Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

14:32 | August 17, 2017

recept på godaste brödet – saftig kavring

Håll i hatten för här kommer ett recept på det godaste brödet jag har ätit!

Ni vet det där mörka, jättesaftiga och lite söta brödet som man ibland får i brödkorgen på restauranger? Kavring heter det och det är ett av mina favoritbröd, på delad förstaplats med frallor och ett nöt- och fruktbröd som de har i matbutiken här på Värmdö. Jag har aldrig vågat be om ett recept då jag vet att jag kommer bli beroende av det här brödet, och mycket riktigt! Jag har ätit kavring de senaste dagarna så att det snart sprutar ur mina öron. Allt började när jag Mattias och Jonathan var på Bullandö häromdagen.

Där har de kavring i brödkorgen och när jag kom hem kunde jag inte sluta tänka på det så jag började googla. Till slut hittade jag det här receptet, i en blogg som har hittat det i en annan blogg och ursprungligen så kommer receptet från ett café som heter Tingsgården och ligger i Eskilstuna. Så igår när Oscar, Lina och Jonathan hade sovit över så åt vi frukost och jag bjöd bl.a. på det här magiska brödet.

Det är krispigt på toppen, otroligt saftigt och alldeles lagom sött eftersom det innehåller mörk sirap och jag överdriver inte när jag säger att det är ett av de godaste bröden jag har ätit. Det är dessutom busenkelt att baka, det enda du behöver är en vanlig brödform, ingredienserna ovan och en ugn som du ställer in på 175 grader.

Du behöver

3 dl filmjölk
2 dl mörk sirap
2 dl vetemjöl
4 dl rågsikt
4 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt

Till topping

Rågflingor
Flingsalt

Gör så här

Rör ihop alla ingredienser till en jämn smet och häll i en brödform som du har smort in med en klick smör. Toppa smeten i brödformen med lite rågflingor och flingsalt. Sätt ugnen på 175 grader och ställ brödet i den nedre delen, grädda i cirka 45 minuter. Hoppas det smakar!


20 kommentarer20 kommentarer om “recept på godaste brödet – saftig kavring”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Så gott

  Reply
 • Grymt recept! Blev jättegott. Sett andra recept på kavring som var mkt krångligare men det här var enkelt och jättegott.
  Bra blogg också 🙂

  Reply
 • Vad kul att du gillade det 🙂 Och bloggen 😀 Kram på dig!

  Reply
 • Tack för receptet så gott!

  Reply
 • Kul att du gillar 😀 Kram

  Reply
 • Så gott. Hade i torkade aprikoser supersmarrigt

  Reply
 • Åh tack för tipset, det ska jag prova 😀 Älskar nöt- och fruktbröd!

  Reply
 • Ditt recept på kavring ska jag prova baka. ❤️

  Reply
 • Det är magiskt, kram!

  Reply
 • Hej,

  Hur menas det med nedre delan av ugnen?
  PÅ ett galler eller bara på botten?

  Tack!

  Reply
 • På galler i skåran längst ner 🙂

  Reply
 • 175 grader varmluft eller klassisk?

  Reply
 • Varmluft 🙂

  Reply
 • Superenkelt och beroendeframkallande gott! Hade även i solroskärnor, linfrön och (vad jag tror var) torkade plommon. Ska nog baka ett till redan ikväll.

  Reply
 • Supergott och superenkelt ❤️

  Reply
 • Om man inte har varmluft ska den vara på 175 grader ändå?

  Reply
 • Om man inte har varmluft ska de fortfarande vara på 175 grader?

  Reply
 • Detta är nog ett bland dom godaste bröd jag någonsin gjort/ätit! (Är dålig på att äta bröd annars då jag inte tycker nåt är så gott, utom detta😋)
  Får baka åt släkt o vänner då alla tycker det är så gott!
  Gör lite variation på det ibland, tar brödsirap istället och nån gång även ca 1-1,5 tsk brödkryddor ,det blir jätte gott!
  Har även i coloritsoja ibland för o få en lite mörkare färg.
  Så glad att jag hittade detta recept! 🙏👌🍞

  Reply
 • Detta är nog ett bland dom godaste bröd jag någonsin gjort/ätit! (Är dålig på att äta bröd annars då jag inte tycker nåt är så gott, utom detta😋)
  Får baka åt släkt o vänner då alla tycker det är så gott!
  Gör lite variation på det ibland, tar brödsirap istället och nån gång även ca 1-1,5 tsk brödkryddor ,det blir jätte gott!
  Har även i coloritsoja ibland för o få en lite mörkare färg. Samt i våran ugn har jag bara brödet inne 30min, så saftigt o gott.
  Så glad att jag hittade detta recept! 🙏👌🍞

  Reply
 • Gjorde precis detta bröd, men upptäcket försent att jag använde rågkross istället för rågsikt…. Kommer garanterat inte att bli bra, men stoppade in i ugnen iaf. ska köpa rågsikt och göra om brödet!

  Reply