Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

08:05 | April 30, 2018

vecka 18 – Integration på Valborg, företagslogga och en resa till Alicante

veckans planer

Hej måndag! Årets kortaste arbetsvecka va? Haha! Nej, men det känns konstigt att det är röd dag en tisdag den här veckan. Jag gissar att många tar ut en klämdag idag va? Och jag jobbar från landet, så härligt. I eftermiddag kommer Carl-Johan, Uffe, Emma, Johan och Sofia ut till landet och äter Valborgsmiddag med oss och sover över. I morgon gör även Kristian, Stina, Maximilian, Oscar, Lina och Olivia oss sällskap för lunch så vi kommer bli ett stort gäng och två bebisar. Mattias som oftast sköter matlagningen i den här familjen har bestämt att vi ska grilla hela helgen, haha, japp han älskar det och vi andra klagar inte. På onsdag börjar den riktiga arbetsveckan och jag ska till kontoret och kommer köra min administrativa dag med en massa fix. På lunchen tar jag en paus och möter upp Sandra, det var alldeles för längesedan vi sågs så det ska bli mysigt. Jag och Matilda jobbar tillsammans torsdag och fredag den här veckan och på fredag ska jag även på tjejlunch med Stina och Lina och bebisarna, så jag får träffa dem två gånger den här veckan, lyx. På lördag ska vi på middag hemma hos Malin och Tebow i stan så det blir förstas helgen i stan på ett bra tag nu, det ska bli härligt faktiskt och jag passar på och njuter till fullo av stan innan sommaren kommer och vi flyttar ut till landet.

veckans tips

Jag är ett stort fan av Nema Problema Foundation som arbetar för stärkt integration här i Stockholm och idag smäller det. Nema Problema anordnar nämligen Stockholms största Valborgsfirande och integrationsfest. Den går av stapeln i Rålambshovsparken och de räknar med jättemånga deltagare, både svenskfödda och nyanlända. Jag är så imponerad av killarna som drog igång Nema Problema för bara något år sedan, de har gjort så mycket bra för vårt samhälle och fortsätter att överraska. Under kvällen kommer det att hända massa spännande grejer, bl.a. kändisframträdanden, körsång med en av Sveriges mest populära körer och dans från alla världens hörn. Dessutom kommer en rad olika integrationsinitiativ som sysslar med alltifrån kompismatchning till rekrytering finnas där för att fånga upp delatagare till sina verksamheter. Så om ni inte har några planer i kväll tycker jag att ni borde åka dit och glöm inte att sprida ordet vidare, här kan ni läsa mer om eventet!

veckans bästa

Ok, om allting går enligt plan den här veckan så sätter jag mig på ett plan på söndag och åker ensam ner till Alicante. Jag har nämligen kontakt med en fabrik där som verkar jätteduktiga och förhoppningsvis kan hjälpa mig att ta fram mina första ordentliga prototyper till mitt nya företag och blir det lika bra som vi har tänkt oss så kommer de även stå för produktionen framöver. Det är lite läskigt för nu börjar det verkligen kännas på riktigt. Tanken var egentligen att jag skulle hälsa på några fabriker i slutet av maj men jag är en otålig själ så jag såg till att frigöra ett par dagar i början av nästa vecka och nu hoppas jag att de har tid att ta emot mig, håll tummarna. Eftersom det kändes så bra i kontakten med den här fabriken så kände jag att jag inte har något att förlora, nu är det bara att köra på och hoppas på det bästa.

veckans utmaning

Om det nu blir så att jag åker till Spanien på söndag så har jag ganska mycket pusselbitar som måste falla på plats tills dess. Bland annat måste jag bestämma mig för en av loggorna jag har ritat upp, det är så svårt men jag ska nog även dra loggorna en extra gång via ett forum där man laddar upp sin idé och så får man tillbaka en massa förslag från frilansare och betalar endast för den man till slut bestämmer sig för. Så det är bland annat det jag kommer behöva lägga en hel del tid på den här veckan, det kommer bli en hel del kvällsjobb som det ser ut nu helt enkelt.

veckans låt

I Malmö efter studenten jobbade jag i Levis butiken på gågatan, där lärde jag känna Philip som också jobbade där ett tag och redan då var han otroligt engagerad i sin musik. Som ni vet så förlorade jag min mamma för några år sedan och Philip gick tyvärr samma öde till mötes förra året och nuu har han skrivit en jättevacker låt som han framför med sitt band Mos Isley, den heter Colorful Spectrum och ni kan lyssna på den här. Ibland önskar jag att jag var mer musikalisk, men istället för att kunna uttrycka mina känslor i låttexter och musik så får jag lyssna på andras låtar och det är väl ganska underbart egentligen, att vi alla är så olika men när det väl kommer till kritan kan vi alla relatera till texter om sorg, kärlek och saknad, sådana känslor som vi alla på ett eller annat sätt bär med oss.

6 kommentarer6 kommentarer om “vecka 18 – Integration på Valborg, företagslogga och en resa till Alicante”

  Hej Linn!
  Det låter spännande med fabrikerna. Vad heter forumet du talar om? Jag är precis i stånd av att ta fram en ny logotyp så det vore perfekt att lägga ut förfrågan där.
  Tack – och lycka till!
  Jenny

  Reply

  Hej Jenny, vad spännande med ny logotyp! Forumet heter Designcrowd.com, det är grymt! Kram och lycka till du också! 

  Reply

  Hej Linn! Vad heter detta forum? Håller på att öppna en liten affär o behöver börja jobba på min logga! Tacksam för svar <3

  Reply

  Hej, vad spännande med ny affär! Forumet heter Designcrowd.com, det är grymt! Kram och lycka till <3

  Reply

Genom att lämna en kommentar är jag införstådd om att eventuella personuppgifter som delas kommer att hanteras i enlighet med denna webbplats Integritetspolicy"

Leave a Reply

Your email address will not be published.

By submitting my comment I acknowledge that I have read the privacy policy and fully understand its content.