Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

16:36 | March 15, 2017

chiapudding, kaffesug och en update kring min hälsocoaching

img_3707 img_3718

Här nere kommer ett recept på ett jätteenkelt mellanmål som jag äter för att undvika att gå ner till närmsta 7eleven och köpa en stor chokladmuffins istället. Haha! Nej, skämt åsido, jag känner sällan något sötsug längre och idag mailade Elin mig och tyckte det var så roligt att i det här inlägget (klick!) där jag skrev, jag citerar mig själv, “det är en lyx att få ta en banan eller ett äpple nuförtiden”.

Under vårt första telefonsamtal för fem-sex veckor sedan hade jag tydligen sagt att jag störde mig så mycket på människor som sa “Vaddå godis? När jag blir sötsugen så tar jag en frukt”. Haha! Jag minns inte ens att jag har sagt det själv men det är så typiskt mig. Jag går väldigt all in i saker jag tar mig för, t.ex. mitt före detta sockerberoende och nu när jag har varit hälsosam i över en månad så är jag som förbytt.

Men jag älskar att ändra uppfattning om saker och ting, jag vill fortsätta att förändras, utvecklas och bli bättre tills jag inte finns längre. Och något jag älskar ännu mer är att bli överbevisad, eller åtminstone när någon öppnar mina ögon för nya möjligheter och det lyckas Elin med varje vecka.

Jag berättade ju att jag ville dra ner ännu mer på mitt kaffeintag för att sluta torka ut min kropp, så i början av förra veckan skickade Elin en uppgift till mig där jag under några dagar skulle reflektera över mitt kaffedrickande, varför jag var sugen på kaffe och en lång rad med frågor.

Eftersom förra veckan var så hektiskt så struntade jag i stora delar av övningen (med Elins samtycke så klart) och tog den snabba vägen istället. I övningen ingick det bl.a. att återigen dricka mer vatten för att bli av med kaffesuget. Så samma dag bestämde jag mig istället för att det fick bli max två koppar kaffe och istället massor med vatten.

I helgen började jag få in en riktigt bra rutin med att dricka mycket vatten och vet ni vad som hände igår när jag skulle dricka mitt morgonkaffe? Efter första klunken kändes det bara torrt och äckligt i munnen så jag hällde ut mitt kaffe och tog ett glas vatten istället. Så fortsatte det hela dagen, när jag skulle ta min andra kaffe på eftermiddagen tyckte jag bara att det var gott med några klunkar och sedan blev det vatten istället. Wohoooo!

För en annan är det här kanske bagateller, när jag berättade för Mattias om mina kaffebedrifter igår så gäspade han bara stort, haha. Men för mig är det något helt nytt, att få lyssna på min kropp och vad den säger åt mig att den vill ha. Förr har jag bara kört över den och det enda jag har varit sugen på är socker och sötsaker. Nu kan jag bli törstig och sugen på vatten av mig själv, det har inte hänt på jag vet inte hur länge.

Här kommer i alla fall ett av mina favoritmellanmål, det blir även en chiapudding till min smoothie ibland på morgonen om jag är extra hungrig.

Chiapudding

2,5 msk chiafrön
2 dl mandelmjölk
en nypa kardemumma (så gott!)

Blanda ingredienserna, in i kylen och låt svälla i några timmar eller över natten!

Toppa med

Blåbär
Valnötter
Banan

Enjoy!

0 kommentarerGenom att lämna en kommentar är jag införstådd om att eventuella personuppgifter som delas kommer att hanteras i enlighet med denna webbplats Integritetspolicy"

Leave a Reply

Your email address will not be published.

By submitting my comment I acknowledge that I have read the privacy policy and fully understand its content.