Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

08:52 | October 6, 2017

svar på läsarfrågor, del 2

Tack för en fin blogg! Btw känner samma med kompisar som ska ha barn, man får helt plötsligt ett annat perspektiv på världen. Var kommer den beiga tröjan ifrån du har på bilden? Kram Josefin

Hej Josefin, min tröja är av märket Dorothee Schumacher och kommer från Pret a Porter som ligger på Humlegårdsgatan här i Stockholm. Kram!

Fattar inte syftet med events som detta. Du o dina polare får en gratis frulle. Förväntas vi som läsare vilja köpa dessa produkter efter att ha sett det du skrivit? Vad vinner företagen på att låta er käka frukost? Det är ju dessutom samma personer på alla events?

Hej där! Jag tror att företagen tänker mer långsiktigt med events som detta, inte bara att sälja produkter kortsiktigt utan att bygga en relation med bloggare och framförallt att få oss att gilla produkten. Många bloggare jobbar mycket mer involverade i modebranschen än vad jag gör och för dem är sådana här event jätteviktiga för att bygga relationer och ha koll på det senaste. Själv lägger jag inte upp för mycket produktbilder från event som dessa, hittar jag t.ex. en tröja som jag älskar och använder massor sen så tipsar jag ofta er om den sen i t.ex. en dagens outfit istället. Det är bra att du undrar och ifrågasätter och är det något annat så får du gärna lämna en kommentar igen.

Visa gärna vad du köpte, man blir ju nyfiken på deras nya kollektion (antar det är syftet med eventet som ngn efterfrågar? dvs att visa de nya plaggen.Kan förstå lite vad ”Mickis”menar och att det sällan visas i bloggar VAD som visades på eventet, utan mer blir fokus på bilder på mat & mingel ist, vilket ju inte säger läsaren särskilt mkt eg.)

Den ena presenten (ett par små cashmere-strumpor till Marias dotter som kommer i januari) är redan i London och den andra presenten ska jag ta en bild på innan jag skickar och min nya tröja kommer upp i en dagens outfit snart. Och jag förstår hur du tänker angående eventen, jag försöker mer visa upp det som en del av min dag och mitt jobb än att det ska bli för mycket produktfokus men ni kanske vill ha mer sådant? Bra input!

Är detta Osmo i färgen grafit? Ser sååå snyggt ut på bilderna!! Vi ska göra om golven hemma och har bestämt oss för Osmo men det är så sjuukt svårt att veta vilken färg man ska välja för att få till rätt nyans haha…

Hei, Hvilken farge nyanse har du brukt til gulvet. Veldig fint! 

Hej där, på de här bilderna är golvet behandlat två gånger med olja och pigment i färgen grafitgrå från Osmo men det ser mycket mörkare ut på bild än vad det gjorde i verkligheten så ett tips är att göra tester innan ni bestämmer er.

Tips, en färgbomb skulle kunna hjälpa dig att dämpa det flammiga! Kolla i Elins blogg hon har massa bra tips!

Åh, jag vet knappt vad en färgbomb är? Haha! Men det låter ju väldigt bra men Elin vem? Kram!

Kan det vara Osmo Ebenholt som är namnet på den mörkbruna nyansen? Vet du förresten om ni har ekgolv, eller vad det är? Så JÄKLA snyggt!!!

Hmm nej, jag minns det om jag hör det men jag ska maila vår byggare nu och återkommer! Yes, det är ekgolv vi har. Tack snälla!

Supersnyggt! Hur stor är er lägenhet? Kram

Tack! Den är 117 kvm, kram!

Hej Linn! Jag har tänkt på detta förra gånger och nu måste jag skriva ngt. Det är många gånger du har svårt att hitta på ”veckans sämsta”, vilket är helt fantastiskt! Men Istället för att sitta och försöka hitta på något dåligt, vänd på det och säg veckans utmaning. Det kan ju vara ngt tråkigt utmanande, eller roligt utmanande, läskigt utmanande… ett litet tips och feedback. Kram och tack för en bra blogg!

Hej Elin! Haha, tack för så bra och konstruktiv kritik, det älskar jag! Jag ska suga lite på förslaget om att lägga till “Veckans utmaning” i Veckans planer men anledningen till att jag tog med Veckans sämsta från start är för att jag är väldigt optimistisk och nästan kan bli lite på gränsen till för positivt här i bloggen, hehe. Så jag tänkte att det var ett bra sätt att tvinga mig själv att reflektera över mindre bra saker så att ni läsare inte tror att mitt liv konstant är en dans på rosor. Förstår du hur jag tänker? Men tack för din kommentar och jag ska som sagt överväga det. Kanske lägger jag till Veckans utmaning men behåller Veckans sämsta för ditt förslag var riktigt bra. Kram!

