Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

16:56 | August 28, 2018

min helg i bilder – Petras möhippa i Barcelona

Så här peppad, glad och förväntansfull var jag i fredags morse när jag gick ner till Saturnus och satte mig och jobbade en stund…

…innan jag mötte upp tjejerna vid Danderydsplan, ett stenkast hemifrån Petra och hoppade på partybussen som skulle ta oss ut till Arlanda.

Tärnorna hade varit hemma hos Petra en timme tidigare och överraskat henne med frukost och ett paket med ledtrådar som skulle vilseleda henne att tro att vi skulle åka Finlandsfärja…

…trots att vi var på väg till flyget som skulle ta oss till Barcelona. När vi kom ut till Arlanda var det dags för gruppbild!

Vi samlade ihop all vår packning, tog en kaffe på Joe & The Juice…

…och sen var det dags att hoppa på flyget mot helgens destination!

Petra fick hoppa i en “snygg” flamenco-dräkt och flygvärden frågade om hon var professionell dansare när hon skulle gå på toaletten, haha!

När vi landade i Barcelona hoppade vi in i taxibilar som tog oss till Oh la där vi skulle bo över helgen. Vi möttes av champagne och lite snacks under tiden som de checkade in oss, proffsigt!

En dusch, ett ombyte och lite smink senare så möttes vi i sviten och tog en fördrink…

…och tjejerna hade spelat in när Markus svarade på frågor om Petra och så fick Petra gissa vad han skulle svara, så gulligt och Markus skötte sig galant. Tanken var att det skulle vara lagom mycket lekar och mer fokus på häng men det är ändå mysigt med en liten aktivitet för att känna att man verkligen är på möhippa, och kul att få lära känna deras relation ännu bättre.

Lite Petra-piff inför kvällen! Vi tjejer behöver aldrig ens fråga Petra, hon kommer alltid fram med puderborsten och piffar till oss tjejer när det är dags, så jäkla härligt och damen är ett riktigt sminkproffs.

En eloge till Michaela och Mathilda som planerade hela möhippan in i minsta detalj, de slet verkligen som djur och hade tänkt på varenda liten grej. Jag glömmer aldrig när jag och tjejerna anordnade Marias möhippa i London, det var lite som att ha två jobb veckorna innan det var dags men så klart värt varenda ansträngning när man ser hur lycklig det gör ens bästa vän.

Vi hade en stund kvar innan det var dags för middag så vi förflyttade oss upp till takterrassen där vi tog ett par drinkar och njöt av utsikten. Jag gillade verkligen vårt hotell Oh la, perfekt läge, fräscha rum, härlig takterrass och trevlig personal. De får bara två minus i mina anteckningar och det var dels att frukosten tyvärr inte smakade så mycket och att det inte fanns några solstolar vid poolen, bara lounge-stolar. Är man i Barcelona för att se mer av staden än vad vi gjorde så kanske det däremot inte spelar så stor roll.

Första kvällen hade tjejerna bokat middagsbord på Boca Grande och jag kan verkligen rekommendera det här stället om ni ska besöka Barcelona.

Där finns både bar, terrass, världens finaste toalett (ovan) och restaurang och allt detta huseras i ett jättefint town house på Passatge de la Concepció. Jag fick riktiga Chiltern Firehouse-vibbar och ni som har följt mig ett tag vet att det är mitt favoritställe i London. 10 poäng för atmosfären och 7 för maten!

Älskade Petra, jag är så jäkla glad för att jag får ha den här solstrålen i mitt liv!

Vi körde sharing-konceptet och Carro som har bott flera år i Barcelona fick i uppgift att beställa in åt oss alla, det blir mycket lättare när man är så många som 15 personer. Det blev tjejsnack, drinkar och en massa skratt innan vi gick upp till baren och tog en drink och sedan var det dags att hoppa in i taxibilar för att ta oss till natklubben Opium där Martin Garrix spelade.

Trots en bortslarvad bordsbokning och riktigt otrevlig personal så löste sig allt till slut och vi hade en riktig helkväll. Ingen kände för att åka hem så vi åkte genom halva stan till en salsaklubb, blev nekade i dörren då det bara var för medlemmar och då bestämde jag mig för att hoppa in i en taxibil med några av tjejerna och åka till hotellet medan resten krigade vidare. Vilken kväll!

I lördags vaknade jag trött men inte särskilt bakis och efter frukosten samlades vi alla på takterrassen, badade i poolen och summerade kvällen och natten innan. Det här var en av de mysigaste stunderna på hela resan, så många garv och otroligt härligt häng vilket inte är något man ska ta för givet när man reser i en så stor grupp där alla inte känner varandra. Underbara tjejer!

Vid tre-tiden tog vi oss själva i kragen och promenerade en kort bit genom stan, bort till La Rambla och dagens aktivitet, nämligen Flamenco-dans. Haha, det var ett kantstött gäng som försökte hänga med i takt med läraren som tyvärr var otroligt opedagogisk men som tur var fick vi även prova på salsa och lite andra danser, flamenco är ju så svårt.

Efter dansen gick vi tillbaka till hotellet, några tog en power nap, andra satte sig på takterrassen och tog en drink innan vi åkte till The Edition Barcelona och tog en gemensam fördrink i deras mysiga cocktail bar. Och här kommer resans andra restaurangtips, Feroz! Om Boca Grande var riktigt bra så var Feroz utomordentligt. Både maten och atmosfären var nämligen 10 poäng och trots att vi var lite trötta från gårkvällen så blev vi på riktigt bra humör efter vår middag här och fortsatte kvällen på nattklubben Sutton några dörrar längre ner på samma gata.

När jag vaknade i söndags var jag galet trött men det var bara att hoppa upp ur sängen, packa väskan, checka ut och åka bort till Purobeach. Michaela och Mathilda hade bokat solbäddar och lunchbord och det här var faktiskt en riktigt bra aktivitet dag tre när det stod återhämtning på schemat.

När vi kom regnade det en skvätt så jag tog en liten power nap i en av solsängarna men sen kom solen!

Vi satte oss till bords och det var ett bakis-hungrigt gäng…

…så det fick bli trerätters. Jag åt chevré sallad, Caesar sallad och Ben&Jerrys-glass till efterrätt. Min kropp var sugen på lite vitaminer efter helgens alkoholintag men också på något sött.

Vid femtiden var det dags att ta in notan och tacka för oss! Vi åkte tillbaka till hotellet, bytte om och hämtade vårt bagage innan vi åkte ut mot flygplatsen. Jag investerade 200 kronor i en riktigt skön nackkudde och lyckades sova hela vägen hem, jag vaknade fem minuter innan landning så flyget kändes riktigt kort och smidigt för min del, så skönt.

Tack alla underbara tjejer för en helt fantastisk helg och Petra för att du är du och anledningen till att vi fick uppleva den här helgen tillsammans. Nu laddar vi upp inför tre dagars-bröllopet i september! 


1 kommentarerEn kommentar om “min helg i bilder – Petras möhippa i Barcelona”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här