Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

15:19 | June 1, 2017

att skriva en bucket list

Jag hittade ett mysigt inlägg hos Alexia där hon tipsade om lite frågor man kan svara på om man vill skriva en bucket list. Jag har faktiskt en bucket list nedskriven i en anteckningsbok ute på landet som jag skrev för många år sedan.

Jag har checkat av en hel del jag har velat uppleva på min bucket list men har hur mycket som helst kvar. Nästa gång jag är på landet ska jag skriva ner den i ett inlägg här på datorn så att ni får se och på så vis kan jag alltid ha den med mig.

En bucket list är helt enkelt en lista över saker man vill hinna uppleva under sin livsstid, märk mina ord väl, jag föredrar att skriva “så länge man lever” framför t.ex. “innan man dör” och har ändrat formuleringen av vissa frågor som ni märker om ni klickar in er på det ursprungliga inlägget i Alexias blogg.

När jag började svara på frågorna nedan så la jag till en liten notis efter varje svar, en så kallad note to self med tankar jag skriver ner för att aktivt fortsätta att beta av min bucket list. Det är lätt att fastna i rutiner och ta för givet att man ska leva för evigt, eller väldigt länge i alla fall. Livet kan hastigt ta slut och det tror jag det är viktigt att påminna sig själv om!

Ett tips! Innan du börjar, sätt på en riktigt bra låt i dina hörlurar och börja sedan skriva… Jag skriver till Michael Jacksons -Will you be there som jag har satt på repeat.

Vad skulle du önska att du gjorde om du bara hade en dag kvar att leva?

Samla alla jag älskar mest i världen ute på landet, äta, dricka vin, skratta, gråta och dela minnen och upplevelser vi har varit med om tillsammans.

Note to self: Jag ska se till så att vi har många fester och tillställningar på landet i sommar med människor jag älskar!

Vad skulle du göra om du hade obegränsat med tid, pengar och resurser?

Resa mer och ägna mer tid åt välgörenhet. Framförallt välgörenhet som rör integration!

Note to self: I höst ska jag bli bättre på spontanresor med vänner och så ska jag ta tag i ett välgörenhetsprojekt som jag har tänkt engagera mig i länge nu men inte tagit mig tid till. 

Vad har du alltid velat göra men inte gjort än?

Lära mig tala ett tredje språk flytande, jag förstår otroligt mycket spanska, en av mina närmsta vänner är mexikanare och steget jag måste ta för att börja tala flytande är inte jättestort. Jag måste bara börja praktisera det!

Note to self: Jag har redan sagt till Jonathan att han ska prata spanska med mig minst hälften av tiden vi spenderar på landet tillsammans i sommar. Wish me luck!

Vilka länder eller platser vill du besöka? (lista på alla världens länder om du behöver inspo HÄR)

Jag vågar inte klicka mig in på listan själv för jag har så många länder jag drömmer om att besöka redan. Högst upp på listan hittar vi bl.a. Brasilien, Madagaskar, Ryssland och Indien.

Note to self: Det känns som att jag har rest otroligt mycket i mitt liv men ändå finns det så många ställen kvar som jag vill besöka. Jag ska försöka bli ännu bättre på att besöka nya platser och boka resor trots att det är lite omständigare och mer planering som krävs när man ska besöka vissa länder.

Vilka är dina största mål och drömmar?

Att vara lycklig i min vardag! När jag gick genom den djupaste sorgperioden efter min mamma och bror så bestämde jag mig för att jag var tvungen att skapa tydliga rutiner i mitt liv för att få landa och känna mig trygg igen. Nu har jag gjort det!

Note to self: Jag skulle dock vilja påstå att jag har så bra och tydliga rutiner nu så det blir på gränsen till tråkigt. Lite mer spontanitet skulle vara sunt för mig om jag inte ska bli uttråkad så småningom. Balans är viktigt!

Vilken personlig utveckling vill du göra?

