Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

09:13 | April 1, 2018

3 boktips till en dag på stranden

linn herbertsson

Hej söndag! 

Vi hade en dag med dåligt väder i fredags men sen har det varit strålande sol och upp mot 20 grader igen så ungefär så här har min helg sett ut. Jag har legat nere vid stranden och plöjt en massa magasin och lyssnat på böcker.

Minns ni mitt samarbete jag gjorde med Readly i höstas? Jag har haft så mycket användning för den appen och nu har jag max ett eller två magasin med mig på resan och resten läser jag i mobilen, klockrent.

linn herbertsson

Jag har bland annat legat och scoutat en massa snygga plagg som finns i butik just nu, nästa helg ska vi vara hemma i stan och jag ska unna mig en shopping-tur. Jag minns inte senast jag strosade runt i stan och kollade i butiker så det ser jag verkligen fram emot.

Något annat jag ser fram emot är när Arket slår upp portarna i Stockholm, enligt H&M kommer det bli någon gång “tidigt i sommar”. Har ni kikat in deras hemsida? De har så mycket fint och jag älskar det klassiska och stilrena uttrycket, jag tror att Arketkommer bli en ny favorit för min del.

linn herbertsson

Främst när jag reser men även när jag är på hemmaplan så brukar jag hålla utkik efter vad människor bär med sig för böcker. Ibland kikar jag över någons axel på flygplanet och det bästa stället att leta boktips är på stranden eller vid poolen för där läser alltid folk. Det är lite svårare idag eftersom så många läser eller lyssnar på böcker i mobilen så då gäller det att få en skymt av mobildisplayen utan att bli för närgången och verka för konstig, haha.

Senast i fredags satt det en man när jag åt lunch vid poolen och läste en bok. Han var ensam precis som jag, hade en stor ryggsäck med sig och sippade på ett glas rosévin samtidigt som han vände blad i sin bok i en rasande takt. När han så småningom la ner boken lyckades jag få en skymt av titeln som också blir mitt första boktips här nedan.

linn herbertsson blogg

3 boktips

– Norwegian Wood av Haruki Murakami

Jag läser sällan helt skönlitterära romaner då jag helst läser för att lära mig något mer handfast men i fredags när jag satt och läste min bok Homo Deus så blev jag bara så trött på att ta in all fakta och historia som jag annars älskar. När jag såg vilken bok mannen vid poolen var så intresserad av så letade jag genast upp Norwegian Wood i min Storytel-app och har snart kommit halvvägs. Jag vet att jag har tipsat om boken The Goldfinch tidigare och jag skulle säga att det här är lite samma stuk. En vacker beskrivning av en ung mans liv, kärlek och 60-talets Japan. Så jag lär mig ändå lite om något jag vet i princip ingenting om sedan tidigare. Det jag fastnade för i början av boken var när huvudpersonen talar om hur hans vän gick bort, hemskt va? Det var samma sak med The Goldfinch, de delarna som verkligen berör mig i böcker nuförtiden handlar ofta om döden och sorg, för det kan jag verkligen relatera till. Annars handlar boken mestadels om kärlek och relationer och Murakami skriver på ett väldigt enkelt men vackert sätt!

– Sapiens – en kort historik över mänskligheten av Yuval Noah

Det här är nog den bok jag har citerat flest gånger någonsin! Jag älskar den här boken och här kan vi snacka om att få lära sig ett och annat. Sapiens förklarar den evolutionära utvecklingen fram tills idag. Det är så otroligt intressant och som ni vet har många av mina vänner fått barn den senaste tiden, vi har många gånger förundrats över hur hjälplösa våra bebisar är när de föds och bl.a. varför människobarn föds så outvecklade beskrivs oerhört bra i boken. Också varför ungefär 70% av allt vi talar om är skvaller, varför vi började leva i samhällen och hur vi utvecklade vårt språk. Jag vill inte avslöja något för er utan ni måste läsa boken! Homo Deus som jag läser just nu är uppföljaren till Sapiens, jag har inte kommit så långt i den ännu så jag vågar inte uttala mig men den verkar minst lika intressant som Sapiens och handlar mer om människan idag och framtiden. Så intressant!

– The 7 Habits of Highly Effective People av Stephen R. Covey

Det här är en typisk “Linn-bok”! Jag älskar att läsa om och inspireras av hur jag kan bli en bättre människa och i det här fallet mer effektiv. Jag vet inte hur många liknande böcker jag har läst men jag har en anteckning i min mobil där jag skriver ner allt jag vill komma ihåg så att jag kan gå tillbaka och läsa det igen. Så bra pepp och motivation! Jag älskar att få ett nytt sätt att tänka som kanske är bättre än sättet jag har tänkt på tidigare och det är den här boken så bra på. Något jag verkligen tog åt mig av var i början av boken när de skrev om hur man borde vila innan man blir trött. Jag är verkligen en sådan person som bara kör på och om jag blir trött fortsätter jag bara tills tröttheten går över, tydligen väldigt ineffektivt om man ska tro på vad de skriver i den här boken och det har verkligen fått mig att tänka om den senaste tiden. Läs den och inspireras!

Om ni har något boktips som jag bara inte får missa så får ni gärna lämna en kommentar!


2 kommentarer2 kommentarer om “3 boktips till en dag på stranden”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Vad kul med boktips! Ska absolut spana in Sapiens, så intressant! petter stordalens bok -min hemlighet och Percy barneviks bok -Ledarskap 200 råd är två av mina favoriter. Väldigt läsvärda!

    Reply
  • Tack för tipsen, jag har läst Stordalens bok och tyckte verkligen om den men Barneviks bok har jag inte satt tänderna i ännu, det ska jag göra! 

    Reply