Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

17:07 | August 30, 2018

just nu listan

Just nu…

…sitter jag vid matbordet hemma i lägenheten, har feber och nyser om vartannat. Så typiskt! Jag började känna av det redan i måndags men eftersom jag var sjuk för bara två veckor sedan har jag inte haft något val utan har helt enkelt jobbat på som vanligt för att hinna med allting. Jag borde inte smitta längre så Matilda kom hit idag i alla fall och vi har fått en hel del gjort trots att hon får tänka åt mig idag, hehe.

…tänker jag på…

…inte så mycket som sagt, jag har svårt att sortera alla tankar så istället skrev jag en lång att-göra-lista markerad som “FREDAG” i Trello, med allt jag inte har lyckats ta tag i idag och hoppas att jag lyckas lösa det i morgon istället. Så fort Matilda stänger igen sin dator och går hem ska jag slänga mig på soffan, kolla en film och sova ett par timmar.

…är jag glad över…

…att jag lever och är hälsosam i övrigt. Det är så lätt att ta hälsan för givet men så fort jag får feber och inte orkar lika mycket som jag brukar så är jag lite extra tacksam. Tacksam för att jag inte lider av någon kronisk sjukdom och så känner jag extra mycket för dem som gör det. All kärlek och styrka till er!

…äter jag helst…

…jag har sådana cravings efter bacon och äggröra just nu, haha! Någon som kan förklara varför? Jag kanske har brist på något ämne i kroppen som gör att det är det enda jag är sugen på? Nu när jag har varit sjuk har det dessutom blivit glass till efterrätt varje kväll, jag har en Ben&Jerry’s Half Baked i frysen som väntar på att bli uppäten i kväll.

…är jag ledsen över…

…får jag vara ytlig så är jag ledsen över att jag inte har kunnat träna som jag brukar. Jag var så taggad på att stärka upp min kropp lite extra efter sommaren och att gå på kontinuerliga yogapass nere på gymmet. Tyvärr har jag varit sjuk eller förkyld nästan hela tiden sedan vi flyttade in till stan men nästa vecka, då börjar jag om på ny kula igen. Och det handlar faktiskt knappt alls om yta, främst om att slippa ha ont i rygg och nacke och att få känna de där endorfinerna jag får när jag tränar regelbundet. Jag saknar att känna mig oövervinnelig!

…läser jag…

…en bok som en läsare tipsade mig om. Jag har precis börjat men älskar den redan, boken heter “Störst av allt” och är skriven av Malin Persson Giolito. Tack snälla du som tipsade om den! Det är en rättegångsthriller och som ni vet läser jag sällan thrillers men den här är så otroligt bra och annorlunda skriven, big like på den!

…är jag stressad över…

…att jag skulle ha klart texten till kortet som ska ligga i kartongen till mina produkter den här veckan. Jag har som sagt inte kunnat tänka ordentligt p.g.a. min feber och hur mycket jag än ändrar om och pillar så blir jag inte nöjd. Det måste kännas 100% för sedan åker den i tryck och då är det för sent att ångra sig. Första bästa och feberfria dag ska jag sätta mig med det direkt, få till den där sista klämmen och sedan maila det till min agent i Kina. Fan, jag hoppas att inte mina förpackningar blir försenade p.g.a. detta nu och kommer långt efter produkterna, det vore så störigt och då måste jag komma på en plan B så länge, men den tiden den sorgen.

…har jag dåligt samvete för…

…alla samtal jag inte har hunnit ringa tillbaka. Jag syftar främst på de jag fått från vänner, jag har fått prioritera jobb de här veckorna och börjar inse att jag måste tänka om. Varje vecka tänker jag att jag ska ringa Maria i London eller Sofia i Malmö men sen är klockan helt plötsligt mitt i natten och det är för sent att ringa. Som tur är finns det sms och jag vet att mina vänner har överseende med att jag jobbar mycket, precis som de gör. Jag får helt enkelt tänka om och ta mig tiden, eller kommer jag bli en eremit som aldrig hörs med mina vänner nu när jag startar eget? Hoppas jag hinner med både och!

