Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

16:56 | July 23, 2018

svar på kommentarer – värmeböljan, kontrollbehov och inredning

Haha ser att min första version av frågan (om Adoore-klänningarna och svettfläckar) tydligen kom igenom fastän jag fick felmeddelande när jag skickade. Orkade inte skriva om den just då, därav liknande fråga nån dag senare i kortare version. Tack igen för att du alltid svarar på kommentarer, långa som korta, lätta som svåra. Det är mycket uppskattat och en stor anledning till att iaf jag börjat ta mig tiden att kommentera oftare. Ha en superhärlig midsommarvecka, kram!

Tack fina du! Jag har sagt det innan och säger det igen, det är NI läsare som gör den här bloggen och gör mitt jobb till världens roligaste. Ibland kan jag sitta och tänka på hur det hade känts om jag helt plötsligt en dag inte hade haft min blogg och ett forum där jag kan prata med er. Jag tror jag hade känt mig otroligt ensam om jag ska vara helt ärlig. Så tack själv. Kram!

Hej Linn! Snygg outfit (som vanligt!) men det va egentligen inte det som fångade min blick. Ditt hår är on fleek nu för tiden! Vad är skillnaden? Snyggt som sjutton och det klär dig att vara någon ton mörkare nu på sommaren. Tack för en bra blogg! Kram

Hej, tack för din kommentar! Åh, jag har inte gjort så mycket med det förutom att jag slutat bleka det och låtit min naturliga hårfärg växa ut. Håret har blivit så mycket finare och glansigare sedan jag gjorde det så jag är otroligt glad att jag fattade det beslutet och kanske är det den skillnaden du upplever också. Kram!

Stor igenkänning på detta! Både hos mig själv och andra ledare som jag möter – så du är i gott sällskap. Började skriva mina tankar om detta men det blev alldeles för långt för att rymmas här. Hade det varit okej om jag mejlade dig dem och isf till vilken mejl?

Hej Clara, mer än gärna! Min mail är [email protected], kram!

Vart är din fina blus ifrån? Förstår inte varför alla är så bittra. Kram

Hej där, min vita blus kommer från Bubbleroom här.

Det vore jättekul med ett inlägg om kanban! Blir nyfiken nu på mer specifikt vad det är. Färganalysen är intressant, jag har läst båda böckerna och jag är så jobbigt röd och gul medan min sambo är gul och blå. Igår satt jag i verksamhetsmöte med min nya arbetsgivare och jag märkte själv hur röd jag faktiskt var när det gällde vissa saker under kommande säsong. Jag berättade gladeligen vad som borde gälla och vissa ord kunde man inte ha med för de kunde missuppfattas och när jag sagt det flera gånger hörde jag sidan om mig, “Li, det är ändrat nu” så jag svarade bara “bra”, haha. Stackars alla andra i rummet tur jag växlar och lyssnar på andra också och kommer med en massa idéer också. Det är bara det att har de fel så har de fel och behöver veta det. Bad om ursäkt till min blivande kollega men hon var bara tacksam och hon var ju av samma åsikt som jag och vi stöttade varandra i rummet och så fick vi ju till förändringar. Men ändå, jag måste ha varit jättejobbig …

Haha, ja visst är det intressant och jag älskar att du inser det själv i alla fall. Jag tror det är bra med vissa egenskaper men det är alltid bra om man kan komplettera dem med andra bra egenskaper, hehe. Nu är det ju lite semestertider men jag lovar att göra ett Kanban-inlägg när jag är tillbaka i stan och på kontoret igen. Det är ett helt fantastiskt system. Kram!

Var är linnet ifrån?

Hej där, mitt rosa linne kommer från FWSS och du hittar det här, kram!

Hej Linn, jag har en fråga angående Gucci-skorna. Jag köpte dem för två år sedan men har använt dem sparsamt sen dess tyvärr. Älskar dem men eftersom klacken är gjord av trä är jag rädd att slita ut dem.. har funderat på att lämna in dem o sätta på en extra sula men då försvinner ju den fina Gucci-logon under skon. Hur gör du? Kram

Hej där, jag svarade på din fråga angående Gucci-skorna i det här inlägget. Kram!

Hej! Tänkte bara fråga hur ni gör med vatten och avlopp i uteköket eftersom att det är “mobilt”? Sugen på att bygga ngt liknande till vårt skärgårdsställe (även om jag är ganska händig får jag nog ringa in min snickarbror för det här) och ha nere på bryggan. Superfint är ert verkligen!

