Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

08:01 | September 27, 2017

väljer färg till lägenheten

Från höger: Dunkel, Nordiskt Hav, Deco Blue, St Pauls Blue. Samtliga från Jotun

Alltså färgnyanser, det är förrädiskt! 

Jag var så säker på att jag skulle måla vardagsrummet i antingen Deco Blue eller St Pauls Blue när jag gick till färgbutiken och köpte med mig lite färgprover. Precis när biträdet var klar och kom tillbaka med de färdigblandade färgproverna så bestämde jag mig för att jag skulle ha en färg till med mer blått i, mest för att kunna jämföra. Och tur var det för nu lutar det åt att jag kör just Nordiskt Hav i vardagsrummet.

MEN, lita inte på bilderna ovan, färgerna ser helt annorlunda ut här än vad det gör i verkligheten. Både Deco Blue och St Pauls Blue längst till höger ser grå ut i vår lägenhet även om det är en hel del blått i och Nordiskt Hav näst längst till vänster är helt perfekt på våra väggar och i verkligheten ser den ungefär ut som St Pauls Blue längst till höger ser ut på de här bilderna. Haha!

Ja, ni fattar! Igår var jag i lägenheten och det verkar som att det löser sig utan att vi behöver slipa om golven, skönt att slippa den utgiften. I en och en halv timme höll vi på att blanda olika pigment i oljan som vi testade stryka ut över parketten och det slutade med ett pigment som går mer mot brunt än grått.

Jag stod och velade mellan det och ett svart pigment (vilket jag gillar för då blir det en kallare nyans) men Mattias gillar brunt och jag orkade inte chansa en gång till, haha, han var nämligen inte med när vi testade. I morgon kör de en omgång till så nästa vecka hoppas jag att vi kommer till lägenheten och att golvet är precis så som vi vill ha det. Håll tummarna!

5 kommentarer5 kommentarer om “väljer färg till lägenheten”

  Hej Linn! Har precis i helgen fått mitt sovrum målat i nyans Deco Blue som det ser ut på skärmen alltså en gråblå.
  Jag är såååå nöjd o med vita möbler till. Lycka till!

  Reply

  Åhhh, jag var så säker på den färgen men den blev helt grå i vår lägenhet :S Så konstigt! Men kul att den funkade hos er 🙂 Och tack för tipset! Kram

  Reply

  Spontant innan jag läste texten så tänkte jag, åh vad fin den andra färgen i raden var, alltså Nordiskt hav. Är själv ute efter just ngt sådant med mkt blått i sig, fast samtidigt vill man ju inte ha “morablå” väggar, så svårt det är alltså. I övrigt, mörkbrunt golv och blått är såå fint ihop, tar man svart så blir det nog lite väl hårt mot blågrå väggar, så du valde rätt tycker ju jag iaf.

  Reply

  Ja, jag håller nog med, det blev så fint med bruna golv så jag är väldigt glad att jag valde det 😀 Kram

  Reply

Genom att lämna en kommentar är jag införstådd om att eventuella personuppgifter som delas kommer att hanteras i enlighet med denna webbplats Integritetspolicy"

Leave a Reply

Your email address will not be published.

By submitting my comment I acknowledge that I have read the privacy policy and fully understand its content.