Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

11:11 | April 6, 2017

att arbeta heltid med en blogg

Hej torsdag!

Hjälp vad veckan sprang iväg, en och en halv arbetsdag innan jag ska vara packad och klar för att åka på semester till Verbier. När vi landar nästa vecka är planen att ta bilen direkt ut till landet så det kommer bli ett tag som jag är borta från mitt älskade kontor. I helgen pratade vi mycket om vikten av att tycka om (gärna älska) sitt jobb! Och när helgen var över i söndags längtade jag efter att få gå till kontoret igen på måndagen och jag är så tacksam för att det är så för jag vet att det inte är en självklarhet för alla.

Och på tal om jobb så var det en läsare som frågade mig vad jag jobbar med och just nu jobbar jag 100% med bloggen och jag har gjort det sedan i höstas. Det är första gången någonsin sedan jag började blogga för snart nio år sedan och även om jag har några sidoprojekt som ligger och puttrar vid sidan av (bl.a. Fred Patrone där vi inväntar vår nya design) så skulle jag säga att 95% av min arbetsdag ägnas åt bloggen och saker kring den.

Vaddå för saker kanske ni undrar då! Jag vet att en vanlig missuppfattning om oss bloggare är att vi inte gör så mycket om dagarna. Vi springer på roliga event, fixar naglarna och får uppleva en massa saker utan att egentligen förtjäna det. Den inställningen förvånar mig för jag tror aldrig att jag har träffat människor som arbetar så hårt som mina bloggkollegor gör.

Och allt mer ofta stöter jag på människor som har respekt för hur mycket tid och engagemang som krävs för att driva och uppdatera en blogg flera gånger om dagen. Som ni vet så älskar jag statisk och nördiga rapporter och för ett tag sedan hittade jag  en undersökning där man har följt 1000 bloggare under tre års tid.

Utvecklingen går främst mot att vi bloggare uppdaterar mer sällan men lägger desto mer tid på våra inlägg och det stämmer verkligen. När jag började blogga uppdaterade jag runt 6-7 gånger om dagen 7 dagar i veckan, haha, det är ju helt galet. Men då hade man lägre kvalitetskrav på både bilderna och innehållet.

I rapporten som ni hittar här(klick!) har de kommit fram till att bloggare idag lägger i genomsnitt 3 timmar och 16 minuter på ett blogginlägg. Inte undra på att jag ofta känner att mina arbetsdagar bara flyger förbi utan att jag tycker jag får så mycket gjort, haha.

Jag skulle uppskatta att jag kan lägga allt från 2-6 timmar på ett inlägg. De inläggen som tar mest tid är de med mycket bilder, jag är ju noggrann med mina bilder men läser även genom alla mina texter 2-3 gånger innan jag publicerar ett inlägg. Reseguider är nog det som tar allra mest tid, då är det många bilder och mycket text i ett och samma inlägg.

I tiden jag lägger ner på ett blogginlägg räknar jag med allt från att ta bilderna, till att välja ut vilka man vill använda, redigera dessa, lägga upp dem i bloggen, ändra fram och tillbaka så det blir snyggt och sedan skriva en text till inlägget. Något jag däremot inte räknar med är den tid det tar att t.ex. vara på ett event, vara ute på en viss location och fota en outfit osv.

Allt roligt jag får uppleva under mina dagar ser jag mestadels som en bonus och något jag sedan kan skapa innehåll kring till bloggen. Men det innebär att jag ofta “jobbar” mycket mer än åtta timmar per arbetsdag och jag jobbar minst sex dagar i veckan, ibland sju.

Det sker ju även en hel del annat runtomkring bloggen, min mail-inkorg är nog det som tar mest av min tid efter blogginläggen. Jag har ju även mitt Instagram-konto och min Instagram Stories som ska underhållas. Jag har kundmöten, lunchmöten och en hel del kontakt med pr-byråer. Jag pratar dagligen med min säljare Helena på Metro Mode, antingen via mail, sms eller på telefon och planerar kommande samarbeten.

Jag har säkert glömt något men nu har ni ungefär en bild av vad jag ägnar mig åt om dagarna. Jag vet inte vad var och en av er tycker men jag är så glad att jag bestämde mig för att satsa 100 % på bloggen i höstas för jag känner själv att den har fått sig ett ordentligt lyft och jag blir väldigt glad när ni berättar det för mig.

Att jag har anställt Matilda som nu arbetar som min fotoassistent är så klart ett led i att utveckla bloggen ytterligare men också för att frigöra min tid så att jag även kan ägna mig åt andra saker vid sidan av bloggen. Jag älskar min blogg och mitt jobb men jag har även lite andra mål och ambitioner som jag vill ha tid att förverkliga och som vanligt får ni följa med mig på min resa, så tack för att ni kikar in här varje dag!


15 kommentarer15 kommentarer om “att arbeta heltid med en blogg”

  Kul läsning, ska bli spännande och se vad det är du tar dig an härnäst! ?

  Reply

  Kul att höra lite hur det går till “bakom kulisserna”. Jag har följt din blogg sedan du bodde i Malmö, och jösses vilken resa du har gjort!

