Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

08:08 | January 8, 2018

min lediga vecka dag för dag

Hej bloggen, jag har saknat er!

Det känns fantastiskt att vara tillbaka och jag känner mig mer laddad än någonsin för ett nytt bloggår, det var en veckas välbehövd semester men det har så klart varit fullt upp ändå, hehe. Ni känner ju mig och jag blir lätt rastlös, en dags slappande med en bra bok sedan var jag igång igen och jag har fått en massa gjort. Sådant jag inte hinner med när jag jobbar i full fart så jag är väldigt nöjd och glad!

Oavsett så var det väldigt nyttigt för mig att få lite distans och inte behöva uppdatera bloggen några gånger om dagen. Det är lätt att hamna i vissa mönster och jag ser tydligt ett mönster hos mig själv i att jag lägger väldigt mycket fokus på bilder och att planera mitt innehåll till bloggen. Det gör att de lite mer spontana inläggen där jag skriver av mig får ta stryk och uteblir.

Jag kom faktiskt fram till exakt samma sak som förra året när jag tog en veckas semester, att jag ska avsätta mer tid för att skriva i år. Jag vill ha mer återkommande teman i bloggen och att lägga mer tid på innehållet i form av text även om jag vill hålla samma kvalitet på mina bilder som hitintills och hela tiden bli bättre. Det kommer ske en hel del förändringar i min blogg under 2018 och snart kan jag berätta allt för er, jag längtar!

Så här såg min lediga vecka ut:

Dag 1 ★ Då var jag fortfarande ganska trött efter Nyårsafton och tog sovmorgon vilket jag annars sällan gör. När jag vaknade blev det långpromenad med Charlie, ett yogapass och så städade jag hela huset. Det är det viktigaste jag vet när det är dags för ett nytt år, att allt är rent och fräscht runt omkring mig så att jag känner mig extra peppad.

Dag 2 ★ Jag fortsatte att städa lite, jag packade ner alla julgrejer och slängde ut julgranen, så skönt! Annars blev det en långpromenad med Charlie och så läste jag Mikaelas bok. Riktig slapp dag helt enkelt.

Dag 3 ★ var jag faktiskt tvungen att jobba med ett Instagram-samarbete som jag hade deadline på dagen därpå. Det är en film till mitt samarbete med H&M som kommer upp på min Instagram i slutet av veckan. Mattias hjälpte mig att filma några klipp med vår drönare och jag är så nöjd med resultatet. Det finns inget roligare än att skicka in ett samarbete till våra säljare och kunden som man själv är riktigt nöjd med.

Dag 4 ★ Då regnade det hela dagen så jag gick och tränade och sedan bestämde vi oss för att åka in till stan vid lunch. Vi hämtade ett paket med gardiner som jag har beställt till sovrummet och lite kläder jag ska ha med mig till Thailand. Det känns så konstigt att köpa sommarkläder mitt i vintern, hehe. Vi passade på att köpa med oss fika och åkte hem till Stina så att jag fick pussa lite på Maximilian.

Dag 5 ★ Då saknade jag bloggen så mycket så att jag satte mig och skrev lite under morgonen, mest för att, sedan får jag se om det blir något inlägg av det. Jag började mäta upp gardinerna och var en sväng i Värmdö Centrum för att köpa hängare och strykband så att jag slipper sy, vi har ingen symaskin och det har aldrig varit min starka sida. Jag hoppade av syslöjden i sjuan och sedan körde jag träslöjd resten av högstadiet, haha. På kvällen körde vi finmiddag tillsammans med Michaela och Damon. Stadsråttor som vi är, jag och Mattias, så började vi sakna att gå ut och äta på restaurang så vi gjorde vårt bästa för att få till restaurangkänslan fast hemma. Världens mysigaste kväll!

Dag 6 ★ åkte Michaela och Damon hem och jag packade mina väskor och började förbereda lite för vår roadtrip till Orsa som jag fick i julklapp av Mattias. Vi kollade upp en massa bra poddar och P3-dokumentär som vi kunde lyssna på under vår 4 timmar långa bilfärd. Vid lunch flyttade vi in till stan för att förkorta körtiden lite.

Dag 7 ★ och igår bar det av mot Orsa Grönklitt, vi bilade halva dagen, stannade för lunch när vi närmade oss och kom fram till stugan på eftermiddagen. Nu är jag så laddad för snö och inte bara några ynka snöflingor som hemma, här är hur mycket snö som helt, woho!

Och vet ni vad jag har saknat allra mest under min blogglediga vecka? Jo, era kommentarer och att få prata med er varje dag! Berätta gärna vad ni har haft för er den senaste veckan. Är ni ute och reser, jobbar, pluggar? Jag vill veta allt, hehe!

