Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

10:18 | July 15, 2018

3 saker ni inte visste om mig – spindelkontroll, beroende av väderleksrapporter och minskat alkoholintag

Jag gör ständiga spindelkontroller på landet 

Jag har aldrig varit ett stort fan av spindlar och under åren i lägenhet har jag nästan helt vant mig av vid de små krypen. Jag har aldrig hittat en spindel hemma i stan så jag fick en smärre chock första sommaren vi spenderade på landet. Huset är ju byggt mot ett berg och jag blev förvarnad av en vän om att spindlarna trivs bra i den miljön och ofta växer sig riktigt stora. Så sant som det var sagt och det har slutat med att jag kontrollerar varenda plagg jag tar på mig, sängen innan jag går och lägger mig, min morgonrock innan den åker på, skor och alla möjliga prylar. X antal spindlar har även dammsugits upp genom åren och jag får för mig att “the revenge of the spinders” kommer när jag minst anar det. Att jag typ vaknar upp mitt i natten och sängen är full av spindlar eller något. Fruktansvärda tanke!

Jag är beroende av väderleksrapporter

Jag är ganska duktig på att inte använda mobilen så mycket så länge jag inte jobbar. Något jag däremot kollar flera gånger om dagen är väderappar. Kanske har det något att göra med att jag är kontrollmänniska? Haha! Jag vill i alla fall ha stenkoll på vädret så att jag kan planera mina dagar. Regnar det vill jag klä mig därefter och ska det bli sol kanske jag bokar in ett lunchmöte på någon härlig uteservering. Ja, ni förstår! Däremot har det eskalerat lite på sistone och jag kan kolla vädret 5-6 gånger varje dag, jag jämför dessutom olika väder-appar. Smhi, Yr och WorldWeatherOnline är mina mest besökta.

Jag dricker inte så mycket längre

Jag har festat mycket i mina dar och började att dricka när jag var ganska ung. Jag har haft så roligt och ångrar absolut ingenting men de senaste åren sedan mamma och Matti gick bort så har jag gradvis trappat ner mitt drickande. Jag fick nämligen otroligt mycket bakisångest och ovanpå sorgen så blev det outhärdligt. Idag händer det sällan att jag släpper taget helt och blir riktigt full och många av mina vänner skulle nog beskriva mig som den som dricker minst i gänget. Det har inte varit helt självklart i alla sällskap och jag får ofta försvara varför jag inte dricker så mycket, det är ingenting jag tidigare har reflekterat över men jag har enorm respekt för de som väljer att vara nyktra sedan jag tog beslutet att inte dricka lika mycket. Jag har garanterat själv någon gång ifrågasatt någon som inte dricker i samma takt som mig och det ångrar jag idag när jag nu vet hur ofta man får försvara sitt val att inte kröka ner sig varje gång man dricker alkohol. Jag har tur som har otroligt mycket överskottenergi och det händer ofta när jag går ut att festar att jag är ute tills ställena stänger men max petar i mig 2-3 glas bubbel under hela kvällen. Nästan varje gång jag går ut nuförtiden får jag tacka nej till shots och jag upplever att många blir ännu mer taggade på att supa ner mig när jag berättar att jag sällan dricker starksprit längre, konstigt det där och jag skulle vilja påstå att jag t.o.m. är mycket roligare när jag får dricka i min egen takt, blir jag för full blir jag bara stel och försöker undvika att sväva ut så att jag inte tappar kontrollen. 

Någon som känner igen sig i något av ovan?


14 kommentarer14 kommentarer om “3 saker ni inte visste om mig – spindelkontroll, beroende av väderleksrapporter och minskat alkoholintag”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Duktig du är 😍

  Jag har spindel fobi 🙈🙈🙈🙈🙈

  🙈😥😥Kändisarnas avskräckande operationer 😥

  https://nouw.com/sassabassa/stjarnornas-avskrackande-plastikoperatio-33501631

  Reply
 • Tack 😀 <3

  Reply
 • Visst är det sjukt att folk blir så provocerade av att någon väljer att inte hälla i sig gift? För det är vad alkohol är, ett gift. Berusning och fylla är symptomen på förgiftning och det är även därför man mår dåligt dagen efter. Om alkohol kommit på marknaden i dag hade det aldrig blivit lagligt att sälja och använda det, alkohol är en av de farligste drogerna och skapar så mycket misär.

  Reply
 • Det stämmer säkert. Ja alla borde få göra som man vill skulle man tycka 🙂 Kram

  Reply
 • Spindelskräcken och alkoholintaget, men väderleken har jag insett att ingen kan kontrollera 😜

  Reply
 • Haha, det har du så rätt i, ska försöka sluta 😛 Kram

  Reply
 • Inte druckit en droppe på 4,5 år! Spindlarna låter fantastiskt obehagligt!!

  Reply
 • Duktig du är <3

  Reply
 • Jag känner igen mig väldigt mycket i alla tre punkterna! I stan får man ju väldigt sällan in spindlar men nu när vi är i Skåne är det spindelkontroll varje kväll.. Har spindelfobi sedan jag var liten…

  Kollar vädret typ 3 gånger om dagen och har minskat på alkoholen rejält sedan jag fick barn. Känns skönt för kroppen 🙂

  Reply
 • Haha, så kul med igenkänningsfaktorn och att man inte är ensam 🙂 Kram

  Reply
 • Hehe jag är också beroende av väder-appar!! Kollar både orten där jag själv bor, dit jag eventuellt ska åka samt orter där vänner bor. Flera ggr per dag🙈🙈🙈
  Sedan jag var gravid med mitt äldsta barn (nu 5,5 år) så har jag druckit ett glas champagne. Folk blir ofta provocerade varför jag, som tidigare festade och drack mycket, numera avstår alkohol (och festande för den delen). Självklart har jag inget emot att andra dricker, jag bara väljer att inte göra det själv.
  Kram!

  Reply
 • Haha, samma här, kollar t.o.m Stockholm nu när vi ska resa iväg, pappa och Charlie ska ju va här 😛 Kram <3

  Reply
 • Vädergrejen! Haha det är så jag… Kollar ALLTID vädret för klädval, planer etc. Och jämför till och med med olika städer ibland haha…

  Reply
 • Haha, samma här ;P Skönt att man inte är ensam <3 Kram

  Reply