Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

08:25 | August 23, 2018

svar på kommentarer – boktips, reklammärkning och sorg

Factufulness är nog den bästa boken jag läst hittills i år (iaf den som fått mig att tänka till och förändra mitt tankesätt mer än någon annan bok). Några jag läst i år som jag tycker är läsvärda är : Sapiens och Homo Deus av Yuval Noah Harari. Hjärnstark av Anders Hansen var intressant (och man fick en riktig kick att börja träna). Elon Musk av Ashlee Vance, om du gillar biografier. Några jag har på inköpslistan är: Introvert – den tysta revolutionen, Micael Dahléns böcker och Max Tegmarks – Liv 3.0.

Jag är helt inne på ditt spår, att Factfulness är den bästa boken jag läst i år, och det verkar som att du och jag har väldigt lika smak när det kommer till böcker. Sapiens är en riktig favorit och en bok jag citerar stup i kvarten, så intressant skildring av människans evolution. Hjärnstark har jag också läst, så bra, det är tack vare Anders Hansen som jag gör mitt bästa för att motionera nästan dagligen. Elon Musk, check! Intressant skildring av en väldigt speciell människa! Däremot har jag inte läst Liv 3.0 eller någon av Micael Dahlens böcker så de skriver jag ner på min lista, tusen tack för tipsen, vi borde nästan skaffa en bokklubb du och jag, haha. Kram!

Två böcker som jag verkligen kan rekommendera är “Allt jag inte minns” skriven av Jones Hassen Khemiri och “Störst av allt” skriven av Malin Persson Giolito. Båda böckerna är fantastiskt skriva och historien presenteras på ett sätt som gör böckerna väldigt bra!

Åh, jag har inte läst någon av de två böckerna så de ska jag kolla upp direkt. Tack snälla för tipset, kram!

Hej, tycker alltid du brukar vara så noggrann med att reklammärka dina inlägg men jag undrar varför denna resa inte räknas som sponsrad? Är genuint nyfiken eftersom du verkar vara otrolig påläst i ämnet. Kram

Hej där, vad glad jag är att du tycker det för jag försöker vara jättenoggrann med märkning av samarbeten och reklamlänkar. I det här fallet med Fejan Outdoor så var det en renodlad PR-resa där det inte fanns några krav från arrangören att synas i våra kanaler, det var helt upp till oss. Precis som t.ex. redaktionen från ett magasin kan åka på sådana resor för att skriva reportage om det så tycker jag att bloggare borde kunna göra det men jag är glad att ni säger ifrån när ni undrar. Det var ett tag sedan jag diskuterade just sådan här event med vår kunniga men jag ska kolla upp det igen för säkerhets skull och se vad som gäller, riktlinjerna ändras hela tiden och ofta är det en gråzon för vad som är ok och inte. Lämna gärna en kommentar om du har fler funderingar!

Jag skulle snarare vilja uppmana till att uppfostra söner att behandla kvinnor som sina likar. Inte lägga ansvaret på kvinnor hur andra ska behandla dem (oss). Visst, att veta sitt värde och ha skinn på näsan s.a.s. är ju alltid bra, men det är ju inte där problemet ligger.

Jag håller inte med, jag tycker inte att man kan peka ut syndabockar på det viset, ansvaret ligger hos alla. Män, kvinnor, föräldrar, lärare osv. Bara för att jag skriver att jag önskar att vi ska uppfostra starka kvinnor utesluter det inte att vi även har ett ansvar sett till hur vi uppfostrar våra söner. Tråkigt om du uppfattade det så, kram!

Den gula toppen o kjolen du har på semestern (bild med forni) vart är den från? Så jävla snygg!

Hej där, tack snälla, det kommer från Asos, toppen här och kjolen här. Kram!

Hej Linn! Har en fråga som inte riktigt har med inlägget att göra. Just nu har jag mina nycklar i en ”smyckespåse” för att jag är rädd att repa fodret i mina väskor, mobil, plånbok etc. Skulle dock vilja ha dem i något snyggare. Har du en vanlig nyckelring eller ett fodral till dina nycklar? Har kollat på en LV key pouch men känner mig supervelig och ville därför höra hur du gör med dina nycklar

Hej där, åh sorry, du frågar fel person, hehe. Jag har min nyckelknippa löst i väskan men brukar i alla fall lägga den i lilla facket. Ibland händer det dock att jag lägger ner den tillsammans med kamera, mobil och allt annat, lite slarvig när det kommer till sånt. Hoppas du hittar något fint som passar dig, kram!

