Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

08:04 | January 16, 2018

acaibowl med blåbär och jordnötssmör

God morgon! 

Hur mår ni idag? Jag mår fint, så mycket piggare än igår och jag kickstartade min morgon med en acaibowl så att jag har en massa energi inför mitt 3-timmarsmöte nu under förmiddagen. Var det något jag lärde mig när jag gjorde smoothies förra året så är det att det måste gå snabbt! Under helgen kan jag lägga lite extra tid på att få i mig goda smoothies men i veckorna får inte ingredienserna vara för många eller receptet vara för krångligt.

Så nu har jag alltid kylen full av Acai-block som man kan beställa via nätet eller köpa i välsorterade mataffärer. Blocken är fullproppad med nyttigheter och helt utan tillsatt socker! Egentligen kan man strunta i blåbären i mitt recept men jag gillar att fylla ut lite med det jag har hemma. Om ni vill vara extra nyttiga så läste jag dessutom i boken Food Pharmacy att man ska köpa omogna, gröna bananer. När bananen börjar mogna (bli gul) så bildas socker i bananen och omogna bananer är därför nyttigare. Jag kör lite varannan gäng för det är så gott med mogna bananer, hehe.

Recept acaibowl 

1 Acai-block, jag använder de här 

1 dl frysta blåbär 

2 dl mandelmjölk

1 banan

Topping 

Färska blåbär 

Kokosflingor

Jordnötssmör, det här är min favorit


9 kommentarer9 kommentarer om “acaibowl med blåbär och jordnötssmör”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Så gott

  Reply
 • Mår jättebra även om jag sov rätt dåligt inatt. Började dagen med att åka skidor på Stadion innan jobbet.

  Reply
 • Åh låter magiskt, kram!

  Reply
 • Har du dina acaiblock i kylen? hålöer de sig?

  Reply
 • Nej, jag har mina acai-block i frysen, jag har en hel låda fullproppad, Mattias är så trött på mig och mina frusna bär, haha, kram!

  Reply
 • Är helt med dig på att det måste gå snabbt på morgonen, därför är jag superdålig på att variera mig. Får ta mig i kragen och göra lite smoothies helt enkelt 🙂
  Men man har väl konstaterat att acaibär inte alls är så nyttiga som de påstås vara? Satsar på blåbär istället, nyttigt och så finns det ju lokalt. Känns synd att frakta matvaror runt hela jorden när det finns lika bra alternativ här hemma.

  Reply
 • Aha, det har jag missat? Om du hittar någon länk till artikeln får du gärna lämna en kommentar 🙂 Kram!

  Reply
 • Tips, dina bilder är så stora kan knappt se en bild hel på min mac 31, hade gärna sett dom lite mer på avstånd än typ se en smothie uppdelat på två skroll 🙂

  Reply
 • Hej Jennie, det är därför jag främst lägger upp liggande bilder men ibland är det kul att variera med ståendes och de majoriteten läser bloggen från mobilen idag och där blir det bra överblick. Kram <3

  Reply