Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

11:10 | July 23, 2017

nu tar jag en veckas riktig semester

Ja, då var det dags!

Det här är andra gången på nio år, sedan jag startade bloggen, som jag tar en veckas riktig semester! Jag kan knappt förstå att det har gått ett halvår sedan sist, det var när jag tog en veckas semester från bloggen på Filippinerna och jag minns hur gott den veckan gjorde mig. Jag kommer också ihåg hur konstigt det kändes men hur stöttande ni var när jag skrev det här (klick) inlägget. Då kände jag inga tecken på att vara utarbetad och hade så mycket inspiration och en veckas paus från bloggen var nästan lite jobbigt för jag saknade er så mycket. På Filippinerna var det å andra sidan väldigt lugnt och hände inte så mycket, nästan motsatsen till vår kommande vecka på Mykonos.

Den senaste veckan har jag däremot upptäckt lite tecken hos mig själv som tyder på att jag verkligen behöver få koppla bort allt ett litet tag, om än bara för en vecka. Det mest påtagliga “symptomet” har varit att jag har ifrågasatt allt den senaste veckan, kvaliteten på inläggen, bilderna jag tagit och jag har bara känt mig allmänt missnöjd med mina prestationer och varit oinspirerad. Jag vet att det är ett tecken på att man är lite utarbetad och även om jag alltid ställer höga krav på mig själv så är jag sällan missnöjd med resultatet när jag väl publicerar det och jag vet inte senast jag kände mig oinspirerad när det kommer till min blogg, jag älskar ju den över allt annat och har alltid jättemycket jag vill skriva om.

Jag antar att det beror på lite frustration nu när Mattias är inne på sin tredje semestervecka medan jag fortfarande jobbar varje dag. Det har stulit en del av den tiden vi annars hade kunnat spendera tillsammans och jag har märkt att han har tyckt att det har varit lite jobbigt nu när han inte jobbar själv. Så det ska bli helt underbart att få en hel vecka tillsammans utan avbrott och måsten. Det känns lika konstigt den här gången som förra gången, jag antar att vanan i mig att uppdatera bloggen varje dag sitter så djupt så att jag aldrig kommer vänja mig vid att inte göra det.

Däremot hade den här semesterveckan inte kunnat komma mer lägligt, det är bara de senaste dagarna som jag har känt mig lite missnöjd över att jag jobbar och inte kan ägna varje sekund åt att ta det lugnt och umgås med Mattias. Så en vecka då jag får sakna bloggen och er lite extra kommer bli helt perfekt! Vi landade ju på Mykonos igår, var ute och åt middag med hela gänget och nu ska jag stänga ner datorn (jag har även pausat min mail i ett par veckor, wohoo!) och så ska vi åka bort till Scorpios och möta upp de andra.

Fan, vad jag kommer sakna er alltså, det är nästan lite löjlig, haha! Men jag kommer ta en massa bilder som ni får se när vi hörs igen och ni kan alltid följa mig på Instagram (@linnherbertsson) som jag kommer uppdatera som vanligt med bilder och Insta Stories. Nästa gång vi hörs så har vi precis kommit till Mallorca och under den veckan tänker jag att jag smygstartar med en uppdatering om dagen och när vi är tillbaka på landet om två veckor så blir allting som vanligt igen.

Ha en helt fantastisk vecka nu, puss & kram och tack för att ni finns!

18 kommentarer18 kommentarer om “nu tar jag en veckas riktig semester”

  Det tar ca 2 veckor att få kroppen att förstå att man är ledig så rent krasst “borde” du ha minst tre veckors sammanhängande semester från ditt jobb. Förstår att det kan vara svårt när man, som du, har bloggen som ett jobb, men du skulle kunna ha gästbloggare när du har semester för att få välbehövlig vila. Jag skulle tycka det vore helt okej men någon som gästbloggare åt dig, en sommarjobbare helt enkelt. På så vis erbjuder du jobb åt en ungdom, om du har finansiell möjlighet så klart. Kan vara en idé kanske? ☺ Jag tycker du är väl värd din semester och ta hand om dig och, kanske framför allt, låt dig tas om hand ❤

  Reply

  Vilken rolig idé! Kanske ha en tävling på våren och sen välja två vinnare som får varsin vecka, vore så roligt! Och Linn, ha en så trevlig semester. Jag avskyr tomma bloggar, men när man vet varför och när personen är tillbaka så gör det inget alls. Klart ni också ska få ha riktig semester!

  Reply

  Tack snälla, ja tillbaka kommer jag alltid 🙂 Däremot känns det så konstigt om någon annan skulle gästblogga i min blogg och i mitt ställe, hehe, men det kanske inte är en så dum idé. Kram <3

  Reply

  Haha åh tack snälla för den insikten. Redan efter en vecka kände jag att jag var avslappnad och längtade efter bloggen men jag kan tänka mig att tre veckor egentligen är minimum om man ska komma ner riktigt i varv. Förhoppningsvis går vi mot en utveckling där det blir vanligare att man tar vanlig semester från sociala medier också men det tar nog sin lilla tid innan vi är där. Jag är glad att jag fick en hel vecka iaf! <3 Tack för dina värmande ord också! Massa kramar!

  Reply

  Ta semester och ha det skönt! Umgås, gör kul saker och kom tillbaka till jobbet utvilad! Även om bloggen inte bara är jobb. 🙂

  Tror att det mer och mer kommer bli att bloggare/influencers tar semester. Kanske kan man inte pga kontrakt om man bloggar på en tidning eller portal. Men snart så, den yrkesgruppen är ju ny och det utvecklas och professionaliseras hela tiden.

  Många andra yrken har ju gjort en sån resa, både tidigare i historien tex sjuksköterska som sågs mer som ett kall. De fick kämpa sig till bättre arbetsmiljö och lön. Men även under digitaliseringen av samhället har yrken professionaliseras, tex att göra hemsidor. Folk jobbade i sin källare med att utveckla webbsidor på kvällar, många unga, tillslut måste man fixa till sina arbetstider. När det roliga blir även jobb.

  Med tanke på hur många unga som får stressproblem och även utmattningsdepression så tror jag det kommer mer och mer. Hoppas iallafall. Tycker att bloggare ska sluta be om ursäkt för att man tar ledigt. I framtiden tror jag alla kommer behöva vara mer försiktiga med sin mentala hälsa. Ledighet från sociala medier tror jag kommer bli vanligare. Både för yrkesverksamma influencers och mer privat.

  Så ha det härligt och njut av semestern!!

  Reply

  Det hoppas jag också 😀 Att det blir vanligare att man tar semester från sociala medier, jag tror bara att vår bransch behöver bli lite äldre och mogna lite, men någon gång! Tack för din peppande och härliga kommentar fina du! Kram <3

  Reply

Genom att lämna en kommentar är jag införstådd om att eventuella personuppgifter som delas kommer att hanteras i enlighet med denna webbplats Integritetspolicy"

Leave a Reply

Your email address will not be published.

By submitting my comment I acknowledge that I have read the privacy policy and fully understand its content.