Tack, vad kul att du gillar det. Vi har faktiskt inte kopplat in det än då vi inte haft behov av vatten där riktigt, men snart så. Vi tänkte dra en vattenslang bara sen får någon kunnig kika på hur man kan lösa avloppsbiten, jag har tyvärr ingen koll så ledsen om jag inte kan hjälpa dig. Lycka till ändå, kram!

Jag tycker också att dessa tester är intressanta och som du påpekat så är det viktigt att förstå att ingen färg är sämre än en annan. Jag har läst omgiven av idioter och tycker att det är intressant att lära mig mer om hur kommunikationen fungerar mellan olika personer. När jag läste boken fick jag en del aha-upplevelser om konversationer jag haft och hur jag i framtiden skulle kunna agera annorlunda. Jag har gjort testet (även andra tester) och mest utmärkande för mig är grön och gul. Du och jag har jätte olika jobb men jag är ändå nyfiken på hur du jobbar strukturerat och effektivt, hur lägger du upp ditt arbete tex ”att göra listor” osv. Jag skulle behöva bli ännu bättre på att planera mitt arbete och har försökt med sticky notes på skrivbordet (men det blev bara rörigt tycker jag), testat one note men nu kör jag en kalebderbokning som jag flyttar runt dag för dag där mina saker som jag behöver göra står. Sorry för lång kommentar men om du har tips på hur du lägger upp ditt arbete så tar jag gärna emot det!

Hej där, haha, be inte om ursäkt, jag älskar när ni skriver långa och mer utförliga kommentarer. Jag älskar ju listor och att jobba strukturerat så senare i augusti när jag är tillbaka på kontoret så ska jag skriva ett inlägg precis om hur jag och Matilda jobbar tillsammans. Kanban och ett program som heter Trello har fungerat så bra för oss. Kram så länge!

Stolen från Indiska är jättefin, dock står det att den ska stå inomhus så du får kanske tänka om? Kram till dig

Åh tack, jag såg faktiskt att den är för inomhusbruk men jag brukar fuska lite ibland och har både möbler och mattor utomhus som ska vara inomhus egentligen. Det mesta jag har ställt ut klarar sig riktigt bra faktiskt! Kram fina du och ha en härlig sommar!

Hej! Först och främst, tack för en underbart härlig och ärlig blogg som jag följt i många år. Kan inte gå en hel vecka utan att titta in och se vad som hänt. Du skriver att du letar efter transport/logistiklösningar till ditt nya bolag. Jag jobbar på en av världens största transportföretag och vi kanske kan hjälpa dig med att besvara dina frågor och funderingar. Skicka ett mail om du vill fortsätta konversationen. Hoppas du får en fortsatt fin sommar!

Hej Heidi! Åh tack för att du hör av dig, jag är i stadiet att ta fram produkterna nu och har hjälp med logistiken via min agent för tillfället. Skulle det vara så att jag behöver utveckla det framöver så sparar jag gärna dina uppgifter och hör av mig. Tusen tack för att du vill hjälpa till! Ha en fin sommar så länge, kram!

Är det inte “Saltkråkan” huset? var det första som jag tänkte på när jag såg bilden.

Haha, åh ja, det påminner faktiskt om det men var inte det huset rött? Eller fanns det ett gult också kanske? Kram!

Hej! Ska också till Mykonos i sommar. Vore så grymt om du kunde skriva en liten guide eller dina bästa tips! Kram

Hej där, du hittar min Mykonos-guide här, kram och ha en fin resa!

Ser mysigt ut! Var har du köpt dina byxor och topp från?

Mina byxor är från Zara och toppen från H&M. Köpte dock båda förra året, kram!

Var tvungen att formulera om min kommentar hur många gånger som helst för att inte låta så förbannad och besviken som jag först blev av ditt inlägg, men det är svårt. Håller tummarna att det fortsätter? Njuter av sommaren? Sveriges skogar brinner. Vi får assistans från utlandet för att försöka släcka i skog och mark. Människor har fått evakuera sina hem. Hundratals dog i Japan i först skyfall, sen värmeslag. Likaså runt om i resten av världen. Vi har inte haft en varmare sommar på vad sa dem, 150 år? Klimatförändringar är ett verkligt hot, och det är det som händer. Det känns så oerhört ignorant att uttrycka sig på det här sättet. De äldre kan knappt vara ute, inte bebisar heller. Vi måste sluta se det som något glassigt och härligt, och istället se det för det livshotande problemet det faktiskt är. Ingen kan göra allt men alla kan göra något, jag säger inte att du ska bli vegan, sluta konsumera och källsortera, sluta med plast, sluta resa osv. Men om du inte vill belysa problemet så kanske du i alla fall inte behöver glorifiera det.

