Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

08:05 | June 5, 2018

vilken förpackning ska jag ha?

snygg produktförpacking

Det är som sagt dags för mig att börja spåna på hur förpackningen ska se ut till mina produkter!

Förra veckan satt jag och Matilda och kikade på en massa olika alternativ. Det är så roligt men också väldigt svårt att veta vad man vill ha när det finns så mycket fin inspiration! Jag tycker att alla exempel ovan är så fina och jag vet att jag vill ha i kartong. Det känns fräscht med naturliga material och jag tycker det är positivt att den kan återvinnas.

Enligt mig är förpackningen en stor del av upplevelsen kring produkten och det känns alltid lite extra lyxigt när man får hem något som man har beställt på nätet som känns lite som en present. Så vill jag att det ska kännas när man får hem min produkt och jag behöver er hjälp, vilket av alternativen ovan gillar ni bäst?

Vill man ha en box med lock, som är fin att förvara saker i hemma? Eller vill man kanske ha en som är lätt att vika ihop och återvinna direkt? Jag älskar ju Glossybox och använder ofta deras box till att förvara prylar hemma, de är så fina i sig själva!

Jag har även en idé om att produkterna ska vara inlindade i silkespapper med loggan lagd i ett mönster, som på de exemplen längst ner till vänster, och sen ett litet fint klistermärke på med vårt namn. Jag håller på att ta fram ett mönster till silkespappret och just nu är jag så nöjd med resultatet så att jag kanske t.o.m tar fram ett tyg och gör en kollektion i det.

Jag har till och med varit inne på att packa i rör, det känns inte lika gjort. Men det kanske finns en anledning till att boxen är en klassiker? Vad tycker ni? Vilken av exemplen ovan är er favorit?

Hit me!


22 kommentarer22 kommentarer om “vilken förpackning ska jag ha?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Jag röstar för box med lock, som Glossybox. Använder också de som förvaring hemma, de är så fina och känns lyxiga att packa upp. Är ju ändå enkla att återvinna om man vill det!

  Reply
 • Tack för din input! Jag håller med om att det är roligaste med lock, däremot behöver man en extra box att skicka den i eller en påse men det funkar ju 😀 Kram

  Reply
 • Jag röstar på en fin box med lock som man kan ha som förvaring hemma, titta på dina boxar som du har framme hemma så tror jag du får bäst inspo 🙂

  Reply
 • Tack för tipset <3 Kram

  Reply
 • Jag röstar alla gånger för Glossybox-varianten 🙂

  Reply
 • Tack fina Clara, det verkar vara mångas favorit 🙂 Kram

  Reply
 • Det går inte att se dina bilder när man läser via Bloglovin 🙁

  Reply
 • Vad konstigt, vad använder du för webbläsare? Safari, Chrome? Jag ska kolla upp det, tack för att du hörde av dig. Kram

  Reply
 • Åh, älskar sånt här haha! Jag gillar alternativ 1 eller 3.
  Fördelen med alt 3 är att den är lätt att öppna och smidig att ta isär för att återvinna (tar minimalt med plats). Om produkten är inlindad i silkespapper tillsammans med ett fint kort med en hälsning/orderinfo blir det så mycket lyxigare, trots den enkla lådan (stort plus om namnet/loggan är tryckt på lådan som på bilden).
  För mig är upplevelsen när jag öppnar ett paket mer eller mindre densamma för en fin och lyxig box, vs. en lite enklare (typ alt 3) som är packad med omsorg. Tror t o m att jag uppskattar den enklare designen mer om det tillkommer små mysiga detaljer, som ett fint kort och fint silkespapper.
  Kan dessutom bli tokig på de lyxigare boxarna om det är en jag vill kasta pga så svåra att ta isär hehe. Med det sagt är jag, likt tidigare som kommenterat, en sån som absolut sparar de lådor/boxar som är fina. 😊

  Reply
 • Jag håller verkligen med! Min favorit är nog 3an samtidigt som den inte är så fin att ha hemma, men alla kanske inte tycker det är något att spara på? Med ett fint silkespapper och band så får man ju den lyxiga känslan. Klurigt det här, hehe, tack för din input.

