Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

10:33 | March 1, 2017

nyttig chokladsmoothie mot sötsuget

img_4390

Om smoothie kan vara så här gott så kan jag tänka mig att sluta med godis helt och hållet!

Hej onsdag!

Jag har varit på yoga i morse och det är ju sportlov i Stockholm så det var bara jag och min yogalärare Thea på passet så det blev precis som en privatklass. Lyxigt för mig och vi stretchade mycket höft och tränade på hunden och huvudstående. Jag gillar ju att jag fortfarande efter två år med regelbunden yoga kan göra ändringar för att bli ännu bättre. Yoga slutar aldrig att utmana mig och jag älskar det!

Här kommer förresten receptet på en av mina favoritsmoothies, jag brukar unna mig den på kvällen istället för sötsaker som jag gjorde förut och det var någon läsare som kommenterade att banan innehåller mycket socker. Det stämmer men min hälsocoach förklarade också att frukt innehåller fibrer vilket gör att sockret inte tas upp lika snabbt av kroppen och alltså inte leder till så plötsliga blodsockerfall vilket är det jag först och främst vill undvika.

Nu när jag blir sugen på något unnar jag mig istället smoothies eller snacks som innehåller banan och dadlar istället för köpa en påse med lösgodis och det duger fint för mig. Jag vill inte leva efter några stränga förbud och det kommer hända att jag även äter socker ibland. Jag vill tänka långsiktigt och att den förändring jag lyckas uppnå med min hälsocoach Elin gärna får bli livslång!

 Recept chokladsmoothie

1,5 msk kakao

2 msk jordnötssmör

1 fryst banan

1 urkärnad färsk dadel

1,5 dl mandelmjölk 

Släng ner alla ingredienserna i mixern, mixa och toppa med t.ex. hackade hasselnötter. Så gott!


9 kommentarer9 kommentarer om “nyttig chokladsmoothie mot sötsuget”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Kul och inspirerande med recept och alternativ!???

  Reply
 • Bra tips

  Reply
 • Hej, det var jag som skrev om banan=socker och var bara menat som tips & råd, då jag har för mig att du skrev om att du ville bli kvitt sockerbegäret. Kanske uttryckte mig otydligt och banan har massor med nyttigt i sig och som sagt fibrer (OCH är gott:) det är bara det att en såpass söt frukt kan trigga sötbegäret och det gör det i långa loppet svårare att bli kvitt det. Jag kämpar även jag med sockermonstret och tycker det blir mkt lättare om jag undviker dessa “triggers”, men som du säger, förbud är jobbiga och det gäller att tänka långsiktigt. Jag tillåter mig oxå godis ibland men hellre det, ibland, än söta frukter varje dag , men vi är alla olika och reagerar olika i kroppen, på mig kör banan igång blodsockret, helt klart oavsett fibrer.

  Reply
 • Hej där! Åh ja jag menade inte att det var ett dåligt tips, jag ville bara förklara hur jag tänker mig min kost långsiktigt. Det stämmer att banan kan trigga sötsuget och jag höll mig borta från det första veckorna när jag skulle få bukt med mitt sötsug. Sedan ett par veckor tillbaka har det däremot fungerat väldigt bra för mig att äta banan och jag hoppas det håller i sig för det är ju världens lyx när man har slutat äta godis och socker i övrigt.

  Reply
 • Det låter riktigt gott! Det måste jag prova 🙂

  Reply
 • Låter gott! 🙂 gjorde dock en tråkig upptäckt när jag kollade innehållsförteckningen på mandelmjölk som jag hade hemma i kylen, det visade sig att den är sötad med socker…nu finns det säkerligen osötade också, men hade inte en tanke på att behöva kolla det just vad gäller mandelmjölk, men då vet jag det till nästa gång :-p

  Reply
 • Åh jag vet, jag köper alltid den ostörde, jag blev också lite chockad första gången jag såg att det fanns två olika.

  Reply
 • Kan man ersätta mandelmjölk med vanlig mjölk?

  Reply
 • Det kan man säkert, men vanlig mjölk innehåller en hel del socker i form av laktos och är egentligen inte naturligt för oss människor att dricka så smoothien blir inte lika hälsosam tyvärr.

  Reply