  Reply

  Haha ja herregud 😛 Helt galet när man tänker efter. Kul att du fortfarande hänger med, det betyder mycket. Massa kramar!

  Reply

  tycker det är väldigt intressant att få en inblick såhär i bloggvärlden, sjukt mycket mer jobb bakom ett inlägg än folk tror, men det märks på kvaliteten på dina bilder verkligen.

  Reply

  haha! fast jorden rör sig i 107200 km i timmen runt solen, så en flygresa på det spelar nog inte så stor roll för hungern!

  Reply

  Hej! Jag menar verkligen inte att vara negativ och säga att ni inte jobbar mycket, för det gör ni säkert, men att säga att en bloggare skulle jobba mer än någon annan ger verkligen fel livsperspektiv. Du måste ha i åtanke alla de människor som jobbar med fysiskt och psykiskt tunga arbete med långa dagar; sjukvårdspersonal, poliser, brandmän för att bara nämna några exempel. Bloggare kanske visst jobbar långa dagar och lägger ner mycket tid på bilder och liknande men tänk på att det är ett roligt jobb när ni kan välja vad ni åtar er, det kan inte nämnda yrken ovan. Så det finns det som jobbar hårdare än bloggare.

  Reply

  Hej på er! Jag förstår hur ni menar och jag skulle aldrig jämföra bloggyrket med ett yrke där man utsätter sitt liv för fara för att rädda andra eller där man arbetar väldigt hårt fysiskt. Min utgångspunkt var främst antal jobbade timmar per arbetsvecka. Faktum är att bloggare ofta jobbar sju dagar i veckan, många av oss lämnar aldrig jobbet kvar på kontoret eller när vi reser bort på semester, vi jobbar då också. Men självklart är det sannolikt inte ens i närheten av lika påfrestande rent psykiskt som att jobba på ett sjukhus eller som polis. Och jag menade inte med inlägget här(klick!) att vi bloggare skulle jobba hårdare än någon annan, mer att det förvånar mig när vissa verkar tro att vi knappt jobbar alls och enligt min erfarenhet så jobbar många bloggare fler timmar än många av de vänner jag har som har mer “traditionella” yrken. Jag har dessutom otroligt många bloggkolleger som har blivit utbrända i långa perioder genom åren, det är inget skämt och jag tycker att psykisk ohälsa inom alla yrkesgrupper borde tas på högsta allvar, oavsett om man har ett “roligt” jobb eller ej. Jag är ledsen om det uppfattas som provocerande men i slutändan tycker jag ändå att vi alla har gjort ett aktivt val när vi har bestämt oss för vilket yrke vi vill ägna oss åt och det är tråkigt att man då ska jämföra sig själv på det sättet med de som valde att gå en annan väg.

  Reply

  jag tror den tiden skulle kunna halveras om det strukturerades upp lite mer! Man måste ju leva för ha innehåll i bloggen med!

  Reply

  Jag är otroligt strukturerad och effektiv i mitt jobb så jag måste nog säga att jag inte håller med. Men tack för din input 🙂

  Reply

  Jag kan inte hjälpa det men blir otroligt provocerad av er bloggare när ni målar upp en bild av bloggandet som hårt 24/7 jobb. Jag säger inte att ni inte jobbar men för mig som jobbar inom psykiatrin och får ut knappt 18 tusen i månaden så är det provocerande. Jag får dessutom inte saker hemskickat som kostar flera tusen, jag blir inte bjuden på resor och har inga samarbete med hotell i paris eller Miami där jag kan åka och bo gratis. Jag tror inte att detta inlägg eller liknande inlägg som dina bloggkollegor gör är menat att provocera, jag vet att du bara vill försvara ditt yrke men det blir faktiskt väldigt provocerande.

  Reply

  Hej på er! Jag förstår hur ni menar och jag skulle aldrig jämföra bloggyrket med ett yrke där man utsätter sitt liv för fara för att rädda andra eller där man arbetar väldigt hårt fysiskt. Min utgångspunkt var främst antal jobbade timmar per arbetsvecka. Faktum är att bloggare ofta jobbar sju dagar i veckan, många av oss lämnar aldrig jobbet kvar på kontoret eller när vi reser bort på semester, vi jobbar då också. Men självklart är det sannolikt inte ens i närheten av lika påfrestande rent psykiskt som att jobba på ett sjukhus eller som polis. Och jag menade inte med inlägget här(klick!) att vi bloggare skulle jobba hårdare än någon annan, mer att det förvånar mig när vissa verkar tro att vi knappt jobbar alls och enligt min erfarenhet så jobbar många bloggare fler timmar än många av de vänner jag har som har mer “traditionella” yrken. Jag har dessutom otroligt många bloggkolleger som har blivit utbrända i långa perioder genom åren, det är inget skämt och jag tycker att psykisk ohälsa inom alla yrkesgrupper borde tas på högsta allvar, oavsett om man har ett “roligt” jobb eller ej. Jag är ledsen om det uppfattas som provocerande men i slutändan tycker jag ändå att vi alla har gjort ett aktivt val när vi har bestämt oss för vilket yrke vi vill ägna oss åt och det är tråkigt att man då ska jämföra sig själv på det sättet med de som valde att gå en annan väg.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här