Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

15:04 | October 3, 2017

nu jäklar är golvet mörkt

Golvet är helt perfekt!

Jag är så glad, för tillslut blev det som vi hade hoppats på! Aldrig, aldrig, aldrig mer ska jag gå på färgprover efter hur de ser ut på bild, hehe. Det blev ju lite stressigt när vi ville sätta igång golvkillen under tiden vi var i Hong Kong så vi fick aldrig se testerna. Jag är så glad för våra tillmötesgående byggare som har varit så tålmodiga.

Jag har fått en hel del frågor angående vem som renoverar lägenheten och vi använder Richard Byggare som är samma firma som i princip har byggt hela vårt lantställe efter våra direktiv. Martin som jobbar för Richard är en riktig golvnörd och var med mig förra veckan när vi testade lite olika pigment. Stackarn som måste stå ut med mig, jag stod och stirrade mig blind på olika tester i nästan 1,5 timme, haha!

Så nu är golvet alltså behandlat i Osmo Grafitgrå två gånger och sedan i ett mörkbrunt pigment från samma märke. Jag har så klart glömt bort vad det heter men jag ska kolla upp det. Anledningen att jag inte ville behandla golvet i ett mörkbrunt pigment till att börja med är att risken är att det blir en alldeles för varm nyans med parketten vi har.

Nu syns det grå genom och vi har alltså lyckats få en kall, mörkbrun nyans istället för en varm. Det finns säkert lättare sätt att åstadkomma det på, haha, men jag är så glad att det blev bra i slutändan! På första bilden ser det väldigt mörkt ut men det ser mer ut som på sista bilden i verkligheten.

Vad tycker ni?

17 kommentarer17 kommentarer om “nu jäklar är golvet mörkt”

  Fantastiskt snyggt! Bra att ni gjorde om för det tidigare du visade upp i bloggen var sådär.

  Reply

  Kan det vara Osmo Ebenholt som är namnet på den mörkbruna nyansen? 😀 Vet du förresten om ni har ekgolv, eller vad det är? Så JÄKLA snyggt!!!

  Reply

  Åh, nej, jag minns det om jag hör det men jag ska maila vår byggare nu och återkommer! Yes, det är ekgolv vi har. Tack snälla!

  Reply

  Ja jösses?! Helt obegripligt att lägga ner SÅ mycket energi på att få rätt nyans på ett golv! LEV ISTÄLLET och njut!!

  Reply

  Otroligt snyggt! Pratat med min man om att göra något liknande, ser galet lyxigt ut! Kram

  Reply

  Ursnyggt! Iofs fattar jag inte riktigt det där med att golvet kunde bli “för varmt” i nyansen, känns lite överkurs;) tycker mörkt golv är ursnyggt, vare sig det är kall/varm nyans.

  Reply

  hehe, det kanske bara är jag som är allergisk mot för varma toner 🙂 En fixidé jag har! Kul att du gillade det i alla fall! Kram

  Reply

  Så fint! Ser riktigt vackert ut och så härligt när alla andra vitlaserar sönder hela charmen med trägolv. Snyggt!

  Reply

Genom att lämna en kommentar är jag införstådd om att eventuella personuppgifter som delas kommer att hanteras i enlighet med denna webbplats Integritetspolicy"

Leave a Reply

Your email address will not be published.

By submitting my comment I acknowledge that I have read the privacy policy and fully understand its content.