Varit på Mauritius nu i fem dagar. Din blogg om Mauritius är verkligen ”spot on”! Håller med till fullo. Har själv varit och rest en del och upplever samma som du, vad gäller ”paradisö”, fattigdom runt hörnet osv. Var i Arsenal idag för att själv se efter vad som fanns att köpa och till vilket pris. Hade läst både gott och ont om detta ”klädparadis”. Var i två butiker, vackert planerade och kändes lyxiga. Hade hört att taxibilar ofta kör kunder dit, troligen med viss provision. Butikspersonalen var på dig från första stund, när du vänligt svarar att du inte behöver hjälp är snart nästa person dig i hasorna. Enormt påstridiga. Precis som du nämner, allt verkar vara fejk i mina ögon. Det roliga är hur övertygande personalen försöker förklara för dig hur en äkta vara känns jämfört med en fejk, de visar upp något jävla papper (licens från regeringen)med lite söta stämplar som vilken pajas som helst kunnat skriva ihop. Och då hade jag inte ens ifrågasatt äktheten på varorna!!! Shopping i Arsenal är enligt mig fullständig lurendrejeri. Visserligen är kvaliteten på tygerna bra men jag har svårt att tro att de är äkta. Det skulle kosta mig 10 000 rupies för en tröja och en pike, Burberry, dvs ca 2500kr. Jag förklarade att det inte alls var aktuellt för mig. Jag visade även hur baksidan på de sydda emblemen såg ut, ni vet med ett konstigt ”papper” som är fastsytt. Typiskt tecken på fejkprodukt. De sänkte snabbt priset till 8000 rupies. Jag tackade för mig och lämnade butiken. Jag skriver detta för att andra förhoppningsvis läser det och inte låter sig bli grundlurade. För mig är Mauritius ett bra ställe att bara ta det lugnt, sola, bada och läsa en god bok. Vi har valt att bo i lägenhet med fantastiskt poolområde i form av en gigantisk lagun och det har blivit så att vi lagat mat mestadels själva. Vi har en billig hyrbil och tar oss runt på ön som vi själva känner för det. Det är mitt tips till andra.

Hej Andreas! Tack för din input på min Mauritius-guide och svar på läsarfrågorna om ön. Tack för tipset, jag delar det även här då jag tyckte det var så bra, lägenhet så att man kan laga lite egen mat ibland samt bil för att ta sig runt tycker jag låter som ett bra alternativ och kanske ett roligare sätt att upptäcka ön. Ha det fint!

Vart har du köpt t-shirten med take-away mugg-motivet?

T-shirten kommer från 2nd Day men verkar vara slutsåld överallt, kika på Åhlens eller Boozt.com som har haft den tidigare. Hoppas du hittar den, kram!

Var kommer din kavaj ifrån?

Hej där, min kavaj kommer från 2nd Day och finns att köpa här. Kram!

Varifrån är din kjol?

Den kommer från Mango, här finns den i en lite ljusare tvätt, kram!

Hej bästa Linn! Letar efter ett inlägg som du skrev för ett tag sedan.. det handlade om hur du tänkte på vad din mamma hade sagt/känt om hon såg hur dåligt du mådde. Och detta blev som en vändning för att du insåg att du måste leva/ta dig ur mörkret för henne. Vet du vilket inlägg jag syftar på? Det var så vackert att jag tänker på det än idag och jag vill verkligen dela det med min bästa vän som går igenom samma som du. Jag har också förlorat en förälder och alla dina inlägg om sorg har hjälp mig otroligt mycket. Jag får så mycket styrka från dig och dina texter. Kram

Hej kära du, tack för dina värmande ord, vad glad jag blir. Jag scrollade genom en del inlägg men vet inte exakt vilket du syftar på, jag känner igen det men har skrivit så många. Däremot kan du kika här, där ska alla inlägg jag skrivit om min mamma vara samlade. Hoppas du hittar inlägget du syftar på, massa kramar och jag sänder lite extra styrka till din vän!

Vart är klänningen ifrån?

Vilken fin klänning du har, vart kommer den ifrån?

Tack snälla, det var dock inte en klänning utan en topp och ett par vida byxor, båda två från Twist & Tango här. Kram!

Låter helt underbart! Avundsjukan sköljer över mig här framför nyhetsmorgon. Nästa är vill vi med /Markus

Nästa år ska ni med Markus, så är det bara, hehe!

Hoppas att dina väninnor uppskattar dig lika mycket som du uppskattar dem! Att du släpps in i gänget och blir en av dem.

Hej där, jag tänker sällan i gäng-konstellationer längre men förstår vad du syftar på och det tror jag. Om jag hittar en person jag klickar med och tycker extra mycket om nuförtiden och denne är en del av ett gäng försöker jag göra mitt bästa för att komma överens med min väns andra vänner men jag har inget behov av att passa in eller bli en del av gänget. Kram på dig!

Andra Mamma Mia-filmen är jättebra, var bara beredd på att den är rätt sorglig och väldig ”mammig”.

