Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

12:36 | August 31, 2018

utegångsförbud, lunch på balkongen och överdosering av febernedsättande

Hej hjärtan! 

Mitt läge är ganska oförändrat bortsett från en liten detalj, att alla andra dagar har jag inte gjort annat än längtat efter sängen eller soffan men idag när jag inte har ett enda möte inbokat och hade kunnat ligga i sängen hela dagen så vaknar jag såklart upp och är så rastlös, haha.

Jag är fortfarande dunder-förkyld och har nog lite feber kvar så därför har jag förbjudit mig själv att lämna lägenheten idag bortsett från ett par korta promenader med Charlie. Jag har gjort allt för att pinan ska bli så uthärdlig som möjligt och beställde hem frukost/lunch från Pom & Flora via Foodora, världens bästa tjänst alltså.

Jag har kollat bilder från alla visningar under modeveckan och letar efter inspiration till Petra och Markus stundande bröllop. Klänningen jag ska ha på själva bröllopet känns inte lika svår att hitta men dag två har de klädsel “mönster” och jag skulle vilja hitta något riktigt roligt men sjukt snyggt så klart.

Drömmen vore ju en klänning från Pucci, typ någon av de här två eller något helt annat, kanske ett set med Gucci-mönstret i både byxor och tröja, haha, det vore något. Däremot så kostar allt roligt jag har hittat en förmögenhet så om ni har några bättre tips får ni gärna lämna en kommentar.

Och just det, det sjukaste hände precis, jag började känna mig hängig igen så jag gick in i badrummet och tog två Ipren, precis när jag hade svalt tabletterna så fick jag för mig att jag precis hade tagit två stycken bara några minuter tidigare men jag är lite förvirrad så jag minns inte helt säkert. Så nu sitter jag här, antagligen med fyra Ipren-tabletter i kroppen, lite rädd och väntar på vad som ska hända. Kan man bli dålig av det?

Mvh, Orolig-för-att-jag-ska-tuppa-av-eller-något-ännu-värre!


10 kommentarer10 kommentarer om “utegångsförbud, lunch på balkongen och överdosering av febernedsättande”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Aldrig äta mer än 400 mg ipren åt gången!! Jättejobbigt för magen bl.a.

  Reply
 • Hade ingen aning, har alltid tagit 400 mg x 2 men då ska jag sluta med det. Kram!

  Reply
 • Överdosera är inte bra för levern som får jobba hårt. Men ingen fara, du kommer inte att tuppa av eller bli dålig.

  Reply
 • Ipren elimineras via njurarna… maxdos per dygn är 1200 mg, dvs 400 mg x 3. Biverkningar vid överdosering är bland annat illamående, buksmärtor, kräkningar (ev blodtillblandade) samt huvudvärk, tinnitus, omtöckning, letargi och dåsighet. Vid höga doser medvetslöshet, kramper. Metabolisk acidos, hypernatremi, koma, akut njursvikt, hematuri, rhabdomyolys, hypotermi, fulminant leversvikt och apné (andnöd) kan förekomma i sällsynta fall och är vanligare vid allvarliga överdoser . Kardiovaskulär toxicitet, inklusive hypotension, bradykardi, takykardi och förmaksflimmer har också rapporterats. Så nej, det är inte ”ingen fara”, man ska följa och respektera doseringen även med receptfria läkemedel. Har inte maxdos Ipren önskad effekt går den utmärkt att kombinera med maxdos alvedon (1 g 4 ggr/dygn)z Mvh sjuksköterska

  Reply
 • Det är sant att Ipren utsöndras via njurarna men metaboliseras i levern… Kan ju hända att Linn har Ipren med styrkan 200mg och inte 400mg. Enligt FASS är det risk för symtom av intox vid doser >80-100mg/kg. Så en engångsdos på 4 tabletter är ingen fara (1600mg om jag inte räknar helt fel). Men jag skulle rekommendera att inte ta mer Ipren inom 12 timmar.

  Reply
 • Tack för omtanken och rådet! Kram <3

  Reply
 • Tack för din input Sanna, hade ingen aning om doseringen och har alltid tagit 2 Ipren 3 ggr om dagen när jag varit sjuk men nu vet jag. Det kanske fanns en mening med att jag råkade ta för hög dos ändå 😛 Kram

  Reply
 • Tack <3 Jag blev lite yr bara, läskigt men det gick över fort. Kram

  Reply
 • Kanske är helt fel ute men tror inte Ipren ska tas mer än en åt gången? (Dvs inte heller 2 iPren som var din tanke). Som sjuksköterska ovan skrev, isf hellre 1 ipren + 2 panodil.

  Reply
 • Du verkar ha helt rätt, det är jag som trott helt fel. <3 Kram

  Reply