Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

08:28 | March 29, 2018

Önskerubrik – Mina vänner

Jag har en hel del vänner som är som familj för mig! Det är Sofia och Maria som jag har känt sedan tonåren och som är som systrar för mig. Mitt ex Martin, vi får alltid höra att vi är så otroligt lika vilket jag måste erkänna att vi också är, både utseendemässigt och i sättet men jag skulle inte vilja kalla honom för bror för det vore lite äckligt med tanke på vårt förflutna, haha.

Johan som var en av de första jag lärde känna när jag flyttade till Stockholm är nog den personen som känner mig bäst och vet precis hur jag tänker och fungerar utan att jag egentligen behöver säga något, vi kan bara titta på varandra och så vet vi vad den andra tänker. Nu är han förlovad och vi har redan börjat snacka svensexa, Johan har nämligen alltid varit mitt självklara val som Man of Honor om jag någon dag gifter mig och jag hoppas att Johan och Sofia gifter sig ganska snart så att jag får börja axla rollen som Best Woman, jag längtar!

Det jag värdesätter högst hos Johan som vän är att han alltid får allting att kännas möjligt och som att världen ligger vid våra fötter. Han är en superoptimist och det älskar jag honom för. Ofta har vi fått höra att en kille och tjej inte kan vara så bra vänner som vi två är men nu har vår vänskap varit lika stark i snart tio år och jag har svårt att se att det finns något som någonsin skulle kunna komma emellan oss två.

Mikaela och Jonathan är vår la familia, Mikaela har jag gått på samma skola som i gymnasiet och Jonathan är hennes man från Mexico som har blivit som en bror för mig. Vi kommer från så olika bakgrund men tänker otroligt lika och det finns ingen jag kan skratta med så mycket som med Jonathan.

Mikaela har blivit som min tredje syster och hon har blivit den fjärde länken i vårt lilla tjejgäng som tidigare bara har varit tre. Cecilie, min norska älskling som jag lärde känna genom Johan och som nog är den av mina vänner som är absolut mest lik mig. Vi har ofta fått frågan om vi är systrar och vi har många liknande drag men vi har också väldigt liknande grundvärderingar och sätt att tänka på.

Stina och Kristian är det senaste tillskottet till vår familj, och lilla Maximilian så klart. Jag kan inte riktigt beskriva mitt band till Stina, det bara finns där och är så otroligt självklart. Om Maria, Sofia och Mikaela är som mina jämngamla systrar så är Stina min storasyster, hon har ett så avslappnat och fantastiskt sätt som ger mig så mycket lugn och trygghet, underbara människa.

Och så Oscar och Lina som vi började hänga med mer ungefär samtidigt som med Kristian och Stina, Oscar är en av de första jag lärde känna i Stockholm (kuriosa: då han drev nattklubb med mitt ex) och jag älskar att vi har börjat umgås mer för både han och Lina är världens härligaste. Snart får de en dotter som blir nästa tillskott i järngänget och i sommar har vi både häng på Gotland och massa häng i Skärgården att se fram emot.

Michaela och Damon är i och för sig det nyaste tillskottet nu när jag tänker efter, vi har inte ens hängt ihop i ett år och även om jag och Michaela har känt varandra mycket längre än så så är det sedan vi flyttade in på kontoret och introducerade våra killar för varandra som vi har kommit varandra väldigt nära. Jag älskar att ha Michaela mitt emot mig under dagarna, vi pratar allting mellan himmel och jord och jag får mig ofta både en och två nyttiga tankeställare när jag hänger med henne vilket jag älskar!

Sandra som jag pluggade tillsammans med kommer alltid vara en av mina närmsta! Vi var oskiljaktiga under studieåren och hjälp vad vi festade, haha! Under flera år under vår utbildning gick vi ut i princip onsdag, torsdag, fredag och lördag. Det var med Sandra vid min sida som jag lärde känna i princip halva Stockholms uteliv och byggde upp mitt nätverk, haha. Oförglömliga minnen och även om vi inte hinner ses lika mycket som vi gjorde under universitetsåren så hörs vi fortfarande flera gånger varje vecka.

Om jag ska rannsaka mig själv så skulle jag säga att det tar ett tag att lära känna mig på djupet, eller rättare sagt innan jag släpper in någon på riktigt. Jag kan vara ganska transparent och öppen med mycket men jag behöver ett tag på mig innan jag räknar någon till min innersta krets. När du väl är inne så finns det däremot ingenting jag inte skulle göra för vår vänskap och jag gör ingen skillnad på familj och vänner.

Jag har ofta varit bekant eller vän med någon ett bra tag innan vi blir bästa vänner och jag gillar när en relation får ta lite tid på sig att utvecklas. Jag tycker dessutom att det är viktigt att ha förståelse för att många i vår ålder idag lever väldigt upptagna liv, många har redan sitt umgänge och sin innersta krets som de ägnar mestadels av sin fritid åt.

Det betyder ofta att man inte hinner hänga lika mycket som man kanske hade velat och jag har många sådana vänner i mitt liv som jag anser mig vara väldigt tajt med men som jag inte hinner umgås lika mycket med, bl.a. på kontoret, Joanna, Petra och Daniel är några av dem och Jossan (på bilden) som jag delade rum med i Thailand. Alltså, den godingen hade jag kunnat skriva ett helt eget inlägg om, haha. Vi fann varandra verkligen i Thailand och Jossan har helt klart blivit en av mina favoritmänniskor sedan dess!

Vilken underbar önskerubrik förresten! Jag har en liten lista med Önskerubriker från er läsare som jag har sparat i min dator så om ni har någon rubrik ni vill lägga till i listan kan ni lämna en kommentar. Jag gillar verkligen det här upplägget, där ni får vara med och bestämma på vilket sätt ni vill lära känna mig bättre och jag ska sikta på ungefär ett Önskerubriks-inlägg i veckan framöver.

Puss & kram!

4 kommentarer4 kommentarer om “Önskerubrik – Mina vänner”

  Hej ! Hade varit kul om din sambo Mattias skrev ett inlägg om dig.
  Första gången ni sågs , beskriva vem är Linn 🙂

  Nästa önkerubrik hade varit kul om någon av dina närmsta vänner intervjuar dig , och du får svara på hon/hans frågor.

  Grattis i efterskott ! 🙂

  Reply

  Jag vill också jättegärna läsa ett inlägg av din sambo om dig.

  Andra önskeinlägg skulle vara ett om din syn på ekonomi och ett om yoga/träning där du man får läsa dina tankar på djupet! Kram

  Reply

  Jag ska se vad han säger! Och jag har sparat dina andra önskemål i min lista. Tack så mycket <3 Kram

  Reply

Genom att lämna en kommentar är jag införstådd om att eventuella personuppgifter som delas kommer att hanteras i enlighet med denna webbplats Integritetspolicy"

Leave a Reply

Your email address will not be published.

By submitting my comment I acknowledge that I have read the privacy policy and fully understand its content.