Älskar dina tavlor!! Vart kommer dom ifrån?

Tack, vad kul att du gillar dem, de kommer från Trademax.se!

Hej Linn! Vad hände med ditt smyckeföretag? Jag kanske har missat något inlägg under sommaren men kan inte minnas du sagt något om det på länge? Kram!

Hej där! Ja, jag skrev kort om det i våras att Henric som var majoritetsdelägare inte ville fortsätta p.g.a. privata angelägenheter. Det var ett gemensamt beslut oss emellan så klart och vi andra delägare fick frågan om vi ville driva företaget vidare men jag tror inte riktigt på att driva vidare ett bolag om den ursprungliga initiativtagaren till företagsidéen hoppar av. Massa kramar!

Hej vad är det för färgkod på eran Grå vägg i erat gästrum ? Hoppas du kryar på dej fort. Ha en fin dag!

Det är en färg från Nordsjö som heter Ambiance Xtramatt i färgkoden S 4500-N. Detsamma, kram!

Är du okej med päls? Kaninpäls i jackan. Känns det bra att bära päls från djur som enbart föds upp för konsumtion?

Ja, jag använder päls, jag tror inte på förbud, snarare att i så fall reglera pälsindustrin. Ska vi förbjuda päls borde vi i så fall även förbjuda mjölkproduktion, köttkonsumtion m.m. Michaela skrev ett riktigt bra inlägg om päls som jag inte hittar nu när jag söker efter det i hennes blogg men det bästa exemplet hon tog upp tycker jag var mjölkkor som är gravida mer eller mindre hela livet för att vi ska kunna dricka mjölk som egentligen är väldigt onaturligt för oss människor att dricka. Jag ser inte hur det är mer rätt att konstant ta ifrån en ko hennes nyfödda kalvar för att vi ska få mjölk, än att föda upp kaniner för att använda deras päls. Det är djurens förutsättningar under tiden de är i livet som är den viktiga frågan och ofta upplever jag att den hamnar i kläm och hellre glöms bort då det skapas så mycket hat i samband med att just päls kommer på tal.

Skorna är verkligen ursnygga! Hur är dom i storlek? Ska man ta sin normala storlek? Är dom mjuka och sköna! Oj jag blev visst lite kär i skorna. 

Haha, vad kul, jag gillar skorna så mycket också. Främst för att de är platta men ändå känns som finskor. De var ganska hårda första dagen jag gick i dem men de blir mjukare för varje gång jag använder dem. Jag har storlek 38 i mina vilket jag brukar ha, jag har nog 38,5 egentligen men de här sitter perfekt.

Ah vilken fin pals! Vart ar den fran? Kramar

Tack! Den är från Chaleur, det lanserar i november, jag lovar att hojta till när hemsidan ligger uppe. Kram!

Linn! Ett annat förslag är att investera i en bra datorskärm och sedan kopplar du enkelt din bärbara dator till skärmen på skrivbordet varje gång du vill arbeta ”stationärt”. Det har jag på jobbet, fungerar lika fint som att jag skulle ha en stationär station plus att jag slipper ha två datorer att hålla koll på. Men du kanske redan har funderat på detta.

Åh, jag hade faktiskt tänkt det först men Apple gör inte bara skärmar längre och jag är lite Mac-nörd, hehe. Sedan ska det bli ganska skönt att slipa bära med min bärbara varje dag eftersom jag har kamera och en massa andra grejer med mig alltid. Tack ändå för tipset, kram!

En väldans massa foton på en väldigt fräsig outfit. Måste du köpa en hel dator då, funkar det inte att ställa upp bärbara på en så lite plattform o köpa ett löst tangentbord till?

Så bra idé, tack för tipset och jag brukar rekommendera mina vänner samma sak! Jag har faktiskt redan en sådan ställning och musplatta samt tangentbord men jag sitter ändå böjd över skärmen, antagligen för att den är så liten (13 tum) så jag köper en stationär dator mycket för att få betydligt större skärm också.

Tjoho! Härligt med Malmö som veckans bästa. Vi ska åka dit snart över helgen. Kan du rekommendera något bra uteställe för personer över 25-30år? Kram på dig!!