…är jag nöjd med…

…att jag har fått så pass mycket gjort den här veckan trots allt. Jag var ute i riktigt god tid med en deadline inför ett samarbete, jag har gett massa kärlek åt bloggen, har inte ett enda obesvarat mail i min inkorg och har fått gjort alla att-göra-punkter som rör mitt nya företag, minus det där jäkla kortet då då.

…drömmer jag om…

…helgen! Jag tror inte att jag kommer kunna gå på kräftskivan jag har inbokad i morgon, det skulle vara om jag blir mirakulöst frisk över natten men just nu känns det tyvärr inte så. Pappa kommer med tåget klockan fem i morgon eftermiddag, egentligen skulle han ta bilen och åka ut till landet med Charlie och hämta mig i stan på lördag men nu blir det nog så att jag följer med dem ut direkt. Jag ska ta det SÅ lugnt i helgen och bara ägna mig åt vila och återhämtning!

Listan hittade jag hos min älskling Forni, tack för den!


6 kommentarer6 kommentarer om “just nu listan”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Vad roligt att du gillade mitt tips om störst av allt 🙂 jag tyckte också verkligen om den! Kram

  Reply
 • Ja, jag läser den varje kväll innan jag går och lägger mig nu, den är ju fruktansvärd och ibland måste jag sluta för att jag börjar tänka på om det hade varit jag. Än så länge vet man inte om hon är skyldig till något eller inte men den här boken kan nog sluta precis hur som helst. Tack för tipset, jag älskar den. Kram!

  Reply
 • Störst av allt är en jättebra bok. Jag brukar inte alls gilla den typen av böcker men denna var verkligen bra! Jag kan tipsa om en annan bok (om du gillar historia) så är det Vargarnas tid av Elisabeth Nemert. Den handlar om Sverige under andra världskriget och man får följa flera personer i hur de lever under denna tid. Den lärde mig otroligt mycket och fick mig att sätta samman det jag lärt mig i skolan med hur mer vanliga människor hade det. Annars finns också Karin Wahlbergs bokserie Lasarettet, första delen heter Än finns det hopp. I denna serie får man följa ett flertal personer som bor i Ekstad och på något sätt har samröre med det stora sjukhuset i staden, antingen som patienter eller som läkare, sjuksköterskor, läkarfruar m.fl. Första boken handlar om det stora polioutbrott vi hade i Sverige på 50-talet (vilket jag inte kände till) och även om allt är fiktivt så är allt väldigt autentiskt. Jag gillar att jag får lära mig om en tid som jag inte visste så mycket om och eftersom alla händelser är väldigt vanliga så känner man igen sig i så mycket som personerna råkar ut för som man själv varit med om eller hört andra vara med om. Ekstad är en fiktiv stad, men personerna i böckerna åker även till Stockholm, Malmö och Lund och det var riktigt kul att man faktiskt kunde känna igen sig i miljöbeskrivningarna exempelvis när en person vandrar längs med Ribban i Malmö =) Du kan ju prova dessa böcker också och se om du gillar dem. Jag har inte läst den tredje delen ur Lasarettet, men jag har sett att den finns att köpa i pocket så risken är överhängande att den kommer att inhandlas inom kort.

  Reply
 • Hej Li, tack snälla för tipsen. Jag har skrivit ner dem i min bok-lista, de låter jätteintressant och jag älskar böcker där man lär sig mer om en tid, ett land eller en kultur som man inte redan visste så mycket om. Tack fina du, kram!

  Reply
 • Håller tummarna för att du blir frisk så fort som möjligt!

  Reply
 • Tack gulliga du, det tog en vecka bara 😛 men nu är jag på bättringsvägen och åtminstone feberfri 😀 Kram

  Reply