Pass på den frågan, haha! Skämtåsido men ibland kanske jag har en lite för stark känsla av att jag redan är en väldigt bra person, däremot förespråkar jag verkligen personlig utveckling så jag ska börja ägna mig mer aktivt åt det igen.

Note to self: Jag hade t.ex. kunnat chilla lite med mitt kontrollbehov som ibland kan påverka min syn på andra negativt om de inte besitter samma detaljsinne och behov av kontroll över vissa situationer som jag gör. Japp, jag ser mitt kontrollbehov som något positivt överlag, åtminstone så länge jag lyckas hålla det under kontroll, hehe.

Vilka erfarenheter vill du ha / känna?

Jag vill börja röra mig mer utanför min comfort zone igen. Eller om man vill kalla det för bubblan jag lever i här på Östermalm. Ibland kan jag sakna det där råa och härliga med Malmö, jag var mer hårdhudad när jag bodde där och även om jag kanske var mer otrygg så kände jag mig mer trygg i obehagliga situationer än vad jag gör nu. Does it make any sense?

Note to self: Det råa och härliga existerar här i Stockholm också, det är bara jag som behöver vidga mina vyer lite.

Finns det några speciella ögonblick du vill bevittna?

Hur många som helst, jag vill se hur det går för Elon Musk med hans nya solpaneler som ser ut precis som takpannor(jag tror och hoppas att det blir succé), jag vill få barn (någon gång i framtiden i alla fall, hehe), jag vill gifta mig men mest för att få ha en riktigt stor pangfest där jag får fira kärleken till min respektive tillsammans med alla andra jag älskar mest i hela världen. Jag vill fortsätta följa digitaliseringen av vårt samhälle! Jag vill få uppleva den dagen då vi är “klara” med vårt lantställe även om jag sakta men säkert börjar inse att den dagen antagligen aldrig kommer, haha, det är ett konstant pågående projekt att ha ett lantställe. Varje dag vill jag få se lyckan i Charlies ögon när hon får springa fritt under våra långa promenader i skogsterrängen ute på landet. Ja, jag hade kunnat fortsätta i evigheter…

Vilka aktiviteter vill du lära dig/ prova?

Jag vill hela tiden bli bättre på yoga men utan att sätta en viss tidpunkt då jag ska ha uppnått ett visst mål. En dag vill jag däremot kunna titulera mig själv som yogaproffs, det vore häftigt.

Jag skulle vilja surfa igen och lära mig det ordentligt. Jag testade ju det för första gången i Filippinerna i januari och jag blev helt hooked. Och någon dag vill jag bli riktigt bra på skidor också, jag jobbar på det!

Note to self: Det får nog bli en kombinerad yoga/surf-resa i vinter och minst en vecka i Fjällen eller Alperna med en massa skidåkning.

Vilka är de viktigaste sakerna du någonsin kan göra?

De handlingarna som jag gör helt osjälviskt för andra människor utan att kräva något tillbaka. Sådant man ofta gör för sina närmsta, barn och hundar t.ex.

Note to self: jag ska börja ägna mig åt fler osjälviska gärningar i min vardag, även sådana som jag riktar mot främlingar.

Vad vill du säga / göra tillsammans med andra människor? Folk du älskar? Familj? Vänner?

Berätta för dem hur mycket de betyder för mig, och göra det ofta. Det tror jag att jag är ganska bra på, jag får ofta infall och skickar iväg ett sms till någon som står mig nära och berättar varför just han/hon är viktig för mig. Det kan vara någon som alltid har funnits i mitt liv eller någon som nyligen har fått en speciell plats i mitt hjärta.

Finns det några specifika personer du vill träffa?

Snoop Dogg, fråga mig inte varför men han har alltid varit och kommer alltid att vara den enda kändisen jag skulle vilja hänga med en dag.

Note to self: skaffa nya och mer vettiga förebilder, haha!

Vad vill du uppnå inom de olika områdena: Social, Kärlek, Familj, Karriär, Ekonomi, Hälsa, din vikt, träning, andligt?

