Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

16:22 | May 6, 2018

organisera och städa i köket

linn herbertsson blogg

Hej och välkomna till ett riktigt stökigt skafferi och kök! 

Så här ser det ut när man har en riktig stökpelle till kille och när det dessutom ofta har huset fullt av gäster, hehe. Vi har bara tryckt in saker i skafferiet under vintern utan att egentligen rensa ut någonting och då ser det till slut ut så här….

linn herbertsson lantställe kök

…men inte mig emot för något av det bästa jag vet är att städa, rensa ut och organisera så det var precis vad jag gjorde!

linn herbertsson lantställe kök

Vi har en hel del porslin eftersom vi ofta har sittande middagar upp till tio-tolv personer, då går det ganska många tallrikar, glas och koppar och den senaste tiden har allting bara stått huller om buller och ovanpå vartannat.

linn herbertsson lantställe kök

En hel del porslin har dessutom hamnat ovanpå skåpen vilket ser väldigt stökigt ut så det var det första jag tog tag i!

linn herbertsson lantställe kök

Sedan tog jag en låda i taget i skafferiet, rensade ut allt och ställde det på köksön, slängde en hel del som har blivit gammalt och dammsög alla lådorna som var så skitiga och äckliga, urk!

linn herbertsson lantställe kök

Så här glad är jag under processens gång när jag får städa och organisera, haha, det är som terapi för mig och ibland har jag nästan funderat över om jag inte borde ha som jobb att komma hem till människor och sortera bland allt deras skräp. Då hade jag nog varit konstant lycklig och tillfreds, hehe!

linn herbertsson lantställe kök

Och så här fint blev det! Jag som i princip aldrig dricker te hade runt 30 boxar med te så jag la ner alla tepåsar i en stor glasburk så de inte tar sådan plats, det är ändå mysigt att kunna bjuda på när man har gäster. Jag blir nästan lite sugen på att börja dricka te jag också när det ser så här fint ut, hehe!

linn herbertsson lantställe kök

De tre lådorna i skafferiet fick olika syften, den första innehåller konserver, taco-tillbehör (yes, vi äter en hel del tacos), godis och bröd som man lätt vill få tag i och använder ofta. I låda två hamnade allting som har med bakning att göra, så mjöl, socker, mandelmjöl och i låda tre lite mindre bakprylar som bakpulver, vaniljpulver och så alla nötter, frön och nyttiga pulver till mina smoothies.

linn herbertsson lantställe kök

Efter skafferiet var det dags för de resterande två skåpen och jag har sorterat allt porslin, flyttat ut en del av det som vi nästan aldrig använder som får stå i ett vitrinskåp i ett av gästrummen och göra plats åt det vi använde mer ofta.

linn herbertsson lantställe kök

Alltså, jag njuter varje gång jag öppnar våra skåp nu, någon som känner igen sig?

linn herbertsson lantställe kök

Så här såg det alltså ut före…

…och nu ser det ut så här efter min stora utrensning. Vad tycks?


10 kommentarer10 kommentarer om “organisera och städa i köket”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Åh vad jag känner igen mig! Blir alldeles pirrig bara av att se dina bilder haha! Älskar att städa och fixa fint.

  Reply
 • Haha, vad kul att höra <3 Kram

  Reply
 • I love how organized everything is! For some reason, I find it so satisfying to organize and declutter. I think it’s because I enjoy when things are neat and in their place, not all over! Your cupboards are so tidy and perfectly organized, I wish mine looked like that 😀

  http://www.beingisabella.com

  Reply
 • Thank you darling 😀 xxx

  Reply
 • Snyggt! Älskar också att organisera. Grovstädning kan jag avstå men sortera och slänga är så härligt.

  Reply
 • Haha, jag håller med, dammsuga och sånt är inte kul alls men det här älskar jag 😀 Kram

  Reply
 • Hahaha, jag är precis likadan! Känslan av ett nyorganiserat skåp är den bästa!

  Reply
 • Love it 😀 Kram

  Reply
 • Waow, vilken skillnad! Känns alltid så mycket bättre efteråt en sådan rensning och städning =)Skålarna som står överst på skåpet till höger var väldigt fina, vart är de ifrån?

  Reply
 • Visst gör det! Skålarna är från Ellos av märket Bloomingville. Kram!

  Reply