Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

15:27 | April 6, 2018

hårsnack

Hej! Ditt hår har blivit så fint och glansigt, det ser så välmående ut. Vad använder du för produkter och äter du något kosttillskott tex? Kram

Hej där! Tack snälla, jag är själv så nöjd med mitt hår just nu. Det enda jag egentligen har gjort annorlunda jämfört med de senaste åren är att jag slutade bleka mitt hår förra året. Jag har ju aldrig varit särskilt försiktig med mitt hår och använde alla frisörers värsta mardröm, nämligen blondspray, hehe. Det är ett spray som kostar runt 100-lappen och man sprayar i det i vått hår och låter det sitta i så länge man vill att blekningen ska verka. På förpackningen stod det att man kunde låta det vara i till nästa tvätt men jag brukade alltid skölja ur det några timmar senare så det inte fortsatte att bleka till nästa hårtvätt.

Jag märker redan att mitt hår mår så mycket bättre sedan jag slutade bleka det och jag började ju med det när jag var 15-16 år gammal så det kommer nog ta ett tag innan håret har återhämtat sig helt. Jag är ganska lat när det kommer till mitt hår och skönhet överlag (det var bl.a. därför jag snabbblekte mitt hår hemma och inte gick till en frisör) och jag är inget stort fan av att spendera en massa tid på skönhetssalonger. Det enda jag gör med mitt hår just nu är att jag har fortsatt med extensions. Jag använder keratin och min frisör Malin är världens bästa på att färgmatcha så att det ser ut precis som mitt egna hår, jag älskar henne! De håller hur bra som helst och det enda jag behöver göra är att gå till Malin en gång varannan eller var tredje månad för att byta ut dem.

Blonderingen slet ju väldigt mycket på mitt hår och det var främst därför som jag började med extenions, för att få det tjockare igen. När jag hade min egna hårfärg som ni ser ovan (ganska mörk men blir lätt solblekt) när jag var yngre så hade jag jättelångt och tjockt hår i mig själv. Moment 22 nu är dock att det kommer ta minst ett år utan extensions om mitt hår ska återhämta sig till sitt forna jag och jag vet inte om jag orkar det. Jag använder ju dessutom en hel del värmeverktyg i mitt hår, jag slarvar ofta med värmeskyddande spray och när jag fixar håret så ska det gå undan. Därför är jag skeptisk till om jag verkligen ska sluta med extensions, jag älskar ju att fixa håret och tycker nästan det är viktigare med ett snyggt svall än att sminka mig på morgonen.

Jag vet inte om det är värt ett helt år att inte känna mig bekväm i mitt hår för att låta mitt egna tjocka till sig, så länge jag bara behöver gå till frisören en gång i kvartalet så tycker jag att det kan vara värt den lilla tiden jag lägger på det. Jag äter inga kosttillskott för håret och använder inga produkter förutom hårspray och inpackning då och då. Jag älskar bl.a. Redken, Oribe, Maria Nila och Shu Uemuras inpackningar och jag har en inpackning ute på landet och en annan i stan så jag skiftar lite mellan de olika. Jag är lite nyfiken på kosttillskott för hår och naglar så om ni har någon erfarenhet av det så får ni gärna dela med er? Det vore kul att testa och se om det blir någon markant skillnad.


7 kommentarer7 kommentarer om “hårsnack”

  Hej!
  Ditt hår är underbart! Var jobbar Malin? Skulle älska ett liknande svall till mitt bröllop i sommar :)!

  Trevlig helg

  Reply

  Hej! Hade samma plan för mitt hår men som sagt sliter ändå värmen en del. Tycker faktiskt inte det är värt att gå utan löshår då ett vanligt ofärgat skandinaviskt hår (även om det är tjockt) ofta blir lite svårare att styla (pga ofärgat), samt att ”styvheten” i löshår ej går att få naturligt för de flesta skandinaver. Så hade behållt löshåret om jag var du 🙂 Ser fantastiskt ut!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här