Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

16:09 | May 15, 2018

3 saker ni inte visste om mig – kär i min dagisfröken och ord som har en helt annan innebörd

Jag var kär i min dagisfröken i flera år!

Jag gick på ett dagis ett stenkast från vårt hus i Skanör när jag var liten! En dag började det en ny fröken, hon hette Malin, hade långt svart hår, var jättevacker och jag blev kär i Malin vid första ögonkastet. Malin var mycket yngre än de andra fröknarna, lite av en pojkflicka och så cool tyckte jag. Jag glömmer aldrig den eftermiddagen när mamma skulle komma och hämta mig på dagis ett par år senare, jag var det sista barnet kvar och mamma, Malin, en fröken till och jag satte oss utanför dagiset och pratade. De berättade att Malin skulle flytta hem till Halmstad och sluta på mitt dagis, de ville tala om det för mig först eftersom jag och Malin stod varandra så nära. Min reaktion, utan att jag egentligen tänkte efter, var att jag började springa, jag sprang så fort jag kunde, tog ett stort språng och på något sätt lyckades jag ta mig över staketet som gick runt hela vårt dagis och Malin for efter. Det tog inte många meter innan hon hann ifatt mig i skogen utanför och jag minns hur vi ramlade ner på marken. Jag grät hejdlöst och hon kramade mig hårt, Malin lovade att jag skulle få ringa till henne i Halmstad och hon skulle sakna mig också. 

Jag var alldeles knäckt när dagen kom och Malin flyttade hem, varje dag efter dagis satte jag mig på en pall i köket framför min bandspelare och lyssnade på Carolas låt Tommy tycker om mig och så grät jag. När klockan slog sex visste jag att hon hade kommit hem från sitt nya jobb och jag slängde mig över vår telefon och väntade otåligt medan signalerna gick fram. Till slut svarade Malin, jag berättade om min dag och hur mycket jag saknade henne. I flera månader ringde jag henne en gång i veckan och frågade om hon inte skulle flytta tillbaka. I min värld skulle jag och Malin hitta ett sätt att vara tillsammans för resten av livet, även om jag inte visste riktigt på vilket sätt jag ville vara tillsammans med henne. Malin, min dagisfröken, var min första stora kärlek! Vem var er första kärlek?

Jag tror jag är så smart när jag ska undvika bakterier!

Jag har egentligen inte så farlig bacillskräck och är inte det minsta äckelmagad men är det något jag vill undvika så är det att bli sjuk. Därför öppnar jag ofta dörren på en offentlig toalett innan jag har tvättat händerna och stänger den gärna med en pappersbit. På vårt kontor finns det dessutom en hel del stora dörrar att ta sig genom innan jag är uppe på vår våning. Då analyserar jag och tänker alltid var jag tror att andra människor oftast tar på ett stor handtag om de ska öppna dörren och så tar jag t.ex. längst ner, allra högst upp eller så puttar jag någonstans på glasrutan, haha. Någon som känner igen sig?

Jag hittar gärna på egna innebörder av ord och meningar!

Jag vet inte om det här är något ovanligt eller om många omedvetet gör så här? Men jag upptäcker i alla fall ofta ord som jag trodde stavades eller betydde något helt annat. Ett exempel är t.ex. häcksax som jag pratade om förra veckan och då slog det mig att det så klart heter häcksax (man klipper ju häcken med den) och inte häxsax som jag alltid har trott, haha!

Ett annat exempel är Sexy back, där Justin Timberlake sjunger I’m bringing sexy back, den låter var ju jättekänd och spelades konstant när jag var i tonåren och jag har alltid tänkt att han sjunger om att han har med sig en tjej som har på sig en klänningen som är urringad i bak och att hon har en “sexig” rygg. Alltså jag orkar inte, det var för bara ett par veckor sedan som poletten trillade ner när jag satte på låten uppe i gymmet. Han menar så klart att han “tar sexig tillbaka”, att vara sexig alltså, eller? Har jag fått helt fel för mig den här gången också? Haha! Sådana här insikter kan jag tycka är så chockerande, om inte det stämmer som jag har trott, vad stämmer egentligen då?