Oj, jag har inte varit ute i Malmö på över 1,5 år. Jag går alltid till KB eller något ställe vid Möllan och jag vet att vissa går till Koi som ligger på Lilla Torg. Ska ni bara dricka drinkar och vill ha lite mer avslappnat så kör Bastard, det är alltid trevligt. Någon läsare som bor i Malmö kanske kan tipsa? Ha så kul i Malmö, kram!

Mediteras det något innan yoga-passen; och, hur gör du dårå? Hoppas Hong kong är över förväntan! 

Nej, meditation är inte min starka sida tyvärr, jag mediterar endast i samband med yoga när jag kör yogapass med instruktör. Jag har testat Mindfulness-appen som har fungerat bra för mig i vissa perioder men tyvärr lyckas jag inte få in någon kontinuitet.

Hejsan! Varifrån kommer stråväskan/korgen! Fin färgkombination. Hälsningar från Elisabeth

Tack snälla, den kommer från Ellos men den verkar tyvärr vara slut, men de har andra fina korgar här (klick!).

Om jag hade vetat att du tycker det är okej om man kommer fram och hälsar hade jag absolut kunnat göra det, tänker att det nog är roligt för dig med att få ansikte till namnen på oss som läser. Men det är givetvis baserat på min egna nyfikenhet och vilja att lära känna mina bloggläsare. Keep up your great work och ha en fortsatt trevlig semester.

Jaaa, Clara, jag tycker det är så kul att träffa er läsare och få ett ansikte på vilka det är jag pratar med här i bloggen varje dag!

Hej! Vi ska förbi hk i ett par dagar innan vi drar vidare till Australien. Vi åker med våran 1åriga dotter. Vilka tips skulle du exkludera om man åker med ett barn? Tack på förhand!

Oj, vilken svår fråga! Jag reflekterade tyvärr inte över om det var barn och så på restaurangerna men jag tror inte att det var det. Hiken blir alldeles för varm för en 1åring tror jag men det kanske är mycket svalare när ni är där så då kanske man kan ta henne på ryggen, hehe? Jag har tyvärr dålig koll på vad som är barnvänligt och ej i Hong Kong men berätta gärna sen när ni har varit där.


7 kommentarer7 kommentarer om “svar på läsarfrågor, del 2”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Men Gud vilken dålig argumentation för att “rättfärdiga” att du bär päls. “Isåfall borde vi också förbjuda blablabla” det låter precis som folk som missbrukar narkotika och sen försöker rättfärdiga sitt missbruk med att “du dricker ju alkohol och de är minst lika dåligt om inte värre”. Sluta försök rättfärdiga ett dåligt beteende med ett annat. Förövrigt går inte pälsindustrin att jämföra med någon av dom industrier du just nämnde.

  Reply
 • Lisa! Precis min tanke när jag läste Linns svar. Väldigt dålig argumentation. Djur far fruktansvärt illa i tex mölkindustrin, pälsindustrin osv. Endast för att behaga människan!! Skulle kunna skriva hur mycket som helst men skippar det och säger endast att där skönk du i mina ögon.

  Reply
 • Håller med båda kommentarerna här, ett väldigt dåligt rättfärdigande. Om du vet att djuren utnyttjas och far illa, finns det faktiskt inte en enda ursäkt som gör det okej att använda päls. Man kan inte säga att ett illa beteende är okej på grund av ett annat. Du använder päls i vetskapen om att djur för illa. Du väljer mode framför att stå upp för deras välmående. Det är helt enkelt sanningen. Och då är det bättre att vara ärlig och säga att man bryr sig inte nog för att sluta. Ska tilläggas här att jag verkligen tycker om din blogg och det mesta du skriver – men för mig känns det i hjärtat i det här ämnet när människor bortförklarar när päls lätt kan undvikas.

  Reply
 • Tänkte EXAKT samma sak när jag läste!

  Reply
 • Instämmer till fullo!

  Reply
 • Hej igen! Haha sorry för otydligheten i mitt tips angående färgbomben, menar din kollega Elin på http://elin.metromode.se 🙂 Hon tipsade om att man kunde mixa Maria Nila pearl silver med Maria Nila vanilla för att neutralisera varm blond ton, så tror absolut det skulle kunna funka på ditt hår. Kram!

  Reply
 • Ah, perfekt! Tack snälla 🙂 Kram

  Reply