Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

15:47 | September 21, 2017

Hong Kong snapshots

Samma sekund som jag landade på Hong Kongs flygplats så blev jag lite förälskad i det här stället…

…omgivningarna med den tropiska grönskan och bergen är helt otrolig.

Det blev en hotellfrukost på Inter Continental samma dag som vi landade tidigt på morgonen…

… och vi åt frukost med samma utsikt som vi sedan hade från vårt rum, hur mäktigt?

Jag kände mig nästan bakis efter den långa flygresan så jag frossade i både våfflor, nutella, croissanter och en massa frukt och bär.

Efter frukosten när vi väntade på vårt rum så lade vi oss vid poolen, det här är jacuzzin och den stora poolen ligger precis bakom. Tyvärr så bygger de ett nytt hotell precis bredvid Inter Continental så det var lite störande ljud vid poolen tyvärr men annars jättefint poolområde som ligger på tredje våningen.

På eftermiddagen fick vi vårt rum och det var hur fint som helst men det absolut bästa var helt klart utsikten över hela Hong Kong-ön och dess skyline. InterContinental ligger på halvön Tsim Sha Tsui.

Vi hade fått tips om lite olika marknader men det var också någon som skrev att Ladies Market var den som var mest värd ett besök.

Det var så kul att se allt krimskrams de säljer men jag gick från marknaden tomhänt, de säljer otroligt många kopior och kvaliteten på de övriga prylarna känns sådär. De har mycket gulliga leksaker och en del fina kinesiska prylar som man kan köpa med hem som minnen och det var helt klart värt ett besök…

…och väldigt kul att se delen som heter Mong Kok som känns som den delen där flest av de ursprungliga invånarna bor och rör sig. Hong Kong-ön känns lite mer internationell med områden som Central och Soho.

En nyckelring i form av en Ramen-soppa någon?

Den här gatan ligger i samma område som marknaden och är känd för alla sina neonskyltar, vi var aldrig där på kvällen men det ska tydligen vara ett fint spektakel.

Det kan tydligen vara ganska dåligt väder i Hong Kong så vi hade nog riktigt flyt för vi hade runt 30 grader och sol varje dag. Det regnade en morgon och en natt men annars var det uppehåll och sol under hela veckan vi var där.

Mattias var med på marknaden ju, annars hade jag köpt den här micken med egen högtalare i present åt honom, det är nämligen lite hans grej, att sno micken och sjunga när vi är ute eller på fest, haha.

De talar framförallt kantonesiska i Hong Kong men det var en brittisk koloni fram till 90-talet så på de flesta ställena står allt även på engelska vilket är tur, annars hade det varit ganska svårt att ta sig runt, hehe.

Den här skyltningen ovanför en restaurang tyckte jag var rolig, man uppfattar inte det riktigt på bilden men figurerna var riktigt stora.

Det är längst med Tung Choi Street som ni hittar Ladies Market…

….som sträcker sig flera kvarter och korsar flera större gator…

…och om ni fortsätter att gå längst med Tung Choi Street när marknaden är slut så kommer ni till Gold Fish Market. Det är snarare ett kvarter där de säljer bl.a. fiskar. Dock varnar jag för djuraffärerna där de säljer små kattungar och valpar. De bor flera stycken i små glasburar och det var fruktansvärt att se, man önskar att man kunde ta med sig alla hem!

Ett av alla roliga matstånd man kan stanna vid om man är hungrig och vågar testa, hehe.

De här bussarna åker alla invånarna runt i, chaufförerna pratade inte engelska så vi vågade inte riktigt hoppa på någon då vi inte visste var vi skulle hamna.

Vi försökte oss inte heller på tunnelbanesystemet (som däremot ska vara väldigt bra och enkelt att förstå) utan åkte mestadels taxi. Det är löjligt billigt med taxi, man kan åka i 30 minuter och priset hamnar ändå bara runt 50-60 kronor så länge man inte ska ner i någon tunnel.

Vi försökte hinna med så många fördrinkställen som möjligt då det verkar vara lite av Hong Kongs specialitet, schysta barer alltså. Den här heter Wooloomooloo och alla tips kommer i min Hong Kong-guide så ni vet precis vart ni ska gå.

Här är utsikten från samma rooftop bar, hur mäktigt?


8 kommentarer8 kommentarer om “Hong Kong snapshots”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Så härliga bilder! längtar tills min nästa HKG trip som nog blir om ett par veckor.

  Reply
 • Tack fina Pilla!

  Reply
 • Så det var inte hemskt för fiskarna i små plastpåsar då? Är det för att dom inte är “gulliga” lr?

  Reply
 • Jo, självklart, lika hemskt det!

  Reply
 • Vad fint det är!

  Reply
 • Har varit massor i Kina fastland och gissar HK är lite som Peking med sina marknader. Grejen är (iaf i tex Peking) att är man inte wholesaler så tar de fram kopiorna & krimskramset, man får tjata & truga (om man orkar) och givetvis ha omdöme om vad som är kopia och inte, så till slut tar de fram de riktiga grejerna till riktigt bra priser relativt sett. Vääldigt mkt tillverkas ju i både HK samt Kina fastland, framförallt delar till tex märkesväskor odyl som sedan skickas till tex Frankrike och “monteras” där, så att man kan tillskriva varan “made in France”, så visst finns det äkta varor också bland allt skräp, ofta är det vad vi kallar 2:a sortering dock, men sällan synbara fel.

  Reply
 • Hej! Jag har en fråga om yoga som inte har med inlägget att göra. Hur gör du för att bli bättre/vigare i specifika yogapositioner? Övar du separat på vissa positioner t.ex. efter en yogaklass för dig själv? Jag upplever att i alla klasser jag har tagit hittills, både i en studio och via Yogobe, så flödar man och går så pass fort fram att man knappt hinner vara i de svåra positionerna och testa positionerna flera gånger, öva på teknik etc. Stort tack för en bra blogg!

  Reply
 • Hej! Ja, precis. Jag upplever som du att man sällan gå djupare in i positionerna under vanliga yogaklasser, i så fall måste man gå på ett yogapass med inrikting stretch men det är inte alla ställen som har det. Det finns inte på mitt gym i alla fall! Den här (klick!) videon på Yogobe är å andra sidan förberedande för huvudstående men jag tycker den är väldigt bra som uppvärmning för att träna på min spagat också. Kram och tack för din kommentar!

  Reply