Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

13:15 | September 5, 2018

inred med enkla medel – gröna växter

Situne piedestal här // mörkblå kruka Jonna här växt Kalatea här // svart liten kruka Charlie här växt Fjädersparris här // växt Murgröna långa rankor här i grå kruka Freja här

Hej favoriter!

Ni som känner mig genom bloggen vet att jag är tokig i gröna växter, det är nästan uteslutande de växter vi har hemma och jag tycker att växter och blommor kan förvandla vilket rum eller vilken uteplats som helst till en mycket härligare och mer hemtrevlig plats. Följ med mig runt i lägenheten så kan vi kika lite närmre på vad jag menar.

Det finns ju hur mycket gröna växter som helst och jag tänkte visa er mina favoriter idag! Stora som små, runda blad, spetsiga blad osv. Jag älskar alla gröna växter! Från vänster i bild ser ni Aralia, Spjutbräken och Forellbegonia. Jag tycker att det är kul att inreda med något annat än den klassiska Monsteran som vi har sett (japp, även hos oss ute på landet) ett tag, och fortfarande ser överallt i inredningssammanhang.

Jag gillar att göra om med små medel och nu till hösten var jag säker på att jag ville skapa någon typ av förändring i lägenheten utan en allt för stor ansträngning. Jag är därför extra glad för att jag får göra ett samarbete tillsammans med Plantagen som nu lanserar en ny kollektion Extend your space som är framtagen av arkitekten Thomas Sandell. Jag älskar verkligen designen, den är så enkel och stilren men samtidigt karaktäristisk med vackra piedestaler, amplar och brickor.

I bokhyllan i arbetsrumsdelen har jag valt att inreda med brickorna Dalia rund och Dalia lång. Temat för Plantagen by Sandell är Extend your space och Dalia är en bricka som man kan fästa på en fönsterbräda för att ge mer plats åt sina växter, eller som jag, fästa dem i bokhyllan. På så sätt får man med små medel mer dynamik i rummet.

Jag tycker att den här brickan är en genialisk liten uppfinning som jag nästan önskar att jag hade kommit på själv, haha! Plantagen har dessutom ett jättestort sortiment av fina krukor och i min bokhylla har jag valt att använda mig av krukorna Freja och Freja liten. Den närmsta i silver är Colin och i den har jag satt en vacker Kalatea, helt klart min favoritväxt just nu.

Det är så roligt att arbeta på höjden med Situne Piedestalen och visa upp växterna tillsammans med varandra som ett litet konstverk. I höst kryllar det av piedestaler i inredningsbutikerna men denna är min favorit. Den ser nästa ut som ett träd och jag gillar att det finns tre olika armar med brickor där man kan placera det man själv tycker är fint.

Ett extra plus med en piedestal är att man kan flytta runt den i lägenheten. Jag har valt att ställa min i matsalen, men vem vet, den kanske åker in i vardagsrummet en vacker dag, jag brukar flytta runt och möblera om med jämna mellanrum. Det höjer mysfaktorn tycker jag och på piedestalen är den klassiska murgrönan ett säkert kort, det blir så fint när bladen hänger över.

Ljusampeln Alora valde jag att hänga i ena hörnet av vår matsal, jag har inte riktigt vetat vad jag ska ha där än men ampeln tycker jag blev pricken över i:et. Alora är en hängande ampel med tillhörande växtbelysning vilket är perfekt nu under hösten när växterna inte får lika mycket sol. Dessutom är det en fin detalj att lysa upp med i hemmet när det blir lite mörkare ute!

Ja, så här ser min lilla omvandling av lägenheten ut och jag måste säga att jag blev väldigt nöjd med resultatet, vad tycker ni?

Jag har även fixat en liten rabattkod till er. Visar ni upp koden 7058782417748 i kassan på Plantagen så får ni 100kr rabatt vid köp för minst 300kr. Erbjudandet gäller en gång per kund mellan den 5-9 september 2018.


15 kommentarer15 kommentarer om “inred med enkla medel – gröna växter”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Wow, så fint och inspirerande!

  Reply
 • Tack fina du <3 Kram

  Reply
 • Snälla ta bort märkesboxarna… Det är så otroligt töntigt att visa upp sånt trams i bokhyllan. För att visa att man har råd att köpa på Lv, Gucci? Mina ligger i garderoben ifall någon är intresserad av att förundras över några tomma kartonger..

  Reply
 • Haha, sådana här resonemang tycker jag är så konstiga. Vi har nästan aldrig folk på besök hemma i lägenheten och om du tycker att man har LV, Gucci och andra märkesväskor eller kläder bara för att visa att man har råd med det så är det väl lika illa att gå runt med dem på sig? Det är ju då andra verkligen får se att man har råd med det. Utveckla gärna ditt resonemang, jag är verkligen nyfiken. Kram! 

  Reply
 • Haha ja har ni sett att folk tom säljer tomma märkeslådor och påsar från ”fina” butiker på ex tradera.. whyyyy..

  Fö var det väldigt fint inrett! Älskar grått. Bokhyllan var goals! Aldrig förstått mig på att ha saker/tavlor på golvet dock. Ser ofärdigt ut och skapar merjobb när man ska dammsuga. Nä inte nudda golv e en bra regel.

  Reply
 • Hej där, jag kan tycka att det är ganska fint men i det här fallet är det tillfälligt, vi ska ha ett skåp på den väggen och jag vågar inte sätta upp tavlorna innan jag har bestämt mig för vilket, hehe. Kram!

  Reply
 • Det är fantastiskt vackert att inreda med växter, men ibland känns det som att man glömmer bort att dom är levande och behöver ljus (helst äkta solljus) för att verkligen må bra, precis som oss..

  Reply
 • Jag håller med, däremot är det ju några månader som vi knappt har solljus här i Sverige så då är det perfekt att hjälpa växterna lite med växtljus tycker jag 🙂 Kram

  Reply
 • Älskar den inbyggda bokhyllan!! 😍

  Reply
 • Tack fina du 😀 Kram

  Reply
 • Skulle gärna vilja veta var mattan är ifrån? Jag kikar runt på lite Classic collection men alltid lättare se helheten i ett fint hem. Och den grå/silvriga ni har är perfekt👍🏻👌🏻. Så du får gärna dela med dig 🙂

  Reply
 • Vår matta kommer från Värmdö färgbod. Atelje heter den i färgen blyerts och jag älskar den. Vi har samma ute på landet och även som matta i vardagsrummet och matsalen i stan. Kram

  Reply
 • Hej Linn, Jag letar efter en fin heltäckningsmatta till vårt nya sovrum. Jag ser att ni har mkt heltäckningsmattor både i lägenheten och på landet, var brukar du köpa dem? Är det olika eller har du ett favoritmärke/butik? Vet du vad mattan på bilden med den grå bokhyllan heter? Tack på förhand!

  Reply
 • Åh vad bra att du hittade 🙂 Kram

  Reply
 • Hej igen, Jag såg precis nu ditt svar ovan till en annan person 🙂

  Reply