9 kommentarer9 kommentarer om “min lediga vecka dag för dag”

  Välkommen tillbaka från semestern, jag har saknat dig och igår var jag inne och kollade om det kommit något nytt inlägg. Tänkte att det gått en vecka igår så jag hoppades även om jag misstänkte att du skulle börja idag. Så lite besviken igår även om jag väl halvt förstod att det inte skulle vara något inlägg igår =)
  Jag har ägnat den senaste veckan åt jobb men nyårsdagen sökte jag faktiskt ett nytt. Jag vet inte om jag kommer att få det kvalificeringsmässigt eller om jag får det om jag rent tidsmässigt kan komma överens. Jag jobbar på kontrakt just nu nämligen och det är verkligen helt värdelöst för min del för jag får liksom ingen ro i kroppen när det gäller ledighet, hur mycket jag ska jobba etc + att det är extremt dålig löneutveckling. Mitt eget fel som skrivit på från början så klart men nu är läget som det är och då får jag försöka att göra något åt det.
  Jag har även läst en bok om yoga, kollat upp hur och när jag kan börja med det (1 mars) plus skickat efter en cd-bok med yogaövningar att kunna börja med hemma och fixat med hemmet tillsammans med min sambo. Julen är utstädad och jag planerar hur 2018 ska bli bättre än 2016 och 2017 samtidigt som jag jobbar på med det arbete jag faktiskt fortfarande har.
  God fortsättning till dig och alla läsare ❤

  Reply

  Hej Li! Åh tack fina du och jag saknade er jättemycket också. Vilka härliga veckor du hade och det låter som du har riktigt fina och vettiga mål inför 2018. Lycka till med allt! Kram <3

  Reply

  Vad har jag haft för mig?
  Just nu befinner jag mig i Palma på Mallorca. Har tagit tjänstledigt ett år från mitt jobb för att min sambo fått jobb här så vi provar på att bo här ett tag och får se hur i gör. Pluggat en intensivkurs i spanska under tre månader fram tills mitten av december. Nu ska jag hem en vända om två veckor för en intensivkurs i körkort innan jag åker hit igen och fortsätter med spanska på distans.
  Vi har haft lite besök hemifrån under jul och min sambo har varit ledig vilket varit skönt, men nu började han jobba igen förra veckan, och jag hade ju inga lektioner att gå till längre nu när kurserna var slut, vilket resulterat i att det känts väldigt tomt. Blir också rastlös lätt och hade tänkt sitta och repetera spanska nu fram tills att jag åker till Sverige igen. Förra veckan var det fint väder här så passade på att ta lite strandpromenader och satt ute på uteserveringar i hamnen och pluggade lite. Låter kanske härligt men fortfarande hade jag lite småångest. Känner mig ”lat” och ensam. Ibland blir jag arg på mig själv för att jag inte alltid kan njuta av att vara här utan av att behöva få ångest av att känna mig lat… Något jag jobbar på. Men jobbigast är känslan av tomheten och ensamheten som bara hugger tag i mig ibland, även när jag haft intensivkursen. När lektionerna varit slut vill man ju inte bara gå hem och stänga in sig i en lägenhet. Har försökt att sätta mig ute på caféer och plugga bara för att slippa känna mig ensam. Ibland gör tomheten också det svårt för mig att motivera mig själv till att hitta på saker, det är som att jag vissa stunder bara kommer på mig själv att sitta och stirra ut i tomma intet, men då tvingar jag mig själv att ta tag i mig själv, som ofta resulterar i att ”göra något nyttigt”, som att plugga fast jag vet att jag också borde göra andra saker för att komma ut och träffa lite nya människor och så vidare. Just kravet på mig själv att jag måste göra något ”nyttigt” som att plugga hela tiden bara för att inte känna mig lat är jobbigt. Sedan oroar man sig för mycket över framtiden har jag märkt. “Kan jag lyckas få jobb här?” “Vill jag stanna här?” “Vad händer ”om”?”. Ena stunden har man massa idéer och det känns som det finns alla möjligheter, nästa dag känner man helt tvärtom. Nu var det jag som fick skriva av mig lite haha, tack Linn och hoppas du får en fortsatt bra start på det nya året.

  Reply

  Haha, vad härligt att du fick skriva av dig lite Ida och jag är så glad när jag får lära känna er bättre och får veta mer om er läsare och era fantastiska liv. Palma låter ju som en dröm och vad häftigt att ni får bo där ett tag, njut! Lycka till med allt du tar dig för och jag känner igen mig i det du skriver om att man måste kämpa för att njuta här och nu, något vi kan jobba på att bli bättre på tillsammans. Tack för peppen och din fina kommentar. Massa kramar!

  Reply

  Äntligen!! Har saknat dig 🙂 Har kikat in här varenda dag ändå i hopp om att du uppdaterat (även om du verkligen är värd semester)! Spännande med ett nytt år! Stor kram

  Reply

  Låter som du haft en riktigt härlig ledig vecka 🙂 Min kille och jag har varit i NYC där vi firade nyår, shoppade, åt fantastisk matblogg drack goda drinkar – så himla mysigt trots den bitande kylan och att vi blev insnöade och kom hem en dag senare än planerat pga snöstormen… Nu känner jag mig laddad för en veckas tjänstledighet för lite tentaplugg och sedan dra igång arbetsåret 2018 🙂
  När åker du till Thailand? Några mer resor inplanerade 2018 redan?
  Kram 🙂

  Reply

  Åh vad underbart det låter med NYC. Vi var i Thailand 21-29 januari och det var en helt fantastisk resa och ett äventyr. Just nu har vi bara Åre inbokat över sportlovet och så blir det antagligen en weekend i Marbella över påsk, det ska bli så härligt! Har du några resor inplanerade? Massa kramar och ta hand om dig!

  Reply

Genom att lämna en kommentar är jag införstådd om att eventuella personuppgifter som delas kommer att hanteras i enlighet med denna webbplats Integritetspolicy"

Leave a Reply

Your email address will not be published.

By submitting my comment I acknowledge that I have read the privacy policy and fully understand its content.