Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

20:39 | July 11, 2017

min helg i bilder, London

Jag har haft en helt fantastisk helg med mina tjejkompisar i London och den började i fredags på Maximes nya restaurang Blanchette…

…där vi åt den godaste friterade bläckfisk jag har ätit, lax tartare, krispig anka och en massa andra av deras specialiteter.

Blanchette finns redan i Soho och den nya restaurangen ligger på Brick Lane. Området runt Brick Lane är ganska ruff men så populärt och här öppnar en hel del nya och riktigt bra restauranger. Ni borde verkligen åka dit en dag om ni är i London!

Mitt vackra middagssällskap! Jag och Sofia kom med ett tidigt flyg och Mikaela med ett senare så hon kom direkt till restaurangen och mötte upp oss.

Det är svårt att missa den fina baren på Blanchette som pryds av en stor replica av Maximes favoritkonstnär Ingres, magisk, eller hur? Efter middagen tog vi en drink på Ace Hotel som ligger i närheten men vi var alla ganska trötta så vi åkte hem till Maria efter drinken…

…och i lördags när jag vaknade hade tjejerna redan varit uppe ett tag och dukat upp ett helt fantastiskt frukostbord på terrassen…

…med Nutella! Alla som känner mig vet att jag alltid äter Nutella till frukost när jag är på semester, haha.

Jag avgudar Maria och Maximes innergård, den är sådär typiskt engelsk och lite sliten vilket gör den extra charmig och underbar!

Till vår Nutella åt vi american pancakes, frukost är verkligen dagens bästa mål, eller vad säger ni?

Efter frukosten hade tjejerna bokat en tennisbana i parken som ligger i närheten av Marias lägenhet…

…tanken när tjejerna bokade just den här helgen var nämligen att vi skulle gå på Wimbledon som jag har velat gå på så länge jag kan minnas. Det står till och med på min Bucket List, det är bara en sådan grej jag känner att jag någon gång vill uppleva…

…men två dagar tidigare hade Maria fått veta att vi hade blivit snuvade på våra biljetter. Hon hade nämligen förlitat sig på en kontakt som sa att han skulle kunna ordna biljetter men som sedan inte kunde lösa det. Därför bestämde vi oss för att lösa biljetter redan i december i år när de släpps till nästa sommar.

Det var i alla fall så kul att få spela tennis, jag tog ju en 10-15 lektioner för några år sedan och det mesta sitter fortfarande i verkar det som för jag och Maria vann och efteråt firade vi med Pimm’s innan vi hade bokat bord för lunch på mitt favoritställe Chiltern Firehouse. Där åt vi och drack en massa champagne…

…innan det var dags att traska bort mot Regents Park och utomhusteatern där vi skulle se en uppsättning av Charles Dickens The tale of two cities. Teatern var helst fantastisk och skådespelarna så duktiga men de hade kunnat korta ner föreställningen en hel del, 3,5 timme varade den i så i slutet började vi få riktigt ont i våra rumpor.

Världens bästa tjejer! Jag vet inte vad jag hade gjort utan dem? Efter teatern åkte vi till Sexy Fish där vi stannade tills vi kastade in handduken.

På söndagen åkte Mikaela hem till Stockholm ganska tidigt och vi andra åt en riktigt lång frukost/brunch innan vi åkte till andra sidan London för att besöka Kew Gardens. Jag har hört så mycket om den botaniska trädgården så det var kul att äntligen få komma dit…

…och jag har ju tjatat hur länge som helst om mina flamingos som finns på en roof top i London men varje gång jag är där så är deras flamingos inte det eller så är stället abonnerat för bröllopsfest. Därför blev jag extra glad när den här filluren kom gåendes, hur häftig? Inte riktigt en flamingo men lika unik och konstig. Jag vet inte vad det är med konstiga fåglar som fascinerar mig så men hade inte Sofia och Maria stått och väntat på mig så hade jag nog haft svårt att slita mig från den här fina lilla herren.

Gillar ni trädgård och blommor så måste ni besöka Kew Gardens, vi hade sådan tur med vädret och det var 27-28 grader och sol hela helgen…

…så vi köpte med oss champagne och picknick och slog oss ner vid en jättemysig damm i parken där vi firade Sofia som också har fyllt 30 i år. Jag fick ju den här resan till London i födelsedagspresent, Maria fick en helg på Österlen och nu överraskade vi Sofia med en weekend till Paris i höst. Hon blev så glad och överraskad, hon fyllde nämligen år i början av april och vi har letat efter det perfekta tillfället att fira henne men inte fått till det förrän nu.

Det är jobbigt att ha sina två bästa vänner i London och Malmö men vi gör allt vi kan för att ses så ofta som möjligt. Ses vi inte i London, Malmö eller Stockholm så reser vi gärna tillsammans och har som regel att få till minst en tjejresa om året till ett ställe där ingen av oss bor. Förra året var vi ju på roadtrip längst med den franska ostkusten och i höst åker vi till Paris tillsammans. Jag längtar redan!

Efter picknicken tog vi en runda i parken innan vi åkte tillbaka till Marias område där vi åt vår sista middag tillsammans för den här gången på en jättemysig uteservering.

Jag saknar dem redan så mycket så att det gör ont i mig. Nästa gång vi ses blir i Skåne i september när Sofia och Mikaela ska ha sin födelsedagsfest tillsammans! Tack till världens bästa vänner för en helt underbar helg, det är svårt att känna sig annat än otroligt älskad när man har vänner som er.


8 kommentarer8 kommentarer om “min helg i bilder, London”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Linn! Detta var så himla fint, vad ni maxade helgen ändå! åh, nu vill jag också dra iväg med mina vänner <3

  Reply
 • Tack fina du <3 Det var magiskt. Kram och ha en fin sommar!

  Reply
 • Längtar till älskade London när jag kollar bilderna! Vilken fin helg ni verkar ha haft och JA, frukost är lätt bästa målet på dagen om du frågar mig, längtar efter den när jag går och lägger mig på kvällen ha,ha. Ha en fortsatt härlig semester nu!

  Reply
 • Haha samma här 😛 Massa kramar <3

  Reply
 • Ååh, blir så sugen på London nu!

  Reply
 • Åk dit 😛 <3

  Reply
 • Vet du var Sofias kilklack är ifrån? 🙂

  Reply
 • Åh, Asos om jag inte minns helt fel men jag vet att hon har haft dem ett bra tag så jag misstänker att de inte finns kvar längre. Kram!

  Reply