Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

11:13 | September 9, 2018

caféguide – mina bästa jobbfik

BROMS, Karlavägen 76

Jag gillar att boka in möten på Broms! De har både frukost, lunch, fika, middag och brunch samt en delikatess som man kan handla ifrån. Jag brukar rekommendera det till vänner som en bra mötesplats, när man vill ha något att äta, oavsett tid på dagen och senast jag besökte Broms var under ett frukostmöte med Matilda. Vi beställde smoothie bowls, som vanligt när det finns på menyn. Jag som alltid väljer acai, som tyvärr var slut, fick testa deras Caja den här gången. Även den var mums!

JOHAN & NYSTRÖM, Norrlandsgatan 20, Stockholm

Johan & Nyström är ett perfekt hak för att sitta och jobba på. De har dessutom en god och fräsch meny oavsett om det är frukost, lunch eller middagsdags. Här är de kända för sitt supergoda kaffe som de serverar på tapp. Letar du present till en kaffeälskare skulle jag helt klart rekommendera att bjuda hit personen eller varför inte köpa ett paket eller två i deras butik.

SATURNUS, Eriksbergsgatan 6, Stockholm

Bara ett stenkast från vårt lägenhet ligger denna lilla cafépärla. Här är jag ofta och plockar upp en kaffe innan jag ska åka ut till landet eller sitter och jobbar i flera timmar. Jag älskar Saturnus! De har verkligen lyckats skapa en egen stil om man jämför med många andra caféer och atmosfären går bäst att beskriva som fransk och färggrann. Ni som är i Stockholm och sugna på en kanelbulle har ett obligatoriskt stopp att göra. Café Saturnus är nämligen känt för sina jättestora och jättegoda kanelbullar (eller kardemummabullar som är min favorit) och under julen gör de precis lika stora saffransbullar, dröm!

PASCAL, Nortullsgatan 4, Stockholm

Fikadags eller frukostdags vid Odenplan innebär i 9 fall av 10 en visit på Café Pascal för min del. Jag har varit återkommande kund här sedan det öppnade upp och det var faktiskt min första assistent Liv som tog med mig hit första gången när det var nyöppnat. Pascal har gott kaffe och goda frukost- och fikaalternativ gjorda på fräscha råvaror. Jag älskar dessutom inredningen! Pascal är mysigt att besöka oavsett årstid och det perfekta stället att sätta sig och jobba i några timmar.


2 kommentarer2 kommentarer om “caféguide – mina bästa jobbfik”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Älskar de här inläggen! Har en mamma som bor i Skåne och när hon kommer och hälsar på vill både hon och jag testa nya caféer och restauranger, så kul att få tips då 🙂 Du som också är hundägare, är det någon av dessa som är okej med hundar inne? Ute går ju oftast men just inne är så olika från ställe till ställe.

    Reply
  • Hej där! Vad kul att ni gillar mina caféguider! De flesta ställen jag tipsar om får man ha med hund på, däremot så är endast mindre hundar tillåtet inomhus på vissa ställen. Ett tips är att ringa i förväg. Det brukar jag göra om jag t.ex. ska till en lunchrestaurang och finns det ingen skylt på dörren brukar jag ta med Charlie in och så får personalen i så fall säga till. Kram och hälsa mamsen! 

    Reply