vi sällan hänger inne i stan under helgerna.

Så mycket underbara bruncher jag åt förr i tiden, det händer nästan aldrig nu, det är bara när vi har gäster ute på landet och jag bestämmer mig för att göra en egen eller när vi är på resande fot.


6 kommentarer6 kommentarer om “en liten pärla på Biblioteksgatan”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Är din never full en MM eller GM?

  Jag ej har tyvärr möjlighet att åka och prova en innan köp, och skulle gärna vilja ha någon som referens för vilken storlek jag ska välja, då min sambo ev. ska köpa en åt mig när han åker förbi Sthlm! Vi är ungefär lika långa du och jag och och din ser perfekt ut i proportion till din längd! 🙂

  Är du nöjd med väskan? Med storleken? Har den hållt sig i fint skick?

  Stör det dig att det typ är den allra vanligaste märkesväskan man ser på stan? Jag har velat mellan om jag borde köpa något mer unikt eller köra på en sådan då den är så klassisk! Svårt val!

  Reply
 • Hej där! Jag har storlek GM och skulle inte vilja ha mindre, tycker att den stora är absolut snyggast. Jag älskar min och har ju den i schack-mönster men hade kunnat tänka mig en i LV-monogrammet också. Den är så användbar och jag tror inte du kommer ångra dig! Den kostade dock bara runt 5-6000 då och nu går den väl på runt tio? Väskor är helt klart en bra investering, haha. Kram och lycka till!

  Reply
 • Hej Thelma!
  Jag velade mellan MM och GM men väl i butik var MM solklar för mig som är 163cm, GM såg groteskt stor ut.
  Haft den i snart två år och använder nästan varje dag i ur och skur, den håller fint. Man ska nog vara lite varsam med att inte packa för tungt för att inte belasta axelbanden för mycket, fastän väskan verkligen rymmer allt och lite till.
  Köpte klassiska monogram med beige insida och tycker den funkar bra alla säsonger. Den lilla pochetten man får med är en perfekt clutch och skönt att kunna “stänga” in plånbok osv i eftersom väskan är öppen.
  Ångrar mig inte en sekund, bästa väskköpet!

  Reply
 • Håller med om att det är en så bra och användbar väska. Jag har packat jättetungt i min väska och visst har axelbanden blivit mer slitna men de kommer hålla ett bra tag till så trots att man har mycket i väskan skulle jag säga att den håller så bra. Kram och tack för att du svarade på kommentaren du också, jag älskar när ni läsare hjälper varandra. Kram!

  Reply
 • Måste säga att jag inte imponerades av wiener café när jag vid ett besök i sthlm fikade där. Visst, trevlig lokal men hur, HUR motiverar man att man serverar gammalt och torrt fikabröd till hutlöst pris?! Både jag och mitt sällskap upplevde att fikabrödet höll väldigt låg kvalité.

  Reply
 • Vad tråkigt, ni måste ha haft sådan otur för jag har aldrig varit med om det. Tvärtom, att bullarna är alldeles varma och nygräddade 🙁 Kram

  Reply