Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

10:53 | August 10, 2018

Skärgårdsutflykt till Runö

Det har blivit en hel del Skärgårdsutflykter den här sommaren! 

Och den här gången bar det av till lilla Runö där Johan och Sofia har sitt ställe. Konstigt nog har de alltid kommit till oss och jag trodde inte riktigt på Johan när han sa att det tar 10 minuter med båten, han gillar fart nämligen och är årets tidsoptimist, hehe. Men mycket riktigt, det gick så snabbt, vi åker bara ut från vår vik, ner till Djuröbron och ser det bara rakt över sundet. Så mysigt att ha dem så nära!

Och på tal om mysigt, jag älskar det här stället, det känns så Skärgården och är inrett därefter! Jag hängde här en hel del förr så det känns lite som hemma att komma hit.

Säg hej till Juni, deras nykläckta lilla bebis!

Min favorit! Johan är den jag har känt längst här i Stockholm och som också har blivit min bästa vän, vi lärde känna varandra bara ett par månader efter att jag flyttade hit för nio år sedan och har hängt ihop sedan dess.

Jag älskar alla detaljer som Johan har samlat på sig under åren, han har verkligen fått till en inredningsstil som passar riktigt bra här ute.

Vi stannade på Bullandö på vägen ut och köpte ingredienser så att Mattias kunde laga sin paradrätt, laxknyten. Grädde, vitt vin, lök, paprika, sparris, potatis, salt, peppar och en klick smör sedan tillagas de i ugnen eller på grillen. Underbart gott!

Lunchen förtärdes på bryggan i strålande sol och vi fick kämpa lite med att skapa skugga för lilla Juni med hjälp av ett litet parasoll och en stor väska. Sofia är världens skönaste mamma och jag är så glad att Johan träffade henne, de passar så jäkla bra ihop och hon är underbar att hänga med.

Jag är liten sugen på att inreda något av husen vi ska bygga nere vid vattnet i den här stilen. Vi har ju bygglov för ett gästhus och en bastustuga där nere och i gäststugan tänker jag mig en stor bäddsoffa som man kan sova i och vakna upp precis vid vattnet. Och så ett litet matbord och kök så att det är lätt att laga och äta middag där nere. På eftermiddagen tackade vi för oss och tog båten hem men det dröjde inte länge innan vi sågs igen, på kvällen sammanstrålade vi på Bullandö igen, det ligger mittemellan våra ställen och så åt vi en mysig middag tillsammans. Fan vad jag kommer sakna Skärgårdshänget i höst alltså, jag vill aldrig att det ska ta slut!

Tack till Sofia, lilla Juni och Johan för en jättehärlig dag!


6 kommentarer6 kommentarer om “Skärgårdsutflykt till Runö”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Men så mysigt! Hoppas det blir en lång och härlig höst.

  Reply
 • Agreed! <3

  Reply
 • Kan msn få hela receptet ? 🙂 ser så gott ut. Puss

  Reply
 • Haha, åh han testar sig fram varje gång och det är alla ingredienserna så jag lyckades inte få ur honom exakta mått tyvärr <3 Kram

  Reply
 • Skulle även gärna få receptet 🙂 låter fantastiskt gott!

  Reply
 • åh han testar sig fram varje gång och det är alla ingredienserna. Jag lyckades inte få ur honom exakta mått tyvärr men mycket grädde var ett tips 😛 Kram

  Reply