Åh vad fin du är som ger mig en liten heads up, jag känner mig stark i min sorg just nu och tycker nästan bara det ska bli mysigt att få känna lite extra. Kram kära du!

Jättesnyggt verkligen, men helt ärligt, går du verkligen runt med stillettklackar ute på landet? otroligt glamouröst isåfall.

Haha ja, det har hänt många gånger, men jag älskar också högklackat och lika ofta går jag barfota eller med mina innetofflor, hehe. Kram!

Hm men alltså vad är poängen med att ”vidga dina vyer” om du ändå går till precis samma kedjor som du brukar dvs Pom flora, Mahalo o Grease spoon? Älskar oxå dessa ställen men finns ju andra ställen att prova på om du nu är på söder lixom.

Jag gillar de där ställena och Greasy Spoon har jag aldrig varit på tidigare och det andra Mahalo i Vasastan har jag varit på en gång. Upplägget, maten och allt annat är precis i min smak så jag upplever gärna de ställena på Södermalm samtidigt som jag gärna upplever helt nya också, jag förstår inte varför det ena måste utesluta det andra. Ta hand om dig!

Såg ni bara en spelning på tredagars-festival? (Kendrick?) kan inte påstå att man ”har gjort Way Out West” då hehe. Snarare festat och gått på event. Kram och tack för en härlig blogg!

Haha, ja! Det ösregnade fram och tillbaka dag två så vi hade inget val. Eller det är klart att man kan gå dit och bli dyngsur men det väljer jag bort alla dagar i veckan. Själva festivalen var jättemysig, vip-området så fint placerat nere vid vattnet i parken och vi hade jättekul på konserten men allra roligast hade jag på alla event och fester runtomkring själva festivalen så om jag åker dit nästa år kommer jag köra samma race igen, hehe. Kram!

Ditt hår är såå fint! Kan du inte skriva lite mer om dina hårrutiner? T ex vad du använder för schampo, balsam och inpackning. Om du färgar eller tonar med något? Extensions? Etc etc. Vill ha ditt hår så gott det bara går! Kram Lisa

Tack fina du! Hmm, ska sanningen fram så är jag ganska slarvig med mitt hår, jag har blekt det för mycket och slarvar ofta med värmeskydd. Nu har jag dock bytt extentions till Hairtalk som är mycket mer skonsamt än keratin som jag hade förut, slutat bleka håret och jag har min egna hårfärg så förhoppningsvis återhämtar sig mitt hår helt under de kommande åren. Kram kära du och tack för din kommentar!

Hej! Är det Noe gm du har? Såå fin!

Yes, det stämmer, en av mina favoriter, tyvärr är den så sliten haha men jag vill samtidigt inte ha en ny för jag tycker de är mycket finare när de har mörknat. Kram!

Linn varför sprider du inte kunskap kring läkemedel och hur läkarna förstör liv? Min mamma har också förlorat en del av sitt liv pga läkarna och deras mediciner. Läkarna gör mer ont än gott tyvärr och sånt här borde aldrig få hända!!

Hej där, tack för din kommentar till inlägget om min bror, jag förstår vad du menar och har många gånger önskat att jag hade orken att skriva mer om det men det hamnade lite i skymundan då min mamma var sjuk i cancer och gick bort bara två månader efter min bror. Sorgen efter de båda var så stor så jag fick välja vad jag orkade kämpa för och det var mammas önskan om att samla in pengar till cancerforskningen vilket jag tack vare er läsare lyckades fantastiskt bra med. Kanske kommer jag engagera mig i det här någon gång i framtiden, när det känns rätt och jag vet att jag klarar av det men det är inte just nu. Jag skickar en massa styrka till dig och din mamma, ta hand om varandra och hoppas att du orkar kämpa för henne. Kram!

 


6 kommentarer6 kommentarer om “svar på kommentarer – boktips, reklammärkning och sorg”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Roligt inlägg!

  Reply
 • Hej Asta, kul att du gillade det. Kram <3

  Reply
 • Haha vad kul att vi har lika smak i böcker! Jag är på om du vill starta en bokklubb! Har verkligen fått en nytändning för att läsa böcker, är ett så himla härligt sätt att lära sig nya saker på och utmana tankarna!

  Reply
 • Haha vad kul! Just nu finns nog inte tiden riktigt när jag håller på och startar mitt bolag men jag sparar din kommentar och återkommer, helt klart. Det vore ju så kul 😀 Kram och ha en fin vecka!

  Reply
 • Du har en väldigt fin stil. Jag gav också min fru en Louis Vuitton-väska till min födelsedag.

  Reply
 • Tack så mycket! Vad snäll du är som ger presenter på din egen födelsedag, haha, eller skrev du fel? Kram

  Reply