  Reply
 • Hej! Först vill jag lyfta att det är bra att du tå ner att de ska vara återvinningsbara. Det är viktigt att ha miljötänk alltid närvarande. Sen tycker jag INTE en låda. Jag förvarar ALDRIG saker i andras varumärkes lådor. Jag antar att man ska kunna beställa din produkt via nätet och få hemskickad. Då är det bra med ett platt brev/låda som får plats i postlådan. Antar också att de det är billigare med en typ påse-förpackning. Det jag tror många glömmer är att ”den fina lådans” kostad läggs ju på priset för antar att du vill ha samma marginal oavsett förpackning. Och då handlar jag heller en egen låda än att betala för varumärkes lådor. Så mitt råd är; välj en förpackning som får plats i brevlådan, ekonomisk och miljövänlig. Lägg istället extra krut på ett nice litet brev eller liknande som kommer när man köper din produkt. Jag uppskattar verkligen att få ett välskrivet brev med produkterna där man kan läsa om produkten eller företagets historia. Stort lycka till!! 🙂
  https://www.youtube.com/playlist?list=PLM4NAIVgmQ9aKksMHxboaPq2Lmpfn-6RU

  Reply
 • Hej Angelika! Tack för din input, hehe, alla verkar tycka så olika, många gillar nämligen att spara på lådor men jag har även tänkt på det med att det ska kunna komma genom brevlådan. Alla våra produkter kommer däremot inte göra det. Jag kan tänka mig att min marginal bli lägre så länge det blir en riktigt klockren förpackning dock. Jag är redan klar med priset jag ska ha mot kund så om jag väljer en lyxigare förpackning kommer det inte påverka priset. Tack för din input, kram! 🙂

  Reply
 • Box nummer 1 alternativt glossybox modellen.

  Reply
 • Tack för din input, gillar också de två 😀

  Reply
 • Att få hem något man beställt och packa upp en fin låda med silkespapper är så härligt – jag röstar låda med avtagbart lock i någon fin neutral färg.

  På ämnet, beställde en klänning från Ted Baker förra veckan och var så spänd på att att få hem paketet. Den kostade en hel del (€350) och jag förväntade mig att den skulle komma fint inslagen. Gissa om jag blev förvånad när jag öppnade lådan och klänningen låg ihopknögglad i en plastpåse. Tog lite udden av upplevelsen så att säga… Klänningen är magisk och jag längtar efter att få använda den (ska på bröllop) men kan inte låta bli att känns mig besviken över hur ett så pass “stort” märke skickar så illa packat.

  Reply
 • Det verkar som att vi lutar mot lock 😀 Men så trist att höra, jag håller verkligen med. Jättekonstigt! Undra om det var en miss eller om de alltid skickar sina kläder så? Jag har varit med om liknande, en klänning för flera tusen som låg nertryckt i en jätteliten plastpåse, haha. Det tror jag tyvärr att man förlorar på i längden som företag. Kram <3

  Reply
 • Lådfreak som jag är röstar jag på låda med silkespapper om produkten. Knyt gärna ett band om produkten där du sätter en hälsning eller loggan eller vad som helst men helst inget klistermärke då det drar sönder pappret när man packar upp och då går det inte att återanvända pappret när man kanske vill slå in något eget i en present/julklapp etc.

  Reply
 • Åh, bra tänkt, jag håller med, klistermärken förstår ju ofta silkespappret. Tusen tack frö din input. Kram

  Reply
 • Jag gillar 1:an eller glossyboxen fast i ett matt/natur material. min röst går till 1:an, känns som den sticker ut lite mer och är inte lika vanlig som de andra..

  Reply
 • Ja, den hade nog blivit riktigt fin i naturmaterial 🙂 Tack för din kommentar och åsikt, kram!

  Reply
 • Svårt att ge bra råd utan mer insikt i vad för typ av produkt det gäller, men silkespapper brukar ju vara fint, i alla fall om det är ett klädesplagg, är det någon mer teknisk pryl känns väl silkespapper lite mer malplace.

  Reply
 • Hehe, ja det är ingen teknisk pryl, mer mot kläder och accessoarer så jag tror att silkespapper blir strålande 🙂 Kram så länge!

  Reply