Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

20:15 | June 26, 2017

min midsommarafton i bilder

Wow, vilken tur vi hade med vädret på midsommarafton!

Vi hade köpt tält i värsta fall men väderprognosen ändrades från regn till strålande sol.

Här är jag med mina skånska älsklingar, Sofia och Mikaela!

Några kom med båt, Johan och Sophia kunde sova i sin vilket var tur eftersom vi var 16 pers av 20 som skulle sova över.

När alla var på plats så minglade vi på terrassen. Vi hade tagit in två servitriser som ordnade lunchen och på kvällen kom en kock och lagade trerätters med grillbuffé. Så värt det för på så sätt kunde verkligen både jag och Mattias slappna av och njuta av festen.

Jag älskar att både jag Sofia och Mikaela körde lite alternativa midsommar-outfits, min var väl minst alternativ men jag var så osugen på klänning så det blev istället vita byxor, ett linne och vit midsommarkrans.

Tack vare det fina vädret kunde vi duka upp långbord längst med poolen!

Vi kikade på att hyra bord och stolar men det slutade med att vi köpte en uppsättning så nu kan vi ha sittande kalas för upp till 20-25 personer.

Nästa gång vi får användning för det gissar jag blir redan i augusti då vi funderar på att ha kräftskiva!

Jag minns inte senast det var så här fint väder på midsommar, gör ni?

Min fina enhörning som jag fick av Martin bor antingen i poolen eller gästhuset och får alltid vara med på fest, Cecilie fick äran att döpa honom och han heter numera Frans, jag gillar det!

När vi hade minglat en stund och alla var lite uppvärmda…

…så var det dags för klassisk midsommarlunch…

…och vi tog plats runt långbordet!

Jag hade dekorerat med midsommarstång…

…och hur mycket blommor som helst! Jag hittade inga fina namnskyltar i affären i torsdags så vi gjorde dem istället av brunt presentpapper och Sofia skrev alla namnen med mina bokstavsstämplar och det blev faktiskt riktigt fint.

Efter lunchen glömde jag helt bort min systemkamera och vi fortsatte festen utomhus tills det var dags för middag! Först hade vi tänkt uthärda kylan men jag är så glad att vi tog in borden och flyttade bort möblerna i vardagsrummet för precis när vi skulle sätta oss till bords så började det regna.

Det blev en alldeles galen festmiddag som började med Fireball-shots och dans runt borden och så fortsatte middagen i samma anda. När vi var klara hade Richard lyckats förvandla hela vardagsrummet till en nattklubb med laser och rökmaskin, haha. Festen fortsatte långt in på morgonen och själv avslutade jag den i jacuzzin där olika gäng kom och gick och gjorde mig sällskap.

Vilken fest det blev och vi tar med oss lite lärdomar inför nästa år! Ska vi ha midsommarfest igen så ska vi se till att rulla undan mattorna i vardagsrummet först, haha, det såg ut som att vi inte skulle lyckas rädda dem först men med lite Vanish och skrubbande så ser de nästan ut som vanligt igen.

Vi är dessutom överens om att vi ska ha en städfirma som kommer tidigt dagen efter, jag vet inte vad jag hade gjort utan Sofia, Martin och Sandra som städade hela morgonen dagen efter och jag fortsatte att städa, dammsuga, ställa undan grejer och skura golv hela dagen igår. Så värt det men ännu mer värt med en städfirma som kan komma och göra jobbet på några timmar dagen efter.

Jag är även helt säker på att vi ska ha midsommarlekar nästa år, Mattias övertalade mig att strunta i det den här gången men det är ett bra avbrott mellan lunchen och middagen tycker jag och det känns inte riktigt som midsommar utan lekar om ni frågar mig. Men vilken fest det blev, ni som följer mig på Instagram fick se en hel del av kvällen och middagen på Insta Stories.

Tack till alla fantastiska vänner som gjorde vår midsommar så jäkla rolig och underbar!

 

9 kommentarer9 kommentarer om “min midsommarafton i bilder”

  Wow ser ju helt magiskt ut! Frans i poolen är som körsbäret på en god milkshake 🙂 Stor kram och njut av sommaren, kram Ida

  Reply

  Det ser så härligt ut, ert landställe. Ännu mer underbart med fint väder 🙂
  Smart att använda sig av en kock som fixar käket, glömmer ibland att man kan göra det. Helt klart bra, så man inte behöver tänka på att fixa med mat och tajma med tider!
  Min mamma och hennes sambo har köpt tallrikar på ikea för typ 5kr/st och vinglas, så att man kan plocka fram det vid fest. Då får alla lika tallrikar och glas, sedan är det bara att stoppa ner i diskmaskinen. Perfekt 🙂

  Reply

  Det är de tallrikarna vi också köpte 🙂 Vi köpte även vin- snaps och champagneglas på Ikea så vi har till 25-30 personer. Så bra att ha hemma och i längden blir det mycket billigare än att hyra. <3

  Reply

  Ni har det så fint!
  Var har ni köpt solbädden på första bilden?? Ser helt underbar ut <3

  Reply

Genom att lämna en kommentar är jag införstådd om att eventuella personuppgifter som delas kommer att hanteras i enlighet med denna webbplats Integritetspolicy"

Leave a Reply

Your email address will not be published.

By submitting my comment I acknowledge that I have read the privacy policy and fully understand its content.