Jag känner att jag har en bra balans nu mellan karriär, socialt, kärlek, familj, ekonomi och hälsa. Jag hade kunnat ägna lite mer tid åt vänner och mindre tid åt jobb men jag ser sommaren som en bra chans att få ta igen det. Jag kommer alltid vilja bli starkare och träna/testa min kropp och se hur mycket den klarar av. Det fascinerar mig vad min kropp är kapabel till om jag bara ger den de bästa förutsättningarna. Andlig har jag aldrig varit men jag kan sträcka mig så långt som att jag borde bli bättre på meditationsdelen i yoga.

Note to self: börja använda min Mindfulness-app regelbundet igen!

Vad behöver du göra för att leva ett liv med den största betydelsen?

Den dagen jag kommer till insikt med det och känner mig bekväm i att leva så som jag måste leva för att mitt liv ska ha den största möjliga betydelsen, den dagen då lovar jag att jag ska berätta det för er!

Note to self: jag kanske borde ägna mig åt lite mer soul searching trots allt?


Nu är jag så klart jättenyfiken på om ni har någon bucket list och om ni i så fall kan dela med er av vad ni drömmer om att göra?

10 kommentarer10 kommentarer om “att skriva en bucket list”

  Jag har en lista med 100 mål i livet, men ingen sån här bucket list. Men det här kändes mer som en behövlig självrannsakan då mål är så tydligt och definierat så jag testar och fyller i den här jag med! ?

  Reply

  Supermysigt inlägg som man blev väldigt glad av, och du känns så otroligt sund och vettig i dina tankar. Jag har ingen bucket list på det sättet men har några mål;

  – Besöka alla världens länder (haha, alla börjar bli så sjukt less på mig som ressällskap nu.. Jag har bara “konstiga” länder kvar, speciellt i Europa)

  – Någon gång ha 1 miljon på banken (varaktigt) utan att ha kapitalet bundet i fastigheter, bilar eller företag.

  – Få barn

  – Leva livet till max. Känna att grundkänslan är lycka (check på den!).

  – Någon gång bo utomlands

  – Få bygga mitt drömhus

  – Äga en lamborghini eller en ferarri

  – Dyka med hajar

  Det är väl dom målen jag har rent konkret. Sen har jag en grej där jag sätter ett tema för varje år. 2016 gick under ett hälsotema, 2017 är ett “supersparar-år” och 2018 tänker jag ska bli självkänslans år. Jag har lagt ner så otroligt mycket jobb på min självkänsla och det är så skönt, men när jag i helgen var på en aktivitet där det var väldigt mycket barn och ungdomar och det slog mig att mitt kroppsideal är en pre-pubertal tjejkropp och att jag kan vara ganska hård på mig själv för att jag inte ser ut så så inser jag att jag har en bra bit kvar.. Så det blir nästa fokus! 🙂

  Reply

  Åh tack för all inspiration! En bucketlist kan verkligen göras hur lång som helst! Jag måste genast fylla på min, haha! Jag gillar även ditt tematänk, jag skulle säga att mitt första kvartal var fokus hälsa och lägga om min kost för att bli av med mitt sockerberoende. Jag fortsätter upprätthålla det men i övrigt har nog mest fokus i år legat på jobb och det känns som det går framåt vilket är så kul. Heja oss och våra mål! Tack för att du delade med dig! Kram <3

  Reply

  så fina svar, jag hade failat redan på fråga ett. För om jag bara hade en dag kvar att leva och visste det hade jag begått självmord på en gång. Kanske pussat min make först, men sedan: MY LIFE, MY RULES, FUCK ALL! Och så hade jag dinglat.

  Reply

Genom att lämna en kommentar är jag införstådd om att eventuella personuppgifter som delas kommer att hanteras i enlighet med denna webbplats Integritetspolicy"

Leave a Reply

Your email address will not be published.

By submitting my comment I acknowledge that I have read the privacy policy and fully understand its content.