Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

08:05 | April 3, 2018

drömmiga Marbella Club

Marbella club recension

Välkomna till drömmiga Marbella Club!

I det här lilla paradiset på jorden bodde vi de sista tre nätterna under vår Marbella-vistelse. Jag var och åt middag på Marbella Club en gång för runt 7-8 år sedan och tänkte redan då att jag verkligen ville bo här någon gång och som tur var så var Mattias lika nyfiken som jag på att uppleva Marbella Club.

linn herbertsson

På den här mysiga terrassen åt vi frukost i solen varje morgon…

Marbella club breakfast

…och min favoritstation på frukostbuffén blev snabbt juice-stationen. De hade flera nyttiga juicer att välja mellan, lyx!

marbella club review

Marbella Club är ganska stort och sträcker sig från gatan som går mellan Puerto Banus och Marbella och ända ner till stranden där en av hotellets pooler ligger. Där åt vi deras helgbuffé första dagen vi checkade in.

Marbella club breakfast

Jag är ju en riktig liten ‘sockerist’ som jag brukar kalla det och hotellfrukostar är egentligen livsfarliga för mig för om jag startar dagen med sötsaker så fortsätter jag att äta socker resten av dagen. Det blev en och annan pannkaka som slank ner under helgen och så mycket frukt och bär för att kompensera, haha.

Marbella club

Både frukostbuffén och lunchbuffén nere vid vattnet var helt magiska, däremot tog de 90 euro per person för lunchbuffén nere vid stranden.

Marbella club hotel

Den innehöll hummer och allt gott man kan tänka sig men både jag och Mattias var överens om att den tyvärr inte var så pass bra så att den var värd nästan 1000 kronor per person. Det var inte heller inkluderat dryck men jag antar att man betalar för den magiska atmosfären och läget vid stranden och det får tio poäng!

marbella club

Så här ser Marbella Club ut…

marbella club

…nere från den här piren där man kan ligga och sola på sommaren. Det var 20 grader nästan hela veckan men fortfarande lite för kyligt för att ligga här där det fläktade ordentligt.

marbella club beach

Alltså, den här utsikten! Jag får så mycket längtan tillbaka när jag ser den här bilden.

marbella club

Jag gick flera långpromenader längst med strandpromenaden som sträcker sig hela vägen från Puerto Banus, förbi Marbella Club och vidare till Marbella. Det är 3,5 km till Marbella Stad från Marbella Club och 4,5 km till Puerto Banus.

marbella club pool

Jag älskar den här drömmiga lilla bron över poolen, tyvärr passar det inte riktigt i svenska skärgården, annars hade jag banne mej velat bygga en över poolen på landet, hehe.

marbella club gym

På området finns en jättemysig skönhetssalong, en holistisk studio där de hade yogapass och nutritionist och ett magiskt gym där jag tränade varje dag.

marbella club

När man går runt i alla mysiga gångar mellan rummen och husen så känns det nästan som att gå i en botanisk trädgård, de har så många olika trädarter och växter och de har till och med en köksträdgård där jag gick runt och fick så mycket inspiration.

marbella club room

Och det bästa av allt, rummen! Vi trivdes så otroligt bra i vårt ljusa fina rum.

marbella club rum

De hade verkligen tänkt på varenda detalj…

marbella club rum

…och här i vår mysiga soffhörna hade vi filmkväll den kvällen då Mattias var lite krasslig.

marbella club room

Jag älskar hotellrum som man verkligen kan tänka sig att hänga i så att man inte behöver känna sig stressad och hela tiden vara ute och iväg när man är på semester.

marbella club

I stora huset där receptionen ligger så hittar man även den här salongen, hur fantastisk?

marbella club

Överallt stod det färska buketter och doftade…

marbella club

…och jag gillar verkligen när man inreder hotell som ett hem, det blir så mysigt!

marbella club

När man gick genom stora huset så hamnade man på världens mysigaste innergård med en fontän och här kunde man sitta på kvällen och ta en fördrink.

marbella club

Ah, jag vill ha ett semesterhus i framtiden som ser ut exakt så här!

marbella hotel

Lite gammeldags och dekadent och så ska huset finnas kvar i vår släkt under flera generationer. Drömma får man va? Hehe…

marbella club

Mattias kände sig ganska klar med Marbella Club och kan tänka sig att testa systerhotellet Puente Romano om vi åker till Marbella en nästa gång. Jag däremot har redan hittat mitt drömhotell i Marbella så vi får se vem som vinner helt enkelt, haha.

Tack för den här gången Marbella Club! Jag hoppas vi ses väldigt snart igen.


5 kommentarer5 kommentarer om “drömmiga Marbella Club”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • My god så fint och lyxigt!! Vilket hotell va. Men nära 1000 kronor för lunchbuffé…?

  Reply
 • Ser magiskt ut men en snabb lik på hemsidan klargjorde att det inte kommer vara något jag någonsin har råd med haha!
  Dock så funderar jag och min sambo på en halv-spontan resa till marbella över valborg men jag får inte riktigt grepp om områdena. Är puerto Banus också Marbella? Eller är det liksom ett eget område? Ska man sikta på att bo inne i marbella eller i puerto Banus? Tar gärna emot tips! Kram

  Reply
 • Hej bästa! Ja precis, många åker till Puerto Banus och säger att de ska till Marbella så det är lätt att bli förvirrad, hehe. Många svenskar har hus i närheten av Puerto Banus och då bor man i områden så som Nueva Andalucia, San Pedro som ligger runt Puerto Banus som egentligen är en liten hamn ca 15 minuter från Marbella Stad. Marbella Club ligger på Avenida Bulevar Príncipe Alfonso precis mittemellan Puerto Banus och Marbella Stad. Där omkring ligger också många av de trevliga restaurangerna och strandklubbarna så mitt tips är att bo någonstans mellan Puerto Banus och Marbella Stad så kommer ni ha nära till allt. Skulle jag vara tvungen att välja mellan de två olika så hade jag valt att bo nära Puerto Banus, det är så mysigt. I Marbella Stad borde ni besöka Gamla Stan och Plaza Los Najanjos, supermysig men annars tycker inte jag att Marbella Stad är särskilt spännande. Puerto Banus med omnejd är mycket härligare. Hoppas ni får en fin resa och säg till om jag kan hjälpa till med något mer, kram!

  Reply
 • Ser fantastiskt ut 🙂 Kan tänka mig att fira min kommande jämna födelsedag 2019 där. Problemet är att jag vet inte riktigt om det är rätt tid att åka till Marbella första veckan i mars. Är vädret hyfsat bra? Är allt öppet? Är priserna lägre? Har många frågor 🙂 Skulle bli jätteglad för svar och lite tips. Tack för bra sida!
  Åsa

  Reply
 • Hej Åsa,
  tack för din kommentar!
  Oj, så svårt att säga, det kan vara 15 grader och sol över jul och nyår i Marbella, men det kan också vara regnigt och några ynka grader. Mars är nog också väldigt olik från år till år men vi hade ju 20 grader och sol i slutet av mars så vem vet. Däremot är det många restauranger och annat, framförallt nere vid stranden som öppnar först runt påsk så med risk för att ni tycker det är lite för lugnt så skulle jag nog åka dit någon gång runt påsk istället. Det är lite dyrare under påskveckan men sedan är det ok priser på flyg och boende fram till sommaren igen innan det blir högsäsong. Bara hör av dig om du har fler frågor! Kram

  Reply