Hej på dig! Jag är ledsen om mitt inlägg uppfattades på fel sätt. Under semestern blir jag lite latare och tar kanske inte upp aktuella ämnen på samma sätt här i bloggen som under hösten och våren, men tro för all del inte att jag inte märker av sviterna av värmen och hur det påverkar allt och alla. Vi har vattenbrist ute på Värmdö också, djuren får byta betesmarker för att inte svälta och vi ställer ut stora baljor med vatten på tomten för de vilda djuren. Det gör ont i mig och den globala uppvärmningen är ett faktum och ingenting vi ska bortse från. Däremot kommer de här varma somrarna historiskt sett med jämna mellanrum och vi borde nog avvakta och se hur kommande år blir, med det vill jag dock inte förminska värmeböljan och dess följder. Däremot tycker jag fortfarande att man får njuta av sommaren när den är här och göra sitt bästa för att hjälpa till så gott det går, och när jag skriver att jag gärna har sommar ett tag till så syftar jag på 20-25 grader och gärna regn och dåligt väder då och då som det brukar vara i Sverige. Inte konstant sol och inget regn. Jag är ledsen om mitt inlägg på något sätt förminskade de hemska förhållanden som vissa lever av p.g.a. värmen. Kram!

Håller med! Mina föräldrar mister nog snart sin stuga pga bränder ungefär överallt. De har evakuerat och tvingats försöka komma fram till vad som är viktigast att få med. Men jag har inte sett någon bloggare ta upp detta allvarliga gigantiska problem! De som faktiskt kan hjälpa till att nå ut till folk, så att ännu fler kan hjälpa till. Det behövs pengar, mat, vatten, boende, stallplatser, hagar, ALLT! Och framför allt – regn.

Jag är så ledsen och lider verkligen med er, jag hoppas att allt ordnar sig för dina föräldrar! Vet du någon insamling man kan skänka pengar till så får du gärna lämna en kommentar. Jag gör gärna allt jag kan för att hjälpa till. Anledningen att ingen tagit upp det misstänker jag är för att man kanske inte riktigt vet hur man ska kunna hjälpa till så länge det inte är lokalt. Kram!


6 kommentarer6 kommentarer om “svar på kommentarer – värmeböljan, kontrollbehov och inredning”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • 3 år sen regnade det hela sommaren. Var nog. 10 soldagar?! //mammaledig då…..

  Reply
 • Haha åh nej vad störigt <3

  Reply
 • Jag kan tycka att det är lite orättvist att gå på Linn angående bränderna. Som bloggare och offentlig person har du ingen skyldighet att skriva om katastrofer och stora nyhetsflashar enligt mig. Jag går in här för att få lite tips och trevlig läsning, ett andrum från allt det tragiska man läser och hör i nyheterna. Det är jättehemskt med bränderna och torkan men jag njuter ändå av de soliga och varma dagarna vi bjuds på för de är sällsynta i sommarsverige. Därmed inte sagt att jag inte lider med dem som är drabbade, både människor och djur ❤️Finns dock andra offentliga personer att vända sin frustration och ilska mot!
  Tack för en bra blogg Linn!

  Reply
 • Tack för din input kära du, också ett sätt att se på saken. Kram <3

  Reply
 • Tack för svaret på min kommentar 🙂 ser fram emot ett sånt inlägg i augusti. Njut av semestern 🙂

  Och ja bränderna är hemska, värmen överlag och den påverkan den har på natur, djur och människor. Jag är från Västmanland och vet hur bränder påverkar människor, samtidigt så har jag njutit av att få bada den här sommaren men nu längtar jag efter regn i hela Sverige. Men regn utan åska och blixtrar. Och även när det brann här så var folk ute och badade både här och i resten av Sverige och njöt av sin semester. Det är svårt när man inte riktigt vet vad man ska göra för att hjälpa till.

  Reply
 • Håller med <3 Hoppas ni klarade er undan det värsta <3 Kram

  Reply