30 kommentarer30 kommentarer om “3 saker ni inte visste om mig – kär i min dagisfröken och ord som har en helt annan innebörd”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Haha älskar när man kommer på att något betyder nåt helt annat. Hut man känner sig lite snopen när man gått och trott något i hela sitt liv som inte stämmer (på ett rolig sätt).
  Min dialekt brukar ställa till det. När jag flyttade till Stockholm trodde jag att alla visste vad en butt var. Jag hade också en låt sim jag gick runt och sjöng på när jag var yngre som gick ”im honey honey honey honey”, bara det att det inte var honey de sjöng…utan horny. Jag var 11. ?

  Reply
 • Haha! Älskar det, att du gick runt och sjöng på Horny-låten. Vad är det för dialekt du har? Och vad är en butt? Haha, aldrig hört förut!

  Reply
 • Hahaha, skrattade högt här hemma när jag läste att du helst inte tar i offentliga dörrhandtag. Jag gör EXAKT som du! Trodde jag var den enda människan som gjorde det, haha. Tack för att du delar med dig – det gjorde min kväll!

  Reply
 • Skönt att vi har varandra och inte är ensamma ;P Kram <3

  Reply
 • Men ååh följdinlägg om din första kärlek! Hur kom du över henne? Rann det bara ut i sanden?
  Gulligt och sorgligt.

  Reply
 • Hehe, ja det rann ut i sanden till slut! Sedan blev jag kär i en kille på dagis som hette Nicklas och hade blont hår, så söt. Jag har varit förälskad i tjejer även senare i livet och för mig handlar kärlek inte så mycket om kön eller ålder utan jag blir främst kär i personligheter tror jag. 

  Reply
 • Hahahahhahahhaa jag har gått runt och sagt Downtown Abbey när det heter Downton Abbey.
  Sen massa andra saker man insett att man precis som du läst ordet på ett sätt men sen inser man hur fel man haft. Hahhahaa
  Kommer dock inte på något just nu, men jag tänker på exakt sånt här kanske 1-2 ggr per månad kommer det bara upp i huvudet.

  Reply
 • OMG what a mind f***, I’ve ALWAYS thought it’s Downtown Abbey. You can’t trust anything anymore 😀

  Reply
 • Haha I know, crazy!!!

  Reply
 • JAG MED! Haha, det var först när jag hade sett flera säsonger av serien som jag såg att det stor Downton Abbey och inte Downtown, haha.

  Reply
 • Jag är ännu mer extra, jag har handsprit servetter som jag torkar av besticken på restaurangen mer innan jag äter för i princip inga bakterier går bort i 60 eller 70 gradig maskin disk.

  En gaffel innehåller lika mycket bakterier som ett tandläkarverktyg t ex som deras speglar och sånt de petar runt med i munnen. Enda skillnaden är att tandläkaren måste enligt lag autoklavra men restauranger kan vara slarviga och dessutom tvättar de bara i 60-70 grader och bakterier dör först vid 100 grader.
  ?????

  Reply
 • Ånej vad äckligt, jag ska aldrig mer äta ute! :/ Jag rör heller aldrig dörrhandtag och stänger av vattnet/låser upp toadörren med papper. För mig är det dock inte bara en bacillfobi det handlar om, har en sjukdom som gör att jag kan dö av en vanlig magsjuka om jag inte snabbt kommer till sjukhus.

  Reply
 • Åh stackare :((
  jag har IgA Immunbrist så jag måste vara försiktigt annars kan jag bli jättesjuk. Tyvärr äter jag knappt ute längre och så fort jag slutade äta ute blev jag magiskt MYCKET friskare och mindre sjuk, får inte alls lika mycket förkylningar ellrr infektioner. Restaurangpersonal är så sjukt slarviga ? Jag såg en resturang där diskplockaren varvade att serva mat och hålla i taillriksrna och hämta in disken….. Sjukt äckligt oavsett om man har bra immunförsvar eller dåligt 🙁

  Reply
 • Alltså, jag har aldrig ens tänkt på att de inte borde ta ut disk och varva det med att servera mat. Så klart de inte ska! Tack för insikten!

