Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

10:43 | June 6, 2017

flyga luftballong över Stockholm

Hej på er!

På tal om bucket list och det här (klick!) inlägget som jag skrev förra veckan så checkade jag ju av en punkt på min bucket list förra veckan. Nämligen att flyga luftballong vilket jag aldrig har gjort tidigare.

Jag vill inte va den som avslöjar oss men visst kom vi nog alla till luftballongsturen efter vår picknick med antagandet om att luftballongen skulle vara “uppblåst” och klar men icke sa nicke. Jag skulle dock vilja påstå att det adderade en hel del till upplevelsen.

Vi fick släpa ner den jättetunga korgen från släppet, sätta upp stolparna och brännare, lägga ut ballongen, dra upp den efterhand som den fylldes med värme och sedan hjälpa till att lyfta.

Starten var ju något kaotisk när ballongen inte riktigt ville bestämma sig för att lyfta utan först lutade hela korgen på ena kanten och sedan över till andra. Haha, så rädda vi var! Men ingen hoppade av och tur var väl det för vad mäktigt det är när man väl kommer upp i luften.

Och lugnt! Det var så fridfullt och vi njöt av 1,5 timmes flygtur över sjöar och den vackra naturen utanför Stockholm. Landningen var nästan lika läskig som starten men vi lyckades få ner ballongen på en liten äng med ett jäkla duns.

Ett tips är att verkligen böja på knäna när man landar och att akta sig för kanterna på korgen, jag slog i mina knän ordentligt men det var värt några blåmärken för att få flugit luftballong för första gången någonsin.

Nästa gång vill jag åka en tur över stan, jag kan inte minnas att jag har sett luftballonger över Stockholm tidigare men jag hoppas att det finns stadsflygningar också? Det vore ju så magiskt att få se Stockholm Stad från luften! Tack till Mira och Foodora för en underbar upplevelse och kväll!

Nu ska vi snart börja fira nationaldagen så smått och förbereda lunch! Jag hoppas ni får en härlig och förhoppningsvis ledig dag. Vi hörs i morgon, puss & kram!


8 kommentarer8 kommentarer om “flyga luftballong över Stockholm”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • WOW vilken härlig upplevelse! Det står också på min bucket list:-)

  Reply
 • Gör det, det var så häftigt 😀

  Reply
 • Häftigt! Men hjälp…!

  Haha HUR kan du ha missat alla ballonger över stan? Nästan komiskt :))

  Reply
 • Haha, kanske har sett det någon gång för längesen men jag har rätt dåligt minne också 😛 Kram

  Reply
 • Så vackert med alla luftballonger man ser och sådan otroligt häftig upplevelse.
  Var man åker hänger på hur vinden är. Jag fick åka över Stockholm och Södermalm och kunde se mitt hem. Såå magiskt.
  Startade på Gärdet och hamnade i Huddinge.

  Reply
 • Åh det måste jag göra, vill verkligen åka över stan <3 Kram

  Reply
 • Har det hänt nåt❤

  Reply
 • Förlåt, var sjukis <3 kram

  Reply