Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

21:00 | March 6, 2017

att vara nere på botten och ta sig upp igen…

Jag hoppas att ni märker att jag mår väldigt bra just nu!

Ni har ju varit med mig under så många av mina motgångar och det är extra kul när jag får visa och berätta för er att jag faktiskt mår väldigt bra igen. Många gånger har sorgen jag har gått genom efter min mamma och bror känts som en mörk tunnel utan något slut, men så någon gång i höstas så vände det.

Stundtals har jag fortfarande befunnit mig i den där mörka dimman där jag knappt kan skilja dagar från veckor. Månader har många gånger sprungit förbi och jag har knappt reflekterat över att jag stiger upp ur sängen och klär på mig varje dag. Saknaden och tomrummet kommer alltid att finnas kvar, men jag börjar äntligen känna mig mer och mer som mig själv igen! Efter tre långa år och sex månader.

Igår när jag var lycklig och lite extra hög på livet så slog det mig att det inte var särskilt längesedan jag mådde riktigt, riktigt dåligt. Jag vet inte om jag berättade det för er, antagligen inte, allt är en dimma och många gånger mådde jag så dåligt så att jag knappt kunde få ner det i ord och att ens försöka tog för mycket energi av mig för att jag skulle orka med resten av dagen. Istället slutade jag att skriva om det helt!

» Jag minns när jag inte kunde lyssna på musik under flera månader, varje ton och varje refräng gjorde för ont. Lyckliga och glada låtar var för långt från min verklighet och sorgliga låtar var inte ens på tal, de hade fått mig att gå under på riktigt! Jag som annars älskar att lyssna på musik, både när jag är glad och ledsen och när jag vill känna! Jag stängde av!

» Jag minns hur min ångest nästan åt upp mig inifrån, många gånger tog jag till en riktigt dålig, gammal vana för att dämpa den, cigaretter. Jag satt ofta på vår balkong, tog en cigarett, pratade med mamma, och svor att det skulle bli den sista. Hon dog ju trots allt i cancer. Hela tiden förstod jag vilken dubbelmoral det var och det gjorde det nästan ännu jobbigare. Jag var inne i en ond cirkel!

» Jag minns att det slog mig hur illa det verkligen var en dag när jag tittade på Charlie och bara grät. Trots att jag pussade på henne, den där lilla hunden som jag älskar över allt annat, inte ens då kunde jag känna det minsta uns av lycka. Semestrar, middagar med vänner, kärlek, jobb, allt kändes meningslöst. Jag grät och bad Charlie om ursäkt för att jag var en så dålig matte som inte klarade mer än att ta hand om henne precis så mycket som behövdes men inte ett skit mer.

Idag lyssnar jag på musik igen, jag lyssnar på låtarna som påminner mig allra mest om de båda två, och det går, det gör ont men det går. Sedan årsskiftet har det inte blivit en enda ensam-cigarett på balkongen och flera gånger varje dag sticker jag näsan ner i den där pälsen och känner sådan otrolig lycka över att den där lilla hunden är just min.

Det är jag extra tacksam för idag!

img_5280

bild från en av plåtningarna idag


33 kommentarer33 kommentarer om “att vara nere på botten och ta sig upp igen…”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • <3

  Reply
 • <3

  Reply
 • Hej! Linn! Detta är den bästa bilden på dig jag sett! Så glad och avslappnad! Kram

  Reply
 • Tack fina Eva, hoppas att du mår ok! Kram <3

  Reply
 • Det är du såååå värd!!! Kram

  Reply
 • <3

  Reply
 • Hurra för dig, hurra för livet och hurra för Charlie! <3 <3 <3

  Reply
 • Yaay <3 och för dig och din kommentar 🙂 Kram!

  Reply
 • Så himla värd det!!! Genuint glad över att du känner så <3

  Reply
 • Tack fina Vilma <3

  Reply
 • Det märks verkligen! Heja!

  Reply
 • 🙂 Kram!

  Reply
 • Vackra smarta bästa Linn, jag blir så himla glad för din skull att jag på snudd började gråta:)
  Eftersom jag precis som många andra följt dig genom detta så känner jag bara WOW såå värd du är av detta, njut så mycket du bara kan.
  Man ser också att glowet i dig är tillbaka. KRAM <3

  Reply
 • Men åh, tack snälla gulliga du! Det betyder så mycket! <3 Tack för din fina kommentar. En massa kärlek och kramar till dig!

  Reply
 • Du förtjänar det!! Du strålar! <3 De tycker dom som inte längre är med dig fysiskt här på jorden längre men ändå med dig ändå hela tiden, en del av dig. Ingen är gladare än dom över att du är så stark och börjar hitta tillbaka! Grym är du!!! <3

  Reply
 • Tack hjärtat <3 Puss!

  Reply
 • Jodå, runt Lucia såg du sorgsen ut på alla kort. Det fina leendet men sorg i ögonen. Tänk att tiden kan vara vår största fiende likaväl som vår bästa vän. Njut, ta in allt och lev. Och…skynda långsamt. Underbart att du känner som du gör.

  Reply
 • Du har så rätt! Kram fina du <3

  Reply
 • <3 Min Linnis!

  Reply
 • <3

  Reply
 • <3

  Reply
 • <3 <3 <3

  Reply
 • Kärlek till dig <3

  Reply
 • <3

  Reply
 • Blir glad av att läsa detta….puss och kram till dig och Charlie ❤

  Reply
 • Puss och kram <3

  Reply
 • Puss och kram tillbaka 🙂 <3

  Reply
 • Så underbart !!! all lycka till dig och din fina lilla familj 🙂

  Reply
 • Tack fina Elin <3 <3 <3

  Reply
 • Jag läser din blogg ibland. Då och då ramlar jag in på den och påminner mig själv att jag måste börja gå in oftare men livet kommer imellan. Varför vill jag då gå in?
  Jag tycker du är stark, du känns som en otroligt ödmjuk person och jag känner varje gång tacksamhet till livet efter att ha läst lite som du skrivit av dig. Jag blir stark av att läsa hur du går vidare i livet då även jag förlorade min bror.Jag läser att det är dagar då det är tungt men du reser dig upp och går framåt. Jag kommenterar aldrig men jag var tvungen nu, du sprider en sån värme, en sån otrolig värme! Tack för att du är du <3

  Reply
 • Fina du! Det är sådana här kommentarer som gör att allt jobb med bloggen blir värt det flera gånger om. Tack för att du tog dig till att lämna ett litet avtryck här hos mig. Jag beklagar sorgen efter din bror och jag finns bara ett mail bort om det är något annat jag kan göra för dig. Massa kärlek till dig!

  Reply
 • Fina fina du! <3 Det betyder mycket för oss läsare att du delar med dig, och som du säkert förstått bland alla fina kommenterar så är du inte ensam. Stor kram, Ida

  Reply
 • Tack Ida, för att du tar dig tid att lämna en kommentar. Det betyder allt! Kram <3 Ha en fin helg!

  Reply