  Reply
 • Oj, shit, då förstår jag verkligen att du är extra försiktig, ta hand om dig <3

  Reply
 • Haha, åh, jag älskar allt jag lär mig av er läsare, ni bidrar verkligen till min allmänbildning men det här hade jag kanske hellre varit ovetandes om, haha! Hade ingen aning och det låter ju riktigt ofräscht. 

  Reply
 • Hahaha älskar detta inlägg, så mycket som stämmer in på mig också ! Skönt att man inte är ensam om sina egenheter 🙂

  Kan du inte berätta vad som sedan hände med Malin , rann det ut i sanden , har ni kontakt idag ?

  ha en fantastisk dag i solen om den lyser i Sthlm, här i Göteborg skiner den som bara den 🙂

  Reply
 • Ja, det rann ut i sanden! Jag vet faktiskt inte var Malin bor idag eller vad hon gör, det vore ju drömmen att få kontakt med henne efter alla dessa år men jag vet inte ens vad hon heter i efternamn. Det kanske står någonstans i mammas gamla papper som jag har hemma i Skåne, ska se om jag hittar det nästa gång jag är där. Ha en underbar dag, kram!

  Reply
 • Hahahha, den sista var riktigt kul! Tror inte du är ensam om det där faktiskt 😉

  Reply
 • Hehe, hoppas inte 😀 Kram <3

  Reply
 • Hahaha insåg också det om ”bringing sexy back” för bara ett par veckor sen. Hade exakt samma bild framför mig! Sen jag var liten trodde jag också att Carola sjöng ”fånga dagens stormvind” vilket inte är riktigt lika logiskt, men när jag var liten trodde jag att det var typ att fånga dagen. Mycket roliga saker man kan få för sig! 🙂

  Reply
 • Jag tycker det låter hur vettigt som helst 😀 kram

  Reply
 • Jag sa expresso när jag träffade min kille. För några dagar sedan fikade jag m en väninna som vid kaffebeställningen säger just expresso.

  Reply
 • Hihi, det är rätt många som säger Expresso 😛 Kram

  Reply
 • Tänk jag trodde att det hette Downtown Abbey?

  Reply
 • Haha jag trodde också det jättelänge 😛

  Reply
 • Min kompis sade alltid “ordrentligt” och jag tror hon fortfarande för det nu som vuxen. Hon är envis som få så inte lönt att försöka ändra på henne =)
  Jag brukar hitta på egna låttexter när jag inte hör vad som egentligen sjungs och tycker dessutom mina texter blir så mycket bättre. Det är jag förmodligen ensam om att tycka haha =)

  Reply
 • Haha, jag med! Jag är tydligen expert enligt mina vänner på att komma på egna låttexter och ofta tycker jag att de är mycket bättre sen när jag väl får höra vad de egentligen sjunger, haha, så knasigt. Kram

  Reply
 • Hahaha men jag dör så kul. trodde jag var den enda som håller på så, spec med att försöka öppna dörrar på ställen jag tror andra inte tagit på. Ser så knäpp ut när jag öppnar dörren med handtag där nere och nästan får sitta på huk. Har till och med lådor med handspritsservetter som jag fyller på med i varje väska jag har ifall det behövs när jag är ute. Behöver vänner eller bekanta i mitt sällskap ha handsprit frågar dom alltid mig 😂 Emellanåt brukar jag till och med ta servetterna och rengöra alla sorts handtag/dörrhandtag som finns hemma för jag vet att olika handverkare/gäster tagit på emellan och man vill ju få bort aaaaalla baciller. Och för att inte tala om mobilen! Den rengör jag med handspritsservettr efter varje gång jag haft den på gymmet/efter man varit och handlat eller varit ute för tänk vilken bakteriehärd mobilen är!! Egentligen rätt hygieniskt bara med tanke på attt ingen städerska skulle nånsin rengöra handtag egentligen? Så knäpp man är Hahah. Kram

  Reply
 • Haha va? Rengör inte städerskor handtag? Urk! Det har jag bara tagit för givet, framförallt på toaletter, sjukt äckligt annars ju? Egentligen är jag inte så bacillrädd av mig men jag får för mig vissa saker och framförallt det här med att jag är rädd att jag ska bli sjuk om jag tar på de mest utsatta delarna av handtaget/dörren, haha. Kram